Kære 
 

CISU har igen markeret behov for øget finansiering

CISU har i flere omgange rettet henvendelse til Udenrigsministeriet om behov for øget finansiering i forbindelse med Finansloven for 2018. Det skete blandt andet på det sidste møde, CISU havde med Udviklingsminister Ulla Tørnæs inden sommerferien - og CISU har også i juli fremsendt en skriftlig begrundet opfordring til ministeriet.

 

-Det forøgede behov for finansiering i 2018 skyldes omlægninger i civilsamfundsstøtten, det betyder, at det nu er et større område, CISUs puljer skal dække, fortæller Erik Vithner, sekretariatsleder i CISU.

 

Læs hele nyheden her

Nye medarbejdere på CISU

I august 2017 kommer der flere nye ansigter til CISU. Line Søgaard fra Syddansk Universitet erstatter Camilla Bøgelund som journalistpraktikant. Line har erfaring med kommunikation og organisering, og hun starter med at få ansvaret for udsendelsen af nyhedsbrevet og CISUs Instagramprofil. Har du spørgsmål til vores Instagram eller vil have noget i nyhedsbrevet, kan hun kontaktes på les@cisu.dk

 

Udover Line vil CISU senere på måneden åbne dørene for to nye rådgivere, Mette Kjærtinge og Souad Borid. 

Kommende CISU-kurser i efteråret 2017

Der er åbent for tilmelding til kurser for efteråret 2017, og de første finder sted i august.

 

Kurset ”Pengene er bevilliget” er for frivillige og ansatte i foreninger, der har fået bevilliget penge til en aktivitet eller et projekt under Civilsamfundspuljen, Puljen for Klima og Miljø eller Naboskabspuljen. Kurset henvender sig til dem, som gerne vil vide mere om, hvilke krav CISU stiller til forvaltningen af en bevilling. Kurset finder sted den 21. august i Aarhus og den 23. august i København.  Her er link til kursustilmelding.

 

Vi har også et Introduktionskursus klart til nye og/eller kommende medlemmer af CISU. Kurset finder sted den 23. august i Aarhus og den 24. august i København.

Her er link til kursustilmelding.


Man kan se oversigten her og melde sig til allerede nu. Del den også gerne med øvrige medlemmer eller frivillige i CISUs medlemsorganisationer. 
 


CISU prioriterer at give plads til aktuelle kurser og kurser, der er efterspurgt af CISUs medlemsorganisationer. Har man en idé til et nyt kursus, kan man kontakte rådgiver Johannes Nordentoft på jn@cisu.dk.

Kursusdag om samarbejde mellem civilsamfundet og privatsektoren

Kursusdag om samarbejde mellem civilsamfundet og privatsektoren afholdes den 26. august i København. Virksomheder arbejder i stigende grad med samfundsansvar og Verdensmålene som ramme, samtidigt bevæger nogle civilsamfundsorganisationer sig i retning af indsatser, der understøtter økonomisk udvikling og bæredygtig vækst. Det lægger op til et samarbejde mellem civilsamfundet og den private sektor.

 

Arrangementet vil omhandle konkrete erfaringer fra samarbejdsprojekter og diskutere mulighederne, for at civilsamfundsorganisationer kan udnytte det potentiale der ligger i samarbejdet med privatsektoren. 

For tilmelding til kursusdagen klik her

Del arrangementer og nyheder

CISU har en aktivitetskalender for medlemmernes egne kurser og nyheder. Kalenderen giver et overblik over alle de aktiviteter som medlemmerne løbende arrangerer. Her kan man se, hvad de andre medlemmer laver og tilmelde sig relevante kurser. Medlemmer kan indsende deres nyheder og kurser, og så vil de både komme i kalenderen og på forsiden af www.cisu.dk

 

Her et link til medlemmernes aktivitetskalender.

Udenrigsministeriet vil indgå aftaler med 17 organisationer om strategiske partnerskaber

Den 3. juli meddelte Udenrigsministeriet, at der efter den gennemførte ansøgningsproces forventes indgået aftaler med 17 organisationer om strategiske partnerskaber.

Læs mere her

De indgåede aftaler betyder at der - mod forventning - ikke er flere af de hidtidige rammeorganisationer, som skal håndteres af CISU fremover. Tværtimod overgår Plan Danmark og Børnefonden som har programbevillinger hos CISU nu til Udenrigsministeriet som strategiske partnere.

Telefonerne er åbne

CISUs telefoner er åbne igen efter ferien, men flere har oplevet problemer med at komme igennem. De problemer bliver formentlig løst med et nyt telefonsystem, der bliver indført i de kommende uger.

 

Skulle man de kommende dage opleve problemer med at komme igennem, kan man enten lægge på og prøve igen eller sende en mail til cisu@cisu.dk.

 

CISU beklager problemerne og arbejder som nævnt på en løsning hurtigst muligt.

Følg CISUs medlemsorganisationer på Instagram

 

CISU lavede sit første opslag på Instagram for et år siden i august 2016. Det skete i anledningen af, at organisationen, Verdens Bedste Nyheder, blev lanceret. Nu er det blevet til mere end 150 opslag, flere hundrede følgere og langt over 2000 likes på de første opslag. På Instagram lader CISU sine medlemsorganisationer overtage Instagram. Her får de fuld kontrol over Instagramkontoen i nogle dage, hvor de deler billeder fra et af deres projekter. 

 -Det giver muligheden for at komme bredere ud med sine budskaber og forøge interessen for sit arbejde, siger kommunikationskonsulent, Kim Jensen.

 

Læs hele nyheden her

Andre nyheder

Dansk Folkehjælp fejrer 110 år i Danmark

En af Danmarks ældste hjælpeorganisationer fejrer 110 års hjælpearbejde i og uden for Danmark. I den anledning er der udgivet en ny bog, Jubilæumsbogen, der fortæller organisationens historie gennem 7 ildsjæle. Det startede med tanken, om der skulle være en samarit på en hver arbejdsplads, og gennem tiden spredte hjælpearbejdet sig også ud over Danmarks grænser.

Læs hele historien her

 

UNLEASH: Nyt globalt bæredygtighedsevent afholdes i Aarhus i august

Fra den 13.-21. august 2017 afholdes det første UNLEASH event. Over ni dage skal der findes innovative løsninger på FN’s 17 Verdensmål – de såkaldte Sustainable Development Goals (SDGs). Her vil blive afviklet et SDG-event på pladsen foran Musikhuset i Aarhus, hvor UNLEASH, virksomheder og interesseorganisationer stiller skarpt på FN’s verdensmål gennem en dialog med byens borgere. Følgende af CISUs medlemsorganisationer deltager; MUNDU, Dansk International Bosætningsservice og Ghana Venskab.
Læs mere og se hele programmet for både København og Aarhus her. 

Kommende ansøgningsfrister i CISU

Husk at bestille rådgivning i god tid - der er altid mest pres på umiddelbart inden ansøgningsfristerne.

 

 

Udviklingsindsatser under Civilsamfundspujen har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er den 15. september 2017 kl. 12.00
Alle andre indsatser under Civilsamfundspuljen har løbende ansøgningsfrist. 
CISUs Oplysningspulje har ansøgningsfrist én gang om året. Næste gang er den 3. april 2018 kl. 12.00. 

 


 

Kommende kurser og arrangementer i CISU


 

Titel Sted Dato
Fyraftensmøde: Introduktion til CISU (Aar) Aarhus 10-01-2018
Fyraftensmøde: Introduktion til CISU København 11-01-2018
Erfaringsudvekslingsworkshop (Kbh) København 15-01-2018
Fyraftensmøde: Info/Intro-møde om DERF (Aar) Aarhus 16-01-2018
Fyraftensmøde: Info/Intro-møde om DERF København 18-01-2018
Fyraftensmøde: Pengene er bevilget - CSP (Aar) Aarhus 23-01-2018
Fyraftensmøde: Pengene er bevilget - CSP København 24-01-2018
Seminar: Participatory Forest Management - experiences and approaches København 01-02-2018
Menneskerettigheder på arbejdsmarkedet i udviklingslande Vartov i København 07-02-2018
Medlemsorganisationernes opslagstavle

På CISUs hjemmeside har medlemsorganisationer mulighed for at lave opslag, der kan interessere i andre medlemsorganisationer.

De kommer automatisk med her i nyhedsbrevet:

Titel Sted Dato
Kontorfællesskab AXIS 25-09-2017
Mindeord for Preben Hansen NGO Fontana 07-12-2017
PRESSEMEDDELELSE - ISIS-affilieret gruppe er nedkæmpet i Marawi, men frygten lever stadig Viva Danmark 08-12-2017

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationskonsulent Kim Jensen på kj@cisu.dk eller journalistpraktikant Camilla Bøgelund på cb@cisu.dk.

 

Hvis du vil i kontakt med CISU, bedes du skrive til cisu@cisu.dk.

Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

 

Arrangementer hos CISUs medlemsorganisationer

Har din organisation et arrangement til kalenderen, kan du taste det ind her.

 

Bemærk: Der skal være offentlig adgang til arrangementer i kalenderen, og man skal angive, hvilken medlemsorganisation, der står bag arrangementet.

 

Titel Sted Dato
Ingen begivenheder
CISUs åbningstider

Du kan altid komme i kontakt med CISUs sekretariat ved at skrive til cisu@cisu.dk.

 

Derudover kan du ringe til vores hovednummer 8612 0342.

 

De kommende uger er åbningstiderne

 

Fredag 30/6: 10-15

 

Mandag 3/7: 10-15

Tirsdag 4/7: 13-15

Onsdag 5/7: 10-15

Torsdag 6/7: 10-15

Fredag 7/7: 10-15

 

SEKRETARIATET HOLDER SOMMERFERIELUKKET I UGE 28, 29 og 30. 

 

 

Med venlig hilsen
CISU - Civilsamfund i Udvikling

PS. Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.
Hvis du er tilmeldt, men ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

CISU - Civilsamfund i Udvikling, Klosterport 4A, 3. sal, 8000 Århus C, Tel: 8612 0342, E-mail: cisu@cisu.dk