Kære 
 

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

 

Hvis du vil i kontakt med CISU, bedes du skrive til cisu@cisu.dk.

Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

 

Bland jer og sig fra!

Regeringens planer om at tage yderligere 2,5 milliarder kroner fra udviklingsbistand til asylområdet får nu CISU til at reagere.

 

- Omlægningerne er kommet snigende i en årrække, men det her er dråben, siger CISUs næstformand Louise Hindenburg.

 

Siden 2010 har der været en stigende sammenblanding af asylområdet og udviklingssamarbejdet. I dag er der en samlet kategori af ”ulandsbistand”, der dækker asylområdet, udviklingssamarbejde, klimaindsats, nødhjælp og sikkerhedspolitik. Med regeringens varsling om at sætte andelen til asylområdet op til 21 pct., vil forringelserne ramme udviklingssamarbejdet lige så hårdt som Venstres bebudede nedskæringer på 2,6 milliarder.

 

- Jeg opfordrer alle CISUs medlemmer til at blande sig og sige fra over for denne udhulning af udviklingssamarbejde. Hvad enten det sker i form af for eksempel større indsatser, læserbreve eller som henvendelse til lokalvalgte politikere, siger hun.

Læs mere her

CISU samler tip og eksempler på debat

CISUs mangfoldighed af medlemsorganisationer vil have en mangfoldighed af måder at ydtrykke sig på - også i forhold til de bebudede nedskæringer af udviklingsbistanden.

For at danne et overblik - og give inspiration til endnu flere reaktioner - har vi oprettet siden cisu.dk/blandjer

Den er stadig under opbygning, men kig forbi nu og i de kommende dage. 

 

Har du selv et eksempel på et læserbrev, en pressemeddelelse eller en kampagne, så skriv til Kim Jensen (kj@cisu.dk) eller Maiken Kjær Milthers (mkm@cisu.dk)

 

CISUs bestyrelse og sekretariat arbejder på at påvirke politikere mv lige nu, men i det offentlige rum har medlemmerne en meget stærkere stemme, og derfor er alle medlemmer opfordret til at gøre noget. Det kan du læse om i ovenstående opråb eller på siden "Fra CISUs bestyrelse til alle medlemmer af CISU. Gør noget - lige nu!" 

Dansk udviklingsbistand undermineres

Globalt Fokus udsendte fredag en udtalelse, der tager afstand fra regeringens planlagte besparelser. Den gik under titlen "Dansk Udviklingsbistand undermineres" og blev i første omgang underskrevet af Globalt Fokus formand Lars Udsholt (DMRU), Frans Mikael Jansen (MS), Henrik Stubkjær (FKN), Vagn Berthelsen (IBIS), Erik Vithner (CISU), Jonas Lindholm (Red Barnet) og Andreas Kamm (Dansk Flygtningehjælp).

 

Senere kom flere til, og Globalt Fokus har nu lagt op til, at man kan komme på som medunderskriver ved at sende en mail til info@globaltfokus.dk.

 

Læs mere her

Nyt magasin om udviklingskommunikation

Nu har du mulighed for at blive opdateret på, hvad det seneste års debat om udviklingskommunikation har centreret om.

 

CISU har udgivet et online magasin, der præsenterer dig for nogle af de centrale temaer fra debatten. Du kan blandt andet læse, hvordan projektleder på Reframing the Message, Sofie Schousboe mener, at de danske organisationer skal blive endnu bedre til at engagere deres modtagere i det arbejde, de laver.

 

Læs magasinet ”Herfra og videre i debatten om udviklingskommunikation – snapshots af debat 2014”

Kom til møde og diskutér danske udviklingsorganisationer. Hvad kan vi? Og hvad vil vi?

Fokus for møderne er både at italesætte den aktuelle værdi, som danske organisationers arbejde skaber samt at undersøge nye potentialer, roller og muligheder, herunder roller i Nord.

En diskussion, der er blevet højaktuel set i lyset af de sidste dages nedskærings-scenarier.

 

Møderne afholdes den 12. november i Århus og den 20. november i København.

 

Se mere om møderne og meld dig til her.

 

Status og Dialogmøde - også om nedskæringer

Årets Status og Dialogmøde i CISU kommer også til at handle om de forventede nedskæringer på udviklingsbistanden.

Vi gør status på finanslovsforhandlingerne og de konsekvenser, vi forventer, de vil få for udviklingsbistanden og for CISU. Vi ser også lidt længere ud i fremtiden - hvad vi og I kan gøre for at engagere befolkning og politikere i udviklingsbistanden?

Så kom til Status og Dialog den 10. november i København. 

Læs mere og meld dig til her

 

Skab sammenhæng mellem budskaber og kommunikation på tværs af kanaler

CISU inviterer sammen med Globalt Fokus til en master class om kanal- og indholdsstrategier på forskellige kommunikationsplatforme.

 

Bureauet Datagraf afholder master classen og vil på baggrund af cases give deltagerne konkrete idéer til,  hvordan arbejdet kan gribes an. Vi ser på call to action, sociale medier, nyhedsmail, interne og eksterne bannere, søgeordsoptimering og Google.

 

Læs hele programmet og tilmeld dig her

Reframing the Message på europæisk hjemmeside

Nu har du mulighed for at læse om Reframing på engelsk. Vi har i samarbejde med det europæiske projekt DEEEP lanceret en underside på deres webunivers, der handler om Reframing.

 

Bedst af alt indeholder siden links til engelske instruktioner om kommunikationsarbejde. Du kan blandt andet finde et toolkit til kommunikation i mindre organisationer, Verdens Bedste Nyheder på engelsk og læse et manifest for kommunikation udviklet af hollandske ungdomsorganisationer. Alt sammen lige til at dele med jeres partner. 

 

Besøg siden og find links til alle kommunikationsredskaberne 

Andre nyheder
 
Wall Street vs. sociale bevægelser - hvem har ret til verdens naturressourcer?

I weekenden arrangerer en gruppe af NGO'er, blandt andet CISU-medlememmerne Afrika Kontakt, Levende Hav, Mellemamerika Komiteen  og PUGAD en workshop om Ocean Grabbing.

Der vil være oplæg af  Prof. Seth Macinko, University of Rhode Island og Christiana Louwa fra El Molo Forum i Kenya lørdag, mens søndag vil handle om, hvordan man kan deltage aktivt i den politiske kamp. 

Det foregår i Verdenskulturcentret, Nørre Alle 7, København.

Læs mere og meld dig til på afrika.dk/oceangrabbing

Netværk inviterer unge til workshop om post 2015

Netværket Ung i Verden står bag en workshop for unge fra civilsamfundet 12. november.

Ung i Verden er en gruppe af civilsamfundsorganisationer, der arbejder sammen om at engagere unge i debatten om verdens fremtid og få dem involveret i civilsamfundet.

 

Netværket består af Ungdommens Nødhjælp, Amnesty International Youth, Ungdommens Røde Kors, DFUNK, Activista, Red Barnet Ungdom og United Nations Youth Association. Et af netværkets initiativer er, at afholde en ungdomsworkshop den 12. november. Her inviterer de unge fra civilsamfundet ind for at diskutere Post-2015 målsætningerne og hvordan ungdommen mener, disse bør prioriteres.

 

Resultatet fra workshoppen bliver præsenteret på Beyond 2015 CSO konferencen der afholdes den 13.-14. november i København. Ønsker du at deltage i workshoppen så læs mere her: http://jointyouth2015.splashthat.com

Kommende kurser i CISU - meld dig til nu!

Økonomistyring i projekter - del 2

Fra bogholderi til rapportering - at skabe sammenhæng i økonomien. Kurset er for foreningers kasserer og andre, der har ansvaret for bogholderiet og den finansielle rapportering internt og/eller eksternt.

Tid og sted:

 • 29. oktober 16.30 - 19.30 i København
 • 30. oktober 16.30 - 19.30 i Aarhus

Læs mere og meld dig til her

 

Organisationsudvikling - del 1

Kurset giver deltagerne en forståelse for organisationsudvikling i en civilsamfundsorganisation, samt introducerer og afprøver nogle af de redskaber, der kan indgå i organisationsudviklingsprocesser i egen og/eller partnerorganisationer.

Tid og sted:

 • 1. november 10.00 - 18.00 i Aarhus
 • 2. november 09.00 - 15.00 i Aarhus

Læs mere og meld dig til her

 

Strategisk valg af samarbejdspartner

Kurset er for alle med interesse for emnet.

Tid og sted:

 • 3. november 16.30 - 19.30 i København
 • 5. november 16.30 - 19.30 i Aarhus

Læs mere og meld dig til her

 

Monitorering med fokus på indikatorer

Formulering af indikatorer og brug af participatoriske metoder til at indsamle dokumentation. Kurset er for foreninger, der har eller planlægger at søge om projekter

Tid og sted:

 • 4. november 16.30 - 19.30 i Aarhus
 • 6. november 16.30 - 19.30 i København

Læs mere og meld dig til her

 

Status og dialogmøde for CISUs puljer, kurser og rådgivning

Bliv opdateret på CISUs tilbud og bidrag til udviklingen af dem. Mødet er for alle medlemsforeninger og brugere af CISU.

Tid og sted:

 • 10. november 16.30 - 19.30 i København

Læs mere og meld dig til her

 

Kommunikations boot camp

For vindere af kommunikationskonkurrence

Tid og sted:

 • 15. november 10 - 18 i Aarhus
 • 16. november 09 - 15 i Aarhus

 

Læs mere her

 

Budgetting essentials

This module is suitable for anyone in the NGO sector with responsibility for building or implementing project, programme or organisation-wide budgets. Previous budgeting experience, whilst helpful, is not a requirement for this course.

Tid og sted:

 • 15. november 10.00 - 18.00 i København

Læs mere og meld dig til her

 

Financial reporting essentials

This course is primarily aimed at non-finance programme staff who need to be able to use different types of reports in their work, including:
- using budget monitoring reports to monitor and manage progress of projects or programmes;
- assessing partner NGOs’ financial capacity and programme performance; and
- reporting to donors and other stakeholders.
Finance officers will also find the course useful if they are new to NGOs and management reporting.

Tid og sted:

 • 16. november 10.00 - 18.00 i København

Læs mere og meld dig til her

 

Theory of Change

TOC i projekt/program design/M&E.

Tid og sted:

 • 17. november 16.30 - 19.30 i Aarhus
 • 19. november 16.30 - 19.30 i København

Læs mere og meld dig til her

 

Det finansielle tilsyn

Hjælp til indhold og rammer for finansielle projekttilsyn igennem konkrete værktøjer og metoder. Kurset er for foreninger, der søger/har bevillinger over 200.000.

Tid og sted:

 • 24. november 16.30 - 19.30 i København
 • 25. november 16.30 - 19.30 i Aarhus

Læs mere og meld dig til her

 

Civilsamfund i Skrøbelige situationer

Stemmer fra Syd. Kurset er for foreninger, der arbejder eller planlægger at arbejde i skrøbelige situationer.

Tid og sted:

 • 24. november 16.30 - 19.30 i Aarhus
 • 26. november 16.30 - 19.30 i København

Læs mere og meld dig til her

 

Organisationsudvikling, del 2

Kurset er for foreninger, der ønsker at udvikle sig som organisation.

Tid og sted:

 • 26. november 16.30 - 19.30 i Aarhus

Læs mere og meld dig til her

 

Reframing – og hva’ så?

Hvad har vi lært med projektet og hvor skal vi hen herfra? Mødet er personer, der personer, der har deltaget i mindst to reframing kurser.

Tid og sted:

 • 2. december 16.30 - 19.30 i Aarhus
 • 4. december 16.30 - 19.30 i København

Læs mere og meld dig til her

 

Fundraising i udviklingsarbejdet

Kurset er for begyndere inden for fundraising.

Tid og sted:

 • 9. december 16.30 - 19.30 i Aarhus
 • 11. december 16.30 - 19.30 i København

Læs mere og meld dig til her

Med venlig hilsen
CISU - Civilsamfund i Udvikling

PS. Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til adresser tilmeldt her.
Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

CISU - Civilsamfund i Udvikling, Klosterport 4A, 3. sal, 8000 Århus C, Tel: 8612 0342, E-mail: cisu@cisu.dk

Denne hjemmeside anvender cookies til at analysere og forbedre brugen og brugeroplevelsen. En cookie er en lille tekstfil, som bliver lagret på din computer.

Hvis du ikke ønsker, at der bliver lagt cookies på din computer, eller hvis du ønsker at slette cookies, der allerede ligger der, er fremgangsmåden lidt forskellig fra browser til browser. Du kan finde en vejledning til, hvordan du skal gøre på hjemmesiden: http://minecookies.org/

Læs også Cisus cookiepolitik

Acceptér ikke cookies

Acceptér kun funktionelle cookies

Acceptér alle cookies