/ Forside / Aktuelt / Nyheder
04-05-2017

Verdensmålene skal være en folkesag / Kom til dialogmøde med Matilde Kimer (DR) / Støtteværdige kriser i 12 lande

 

Kære 
 

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationskonsulent Kim Jensen på kj@cisu.dk eller journalistpraktikant Camilla Bøgelund på cb@cisu.dk.

 

Hvis du vil i kontakt med CISU, bedes du skrive til cisu@cisu.dk.

Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

 

       
CISUs medlemsorgansiationer vil gøre verdensmålene til en folkesag

På CISUs generalforsamling vedtog ca. 80 fremmødte en udtalelse, der opfordrer til et samarbejde om at gøre FN's verdensmål til en dansk folkesag.
 

- Det er et klart signal om, at verdensmålene skal bredes ud til hele befolkningen, og at vi i CISU ser de næsten 300 medlemsorganisationer som en naturlig del af det arbejde. Gennem vores store netværk og engagement, når vi meget langt ud, siger midlertidigt konstitueret formand Jon Clausen.
 

I udtalelsen bliver det konkretiseret ved, at vi skal starte med at udbrede verdensmålene i det nære:

- Vi skal starte der, hvor vi er aktive forvejen: i foreningerne og klubberne, på arbejdspladserne, på uddannelsesinstitutionerne, i virksomhederne og i lokalområderne. Som medborgere, forbrugere og affaldsproducenter, beboere, kolleger, forældre, frivillige osv. påvirker vi Danmark og verden hver eneste dag. Vi skal bruge de ressourcer, vi har som land og befolkning til at bidrage til opfyldelsen af målene.

Læs hele udtalelsen her. 

 
       
Udskiftning i CISUs bestyrelse

På CISUs generalforsamling den 29. april var der udskiftning i bestyrelsen. Det skyldtes blandt andet, at den nu tidligere formand for CISU, Louise Hindenburg, havde valgt ikke at genopstille. 

Medlemmer af CISUs bestyrelse er nu Katja Thøgersen Staun, (IMCC),  Jon Clausen, (AXIS), Andrew Julius Bende, (Crossing Borders), Runa Bruun, (RAW,) Claus Hedegaard-Jensen, (Periamma), Vibeke Tuxen, (Verdens Skove) og Katrine Skamris, (Ghana Venskab.) Desuden blev Helle Vallø, (Den Danske Helsinki-Komité for Menneskerettigheder), og Michael Venning (PUGAD) valg som suppleanter.

Derudover blev Jon Clausen konstitueret som midlertidig formand. Den nye bestyrelses første møde finder sted den 16. maj. 

 

Læs mere om den nye bestyrelse her. 

 

På generalforsamlingen havde medlemsorganisationerne fremstillet syv forslag. Fem af forslagene blev vedtaget, et af dem faldt og et sidste blev trukket. 

Læs mere om forslagene her. 

 
       
Den nye danske nødhjælpspulje er aktiveret

Sammen med Red Barnet og Start Network har CISU netop åbnet for den nye danske nødhjælpspulje, DERF – Danish Emergency Relief Fund. Puljen er relevant for stort set alle CISUs medlemsorganisationer, da kriser kan opstå over alt i verden. Og CISUs medlemsorganisationer har sammen med deres lokale partnerskaber den nødvendige tilstedeværelse, kendskab og adgang til kriseramte befolkninger til at kunne yde en hurtig og stærk nødhjælpsindsats.  Der er derfor god grund til at holde sig orienteret på cisu.dk/derf.

 

Der er netop nu mulighed for at søge støtte til nødhjælpsindsatser i forbindelse med tørkekrisen i Somalia, Yemen, Sydsudan, og det nordøstlige Nigeria, i forbindelse med den sydsudanesiske flygtningekrise i Uganda, Kenya, Etiopien og Sudan, og til den Syriske flygtningekrise i Libanon, Jordan, Irak og Egypten . Disse tre kriser er blevet vurderet som støtteværdige for DERF.  CISU opfordrer alle medlemsorganisationer med partnere i de berørte områder at søge.

 

Læs hele nyheden her og læs mere på cisu.dk/derf.

 

 
       
Der er stadig plads til nye kurser

Hvis man vil have indflydelse på, hvilke kurser CISU skal udbyde i efteråret 2017, kan man stadig nå at skrive til Johannes Nordentoft, rådgiver og kursusansvarlig i CISU, på jn@cisu.dk. Fristen for at byde ind med forslag er forlænget til 10. maj.

 

I 2016 og første halvdel af 2017 var de mest efterspurgte kurser dem, hvor deltagerne fik konkrete redskaber til at udvikle partnerskaberne med organisationer ude i verden og deres forskellige indsatser og projekter. De nye aktuelle kurser om Verdensmålene var også populære. 
 

Læs mere om tendenserne for sidste års kurser her. 

 

 
       
Dialogmøde med Matilde Kimer: Potentialer for civilsamfundet i naboskabsregionen

Reporter for Danmarks Radio, Matilde Kimer, der dækker Rusland, Ukraine og resten af de tidligere sovjet-lande, fortæller på et dialogmøde den 23. maj kl. 16.00-19.00 på Vartov i København om hendes syn på civilsamfundets potentiale i EUs naboskabslande mod øst - og særligt Ukraine og Georgien.

I første omgang var dialogmødet forbeholdt de af CISUs medlemsorganisationer, som arbejder i regionen, men vi har nu også mulighed for at udbyde et begrænset antal pladser til en bredere kreds.


Læs hele nyheden om arrangementet her og læs mere om programmet og meld dig til her

 

 
       
Resultater (8): Økologiske bønder rykker i Uganda

Økologisk landbrug giver ugandiske bønder et større udbytte end det traditionelle. For over en million af dem har økologien skabt øget velstand, og flere bønder er gået sammen om også at skabe forandring på andre områder.  

Læs hele artiklen her.

CISUs medlemsorganisationer og lokale partnere arbejder løbende på at bekæmpe fattigdom og styrke civilsamfundet i lande verden over. Arbejdet giver store resultater, men det bliver ikke altid fortalt videre i bredere kredse. I en føljeton af 9 artikler præsenterer CISU nogle af de resultater, der er opnået af en lang række partnere til CISUs medlemsorganisationer i Uganda i perioden 2010-2015. Artiklerne er skrevet af journalistpraktikant i CISU, Camilla Bøgelund, som en del af et tematisk review foretaget i Uganda i efteråret 2016. 

 
       
Kommende ansøgningsfrister i CISU

Husk at bestille rådgivning i god tid - der er altid mest pres på umiddelbart inden ansøgningsfristerne.

 

 

Udviklingsindsatser under Civilsamfundspuljen har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er den 15. september 2017 kl. 12.00
Medborgerindsatser under Civilsamfundspuljen har løbende ansøgsningsfrist. 
 


 

 
       
Andre nyheder
 
 
       
Danidas evaluering af naboskabsprogrammet

Danida har offentliggjort deres evaluering af det danske naboskabsprogram. 

I evalueringens punkt syv fremhæves CISUs projekttilgang med et partnerskab mellem en dansk organisation og en organisation i et af naboskabslandene, som særligt positiv. 

- Det er det, CISUs modaliteter er gode til. Det skaber en ekstra værdi på både et fagligt, organisatorisk og demokratisk niveau, at man har et partnerskab, siger Søren Asboe Jørgensen, rådgiver i CISU. 

Læs hele evalueringen her. 

 

 
       
Altinget: NGO'er i provinsen rammes hårdt af nyt udbud

Fra 2018 vil alle ngo’er med en ny partnerskabsaftale med Udenrigsministeriet ligge i Region Hovedstaden. Og de fleste af dem endda i Københavns Kommune.

Vedvarende Energi, Verdens Skove og Ghana Venskab har alle deres hovedsæde i Aarhus og er i dag de eneste nødhjælps- eller udviklingsorganisationer på finansloven, der ikke ligger i eller lige omkring København.

Men ingen af de tre er med i anden runde af udskilningsløbet mellem danske udviklings- og nødhjælpsorganisationer, der kæmper om at få del i cirka en milliard ulandskroner til udviklings- og nødhjælpsindsatser.


Det skriver Altinget.dk.

Læs hele artiklen her. 

 

 
       
Kommende kurser og arrangementer i CISU


 

Titel Sted Dato
Erfaringsudvekslingsworkshop (Aar) Aarhus 08-05-2017
Fyraftensmøde: Diaspora arrangement København 22-05-2017
Erfaworkshop Naboskabspuljen (Kbh) København 31-05-2017
Fyraftensmøde: Medlemsmøde som forberedelse til folkemøde København 08-06-2017
Erfaringsudvekslingsworkshop (Kbh) København 10-06-2017
Erfaringsudvekslingsworkshop (Kbh) København 15-06-2017
Fyraftensmøde: Sammenhængende kommunikation (Aar) Aarhus 21-06-2017
Fyraftensmøde: Sammenhængende kommunikation København 22-06-2017
Fyraftensmøde: Introduktion til CISU (Aar) Aarhus 23-08-2017
Fyraftensmøde: Introduktion til CISU København 24-08-2017
       
Medlemsorganisationernes opslagstavle

På CISUs hjemmeside har medlemsorganisationer mulighed for at lave opslag, der kan interessere i andre medlemsorganisationer.

De kommer automatisk med her i nyhedsbrevet:

Titel Sted Dato
Kunsten at trække sig for at give plads til forandring International Aid Services (IAS) 06-02-2017
       
Arrangementer hos CISUs medlemsorganisationer

Har din organisation et arrangement til kalenderen, kan du taste det ind her.

 

Bemærk: Der skal være offentlig adgang til arrangementer i kalenderen, og man skal angive, hvilken medlemsorganisation, der står bag arrangementet.

 

Titel Sted Dato
Vestafrikas brændende platform CSS - Øster Farimagsgade 5, 1353 København K- 2.1.36 (bygning 2, opgang D) 27-03-2017
Inspirationsoplæg: Kvinders rolle i bæredygtig udvikling Metropol, Sigurdsgade 26, 2200 København 08-05-2017
Vælg livet, det er dig, der styrer dit sind og dermed dine resultater. NGO Fontana, Ved Glyptoteket 6. 1575 København V 15-05-2017
5th European Transcultural Nursing Association Conference University of Southern Denmark, Odense 18-06-2017
       
CISUs åbningstider

Du kan altid komme i kontakt med CISUs sekretariat ved at skrive til cisu@cisu.dk.

 

Derudover kan du ringe til vores hovednummer 8612 0342.

 

De kommende uger er åbningstiderneTorsdag 4/5: 10-15

Fredag 5/5: 10-15

 

Mandag 8/5: 10-15

Tirsdag 9/5: 13-15

Onsdag 10/5: 10-15

Torsdag 11/5: 10-15

Fredag 12/5: 10-15
 

Mandag 1/5: 10-15

Tirsdag 2/5: 13-15

Onsdag 3/5: 10-15

 

 

 
 

Med venlig hilsen
CISU - Civilsamfund i Udvikling

PS. Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.
Hvis du er tilmeldt, men ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

 
 

CISU - Civilsamfund i Udvikling, Klosterport 4A, 3. sal, 8000 Århus C, Tel: 8612 0342, E-mail: cisu@cisu.dk

Del siden