Kære 
 

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationskonsulent Kim Jensen på kj@cisu.dk

 

Hvis du vil i kontakt med CISU, bedes du skrive til cisu@cisu.dk.

Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

 

Find svar på hjemmesiden

Hvornår rammer nedskæringerne? Kan vi stadig få rådgivning? Og får udfasningen af prioritetslande betydning for civilsamfundspuljen?

 

Spørgsmålene er mange og usikkerheden stor for tiden, og selvom vi endnu ikke har svar på alt, gør vi, hvad vi kan, for at holde medlemsorganisationerne så godt opdateret som overhovedet muligt. 

 

Derfor har vi på cisu.dk/besparelser samlet en oversigt over ofte stillede spørgsmål og de svar, vi kan give. Siden er under udvikling, og sidder du med et spørgsmål om eventuelle konsekvenser af nedskæringer, der ikke er at finde her, må du meget gerne sende en mail til journalistpraktikant Tine Bielefeldt på tib@cisu.dk.

 

Og husk for øvrigt på, at vi foreløbig kun har et forslag til en finanslov med nedskæringer. Den er ikke vedtaget. CISU arbejder for tiden på at påvirke politikerne, og vi opfordrer alle medlemsorganisationer til at gøre det samme. Læs mere på cisu.dk/fl16

 

 

Status og Dialog - fokus på nedskæringer

Når CISU den 9. november afholder efterårets Status og Dialog-møde, bliver det med fokus på, hvad de kommende nedskæringer vil få af betydning for CISUs puljer og ydelser. Det bliver dermed også medlemsorganisationernes mulighed for at komme til orde, inden sekretariatet og bestyrelsen arbejder videre med udmøntningen af nedskæringerne. 

 

Derfor opfordrer vi alle til at møde op til både fyraftensmødet og den efterfølgende ekstraordinære generalforsamling, hvorpå der skal tages stilling til potentiel forvaltning af et naboskabsprogram for Syd- og Østeuropa.

 

Du kan læse mere om Status og Dialog og tilmelde dig her - og sørg for også at tilmelde dig den ekstraordinære generalforsamling her.

Kom med forslag til forårets kurser

På trods af fokus på trusler om nedskæringer fortsætter det gode arbejde hos CISUs medlemsorganisationer og på sekretariatet. Kursusansansvarlig rådgiver Maria Molde er således allerede ved at se på, hvilke kurser vi skal tilbyde i foråret 2016.

 

Hun modtager meget gerne forslag og kommentarer på mail mm@cisu.dk frem til 2. november.

 

 

HRBA-manual

Globalt Fokus' HRBA-arbejdsgruppe har udarbejdet en manual målrettet mindre CSO'er og med fokus på, hvordan den rettighedsbaserede tilgang bruges i projekter.

 

Manualen lanceres i København den 10. december, og CISUs medlemmer modtager en invitation til arrangementet inden længe. 

 

Efter lanceringen arrangerer Globalt Fokus i samarbejde med CISU to fyraftensmøder, der vil tage afsæt i manualen og sigte mod at teste manualens værktøjer gennem konkrete cases fra forskellige CSO'er. Her vil også være mulighed for at teste manualen ud fra sydpartnerens perspektiv.

 

Har du og din forening lyst til at byde ind med en case i denne sammenhæng, er det en unik mulighed for at få idéer og input til jeres indsatser og eventuelt kommende ansøgninger - om det er et allerede gennemført projekt eller måske kun befinder sig i planlægningsfasen, er ikke afgørende.

 

Har du spørgsmål til arrangementerne eller en egnet case på hånden, kan du kontakte rådgiver Nina Lauritzen på nl@cisu.dk

Find foreningens historier

Fortæl, kommunikér, del, like, tweet, bland dig!

Kravene til kommunikation som organisation kan indimellem lyde som om, det bare drejer sig om at komme til tasterne og sprede resultater og budskab(er).

 

Men hvordan finder man frem til, hvad der er bedst for foreningen at fortælle? Og hvad vil publikum mon høre?

Jo mere man som afsender skruer op for støjen, skruer publikum ned for interessen, så hvad gør man så?

 

På to fyraftensmøder tager CISUs kommunikationskonsulent Kim Jensen og journalistpraktikant Tine Bielefeldt fat i, hvordan man vælger sine historier med omhu, og hvordan man fortæller dem med størst effekt.

 

Du kan læse mere og melde dig til her - og hold også øje med det opfølgende kursus, der har fokus på vinkling og kommunikation efter målgruppe.

Fundraising og bestyrelsesarbejde

Fundraising er desværre mere relevant end nogensinde før, og til november afholder CISU et seminar om emnet.

 

Lørdag den 14. november har CISU inviteret en række erfarne folk til Aarhus for at holde oplæg om, hvordan organisationer kan arbejde med fundraising, særligt med hensyn til private fonde og indsamlinger blandt privatpersoner. Seminaret er for folk, der har lidt erfaring på området, og der vil udover oplæg også være god mulighed for at dele erfaringer på tværs af organisationer. 

 

Du kan læse mere og tilmelde dig her.

 

 

Vil du hellere lære om bestyrelsesarbejde - og passer København dig bedre som mødested - har vi også råd for det.

 

Mandag den 16. november afholder vi et eftermiddagskursus om bestyrelsesarbejde og udvikling af bestyrelser. Vi har endnu engang allieret os med dygtige Troels Broberg Carlander fra konsulentfirmaet Ingerfair, der vil sætte kursusdeltagerne i stand til at analysere deres egen organisations bestyrelse samt sammenligne med de generelle udviklinger inden for det frivillige arbejde i bestyrelser i Danmark. 

 

Du kan finde hele kursusbeskrivelsen og tilmelde dig her.

Kommende ansøgningsfrister i CISU

Husk at bestille rådgivning i god tid - der er altid mest pres på umiddelbart inden ansøgningsfristerne.

 

Oplysningspuljen har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er 2. november 2015 klokken 12.00

Civilsamfundspuljen har ansøgningsfrist tre gange om året. Næste gang er 15. december 2015 kl. 12.00

Puljen for Klima og Miljø har ansøgningsfrist en gang om året. Næste gang er 1. september 2016 klokken 12.00

 

 

Andre nyheder
 
BNI-grænsen uændret

Udenrigsministeriet har netop offentliggjort BNI-grænsen pr. oktober 2015 nemlig USD 3.300. Dvs. grænsen er uændret i forhold til 2014. For at kunne få støtte fra Civilsamfundspuljen - herunder Oplysningspuljen - og Puljen for Klima og Miljø skal indsatserne foregå i lande med et BNI under den gældende grænse.

Læs mere om BNI-grænsen og se alle verdens landes BNI på www.cisu.dk/bni.

GV: Nedskæringerne rammer også i Danmark

Det bliver ikke kun civilsamfundsorganisationer i Syd, der rammes, når der skæres i udviklingsbistanden. Sådan skriver Toke Nyborg, Ghana Venskabsgrupperne, i et debatindlæg til Globalnyt. 

 

”Der er en række udgifter og krav forbundet med udviklingsarbejdet i Danmark. Det er blandt andet vores forpligtelse, som en internationalt engageret civilsamfundsorganisation, at styrke den folkelige forankring og skabe viden om komplekse og svære problemstillinger, der præger udviklingen langt fra Danmark, ligesom fortalervirksomhed spiller en fortsat større rolle i udviklingssamarbejdet. Disse aktiviteter bliver sværere at finansiere for de mindste rammeorganisationer," fortæller Katrine Skamris, formand for Ghana Venskabsgrupperne.

 

Læs hele indlægget her.

Mongoliet - Stemmer fra steppen

Dansk Mongolsk Selskab har med støtte fra CISUs oplysningspulje udgivet en bog i anledning af femogtyveåret for den fredelige mongolske revolution. 

 

Bogen fortæller om det mongolske folk, deres tilbageerobring af egen tilværelse og opgør med fortiden, og om hvordan de holder fast i traditionerne i en verden i konstant forandring.

 

Du kan læse mere om bogen - og om hvordan du får fingrene i et eksemplar - her.

Invitation fra Globalt Fokus

Globalt Fokus og 92-gruppen inviterer medlemsforeninger til konference med fokus på implementering af de nye verdensmål.

 

Verden har fået nye fælles mål for bæredygtig udvikling. Til forskel fra de afgående 2015 mål, gælder de nye mål for alle verdens lande og fokuserer på emner som eksempelvis bæredygtighed og ulighed, som noget, alle skal arbejde med. Regeringen har endnu ikke planlagt, hvordan Danmark skal leve op til de nye målsætninger, men indikeret, at målene ikke kommer til at påvirke dansk indenrigspolitik i stor udstrækning. Det vil være at frasige sig forpligtelsen til også at arbejde med forhold herhjemme.

 

Globalt Fokus og 92-gruppen inviterer derfor til konference, hvor civilsamfundsorganisationer i Danmark skal drøfte anbefalinger til politikerne om, hvordan målene kan og bør implementeres – også i Danmark. Se mere om konferencen og meld jer til her.    

 

Kommende kurser og arrangementer i CISU


 

Titel Sted Dato
Fyraftensmøde: Antikorruption (Aar) Aarhus 13-08-2018
Fyraftensmøde: Antikorruption København 15-08-2018
FRAME, VOICE, REPORT! Opstartsseminar (Aar) Aarhus 22-08-2018
FRAME, VOICE, REPORT! Opstartsseminar København 23-08-2018
Erfaringsudvekslingsworkshop CSP (Kbh) København 29-08-2018
Fyraftensmøde: Introduktion til Civilsamfundspuljen (Aar) Aarhus 03-09-2018
DERF Erfaringsudveksling (Aar) Aarhus 04-09-2018
Fyraftensmøde: Introduktion til Civilsamfundspuljen København 04-09-2018
DERF Erfaringsudveksling København 05-09-2018
Fyraftensmøde: Lokal ressourcemobilisering i Vestafrika København 05-09-2018
Programerfaringer med Outcome Mapping/Harvesting København 10-09-2018
Fyraftensmøde: Intro til Logical Framework Approach (LFA) København 10-09-2018
Fyraftensmøde: Infomøde om CISUs oplysningspulje (Aar) Aarhus 10-09-2018
Fyraftensmøde: Virksomheders tilgang til socialt ansvar/CSR København 12-09-2018
DERF Erfaringsudveksling København 13-09-2018
Fyraftensmøde: Intro til Logical Framework Approach (LFA) (Aar) Aarhus 13-09-2018
Fyraftensmøde: Infomøde om CISUs oplysningspulje København 13-09-2018
Fyraftensmøde: Civilsamfundspuljen og Klimaindsatser - SDG 13 (Aar) Aarhus 17-09-2018
Fyraftensmøde: Intro til fundraising (Aar) Aarhus 18-09-2018
Fyraftensmøde: Ghana netværksmøde om samarbejde med privatsektor København 18-09-2018
Fyraftensmøde: FRAME, VOICE, REPORT! Kursus 1 (Aar) Aarhus 19-09-2018
Fyraftensmøde: Civilsamfundspuljen og Klimaindsatser - SDG 13 København 19-09-2018
Fyraftensmøde: FRAME, VOICE, REPORT! Kursus 1 København 20-09-2018
Fyraftensmøde: Intro til fundraising København 20-09-2018
Fyraftensmøde: Gør hjælpearbejde til langsigtet udvikling (Aar) Aarhus 25-09-2018
Fyraftensmøde: Gør hjælpearbejde til langsigtet udvikling København 27-09-2018
Erfaringsudvekslingsworkshop CSP København 01-10-2018
Fyraftensmøde: Intro til sikkerhed (Aar) Aarhus 01-10-2018
Fyraftensmøde: Intro til Core Humanitarian Standards - CHS (Aar) Aarhus 02-10-2018
Fyraftensmøde: Intro til sikkerhed København 03-10-2018
Fyraftensmøde: Intro til Core Humanitarian Standards - CHS København 04-10-2018
Weekendkursus: Logical Framework Approach del 1 København 06-10-2018
Fyraftensmøde: Risk Management i skrøbelige og humanitære sitationer (Aar) Aarhus 08-10-2018
Fyraftensmøde: Redskaber til fortalervirksomhed København 09-10-2018
Fyraftensmøde: FRAME, VOICE, REPORT! Kursus 2 (Aar) Aarhus 10-10-2018
Fyraftensmøde: Risk Management i skrøbelige og humanitære sitationer København 10-10-2018
Fyraftensmøde: Redskaber til fortalervirksomhed (Aar) Aarhus 11-10-2018
Fyraftensmøde: FRAME, VOICE, REPORT! Kursus 2 København 11-10-2018
Temadag: Frivillighed og nye ressourcer (Aar) Aarhus 27-10-2018
Erfaringsudvekslingsworkshop CSP København 29-10-2018
Drop-in Café (Kbh) København 30-10-2018
Drop-in Café (Aar) Aarhus 05-11-2018
Fyraftensmøde: Pengene er bevilget (Aar) Aarhus 06-11-2018
Fyraftensmøde: Logical Framework Approach - del 2 København 07-11-2018
Fyraftensmøde: Pengene er bevilget København 08-11-2018
Fyraftensmøde: Anvendelse af ToC i projekter (Aar) Aarhus 12-11-2018
Fyraftensmøde: Status & Dialog (Aar) Aarhus 13-11-2018
Fyraftensmøde: Status & Dialog København 14-11-2018
Fyraftensmøde: Anvendelse af ToC i projekter København 15-11-2018
Weekendkursus i Økonomistyring København 17-11-2018
Erfaringsudvekslingsworkshop CSP (Kbh) København 19-11-2018
Fyraftensmøde: Klage- og feedbackmekanismer i nødhjælp (Aar) Aarhus 19-11-2018
Fyraftensmøde: Intro til Monitorering & Evaluering (Aar) Aarhus 20-11-2018
Fyraftensmøde: Klage- og feedbackmekanismer i nødhjælp København 21-11-2018
Fyraftensmøde: Intro til Monitorering & Evaluering København 22-11-2018
Fyraftensmøde: Regnskab og finansielt tilsyn (Aar) Aarhus 27-11-2018
Fyraftensmøde: Sådan indsamler du de gode historier København 28-11-2018
Fyraftensmøde: Regnskab og finansielt tilsyn København 29-11-2018
Fyraftensmøde: Sådan indsamler du de gode historier (Aar) Aarhus 03-12-2018
Fyraftensmøde: Income generating activities - hvordan og hvorfor? (Aar) Aarhus 04-12-2018
Fyraftensmøde: Income generating activities - hvordan og hvorfor? København 06-12-2018
Fyraftensmøde: Hvad betyder factfulness for vores måder at fortælle på? København 12-12-2018
Fyraftensmøde: Digitale redskaber til projektstyring København 13-12-2018
Arrangementer hos CISUs medlemsorganisationer

Har din organisation et arrangement til kalenderen, kan du taste det ind her.

 

Bemærk: Der skal være offentlig adgang til arrangementer i kalenderen, og man skal angive, hvilken medlemsorganisation, der står bag arrangementet.

 

Titel Sted Dato
Verdensmål & undervisning København 17-09-2018

Med venlig hilsen
CISU - Civilsamfund i Udvikling

PS. Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.
Hvis du er tilmeldt, men ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

CISU - Civilsamfund i Udvikling, Klosterport 4A, 3. sal, 8000 Århus C, Tel: 8612 0342, E-mail: cisu@cisu.dk

Denne hjemmeside anvender cookies til at analysere og forbedre brugen og brugeroplevelsen. En cookie er en lille tekstfil, som bliver lagret på din computer.

Hvis du ikke ønsker, at der bliver lagt cookies på din computer, eller hvis du ønsker at slette cookies, der allerede ligger der, er fremgangsmåden lidt forskellig fra browser til browser. Du kan finde en vejledning til, hvordan du skal gøre på hjemmesiden: http://minecookies.org/

Læs også Cisus cookiepolitik

Acceptér ikke cookies

Acceptér kun funktionelle cookies

Acceptér alle cookies