/ Forside / Aktuelt / Nyheder
06-09-2017

Erik Vithner fylder 60

Af: Line Søgaard

Sekretariatsleder Erik Vithner fyldte onsdag 60. Det fejrede sekretariatet med en overraskelse og adskillige indfald. Aarhus Lokalavis har lavet et tv-indslag, som kan ses her.

Erik Vithner har været sekretariatsleder i 15 år. Blandt kolleger og ansatte er han en vellidt og værdsat leder, der er dygtig til at manøvre rundt i den politiske manege og skabe sammenhold på arbejdspladsen.

Verdensinteresse vakt

Erik Vithners arbejdsliv begyndte ikke med udviklingsarbejde – det kom først senere. I stedet er Erik Vithner uddannet socialrådgiver og blev leder i Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund, BUPLs afdeling i Østjylland.

Længe inden sin karriere i CISU havde Erik Vithner rejst rundt i verden med sin familie, hvor verdensinteressen for alvor var blevet vakt. Det var blandt andre ture til Mexico og Guatemala med familien, der manifesterede hans kulturinteresse og motivation til at arbejde med udviklingsprojekter. Sammen med sin hustru Anni og deres to børn har de rejst rundt i den vidde verden, og familien har i dag været bosat i over 25 år i Lillering, en lille forstad til Aarhus.

Tiden i CISU

Erik Vithner har ledet CISUs sekretariat gennem 15 år. I den tid er organisationen vokset stødt. I 2002 have CISU omkring 60 medlemsorganisationer og administrerede kun den lille pulje med det sigende navn ”minipuljen”. Fra minipuljen kunne der bevilliges projekter på op til én million kroner. I dag i 2017 har CISU omkring 275 medlemsorganisationer, som CISU yder kapacitetsopbygning til i form af rådgivning og kurser. Samtidigt administrerer CISU i dag blandt andre puljerne: Civilsamfundspuljen, Puljen til Klima og Miljø, Naboskabspuljen, Oplysningspuljen og den humanitære pulje DERF som samlet set omsætter for omkring 190 millioner kroner om året.

Erik er en ildsjæl

-Erik er en ildsjæl, der insisterer på, at vi gennem vores samarbejde sammen kan gøre verden bedre og mere retfærdig, siger CISUs faglige leder, Jeef Bech.

Erik Vithner kombinerer i sit virke som leder stor indsigt i de politiske processer uden for CISU. Han har et stort engagement i at understøtte organisationens udvikling og et klart øje for personalets involvering i at sikre det, der kendetegner CISU i dag: en udviklingsorganisation kendetegnet ved høj grad af transparens og et stærkt fokus på ordentlighed og kvalitet i sin levering af ydelser til sine medlemmer.

En leder, som kan sige sin mening

-Han kan træffe en afgørelse, når der er behov for det, og samtidigt stoler man på hans beslutninger, fortæller Solveig Nielsen, forvaltningskonsulent i CISU.

-Han er samtidig en god kollega, der altid er klar til et godt grin ved kaffemaskinen tilføjer Helene Kannegaard, der også er forvaltningskonsulent og sidder på kontor med Solveig.

 

Del siden