Kære 
 

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationskonsulent Kim Jensen på kj@cisu.dk

 

Hvis du vil i kontakt med CISU, bedes du skrive til cisu@cisu.dk.

Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

 

Nye kurser - og nye regler

Så er der kommet styr på efterårets kursuskalender, men ikke alt er, som det plejer.

 

De senere år har vi desværre ofte oplevet, at tilmeldte til kurser ikke møder op. Det går ud over kvaliteten, når op mod halvdelen af de forventede kursusdeltagere bliver væk, og undervisnings- og arbejdsformer derfor må tilpasses undervejs, og det går ud over de, der har måttet nøjes med en plads på ventelisten til de ofte overtegnede kurser. 

 

Derfor har det været nødvendigt at foretage nogle ændringer i tilmeldings- og betalingssystemet. Det betyder, at det ikke længere er muligt at tilmelde sig et kursus uden samtidig at betale kursusgebyret, samt at der på fyraftenskurser, der indtil nu har været gratis, er blevet indført et deltagergebyr på 50 kroner. For alle gebyrer gælder, at de vil blive refunderet, forudsat frameldingsfristen på en uge overholdes.

 

For at gøre plads til så mange medlemsorganisationer som muligt er der desuden indført et loft på fire tilmeldte pr organisation. Øvrige tilmeldte vil stå på venteliste og kan få tilbud om at komme med, når fristen for framelding er overskredet.

 

Der åbnes for tilmelding til kurser d. 28. juli, men allerede nu kan du få overblik over efterårets tilbud - kursuskalenderen findes her, og alle medlemsorganisationer modtager et par eksemplarer efter sommerferien. 

 

 

Ny regering og nye ordførerskaber

Traditionen tro har CISU inviteret den nye minister på udviklingsområdet til et møde, hvor vi kan forklare om CISUs metoder og præsentere medlemsorganisationerne.

I den nye Venstre-regering er det udenrigsminister Kristian Jensen, og formand Louise Hindenburg ser perspektiver i ministerens forhold til frivillighed.

 

- I CISU deler vi hans syn på vigtigheden af at organisere sig i foreninger, og vi vil glæde os til et møde med ham. Det gjorde vi også med Ulla Tørnæs og Søren Pind, og vi vil se frem til at mødes med ham i København, her på kontoret i Aarhus eller måske hos en af vores næsten 300 medlemsorganisationer, siger hun.

 

Udover Venstre, der har udpeget ministeren, har de fleste partier også konstitueret sig med udviklingsordførere. De vil også få en invitation.

Del de gode historier

Med tusindvis af projekter i verdens fattigste lande arbejder CISUs næsten 300 medlemsorganisationer på hver deres måde med udvikling blandt verdens fattigste.

Projekterne styrker især fire områder:

  • Gennem mere end hundrede år har vi i Danmark nydt godt af at kunne organisere os. Tankerne og værdierne i foreningsdanmark og en frivillig indsats bliver udbredt.
  • Kritikere af udviklingsbistand bekymrer sig over korruption i u-lande. Et stærkt civilsamfund baseret på holder netop regeringer ansvarlige og arbejder for borgeres rettigheder.
  • Et stærkt og lokalt forankret civilsamfund sikrer en stabilitet, der er nødvendig for at skabe rammerne for investeringer og økonomisk vækst. Den stabilitet sikrer også livsvilkår for mange unge, der ellers kan føle sig nødsaget til at søge væk.
  • De danske civilsamfundsorganisationer overfører faglig viden til partnere i u-lande. Uanset om det kommer fra biavlere, advokater eller pædagoger, giver den internationale udveksling af faglig viden 

Det vil vi gerne fortælle meget mere om. Derfor opfordrer vi medlemsorganisationer til at dele historier på siden her

Til inspiration kan du her læse om Projektet ”Ecocampus” på Mitraniketan i Sydindien

De fik støtte fra Oplysningspuljen

Først i maj var der ansøgningsfrist til Oplysningspuljen, og et overblik over de støttede oplysningsaktiviteter er nu tilgængeligt på hjemmesiden. 

 

CISU modtog i denne runde 31 ansøgninger på i alt 842.535 kroner og med en pulje på 301.756 kroner er det ikke alle gode oplysningsprojekter, det har været muligt at støtte.

 

De 15, der scorede højest på de eksterne bevillingskonsulenters tjekliste, og dermed er bevilget støtte i denne runde, kan du finde beskrivelser af her.

 

Næste frist for ansøgninger til oplysningspuljen er 2. november, og i den forbindelse afholdes informationsmøde i Aarhus d. 15. september samt i København d. 17. september.

Ferie, ferie, ferie

Så dukkede sommeren alligevel op i år, og hos CISU kan vi dårligt klage over timingen.

 

Sekretariatet holder ferielukket fra fredag d. 3. juli til mandag d. 27. juli. Det vil sige, at telefonerne er lukkede, og mails ikke vil blive besvaret i denne periode.

 

Akutte henvendelser kan rettes til sekretariatsleder Erik Vithner på tlf. 2986 0914

 

CISU ønsker alle en god sommer - vi glæder os til at tage hul på efterårssemestret sammen med jer.

Kommende ansøgningsfrister i CISU

Husk at bestille rådgivning i god tid - der er altid mest pres på umiddelbart inden ansøgningsfristerne.

 

Oplysningspuljen har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er 2. november klokken 12.00

Puljen for Klima og Miljø har ansøgningsfrist en gang om året. Næste gang er 1. september klokken 12.00

Civilsamfundspuljen har ansøgningsfrist tre gange om året. Næste gang er 1. september 2015 kl. 12.00

Andre nyheder
 
Fyraftensmøde om bondeforeninger i Syd

I forlængelse af Dansk Forum for Mikrofinans' fyraftensmøde i maj og Danmission og Caritas' nylancerede studie om bondeorganisationer i Syd inviterer DFM og CISU til en aften med gode råd til udvikling af bondeforeninger.

 

Kom og hør om CISUs erfaringer med bondeforeninger, og hvilke krav de stiller til NGOer, der arbejder med lokale grupper og deres foreninger. Hør derefter mere om studiet fra Caritas og Danmission præsenteret af forsker Esbern Friis Hansen, der går i dybden med 15 praktiske retningslinjer for organisationer, der arbejder med bondeforeninger. Der er også mulighed for spørgsmål og diskussion.

 

Fyraftensmødet finder sted den 27. august kl. 16:00 – 18:00 på Vartov Farvergade 27 i København. 

 

Hele invitiationen kan hentes her.

Kommende kurser og arrangementer i CISU


 

Titel Sted Dato
Erfaringsudvekslingsworkshop (Kbh) København 22-11-2017
Fyraftensmøde: Korruptionsforebyggelse (Aar) Aarhus 27-11-2017
Fyraftensmøde: Korruptionsforebyggelse København 30-11-2017
Lørdagsseminar: Kom godt i gang med partnerskab og projekt København 02-12-2017
Kick-off event for nyt unge netværk København 07-12-2017
Fyraftenskursus: Nye programretningslinjer og egenfinansiering København 11-12-2017
Erfaringsudvekslingsworkshop (Kbh) København 15-01-2018
Fyraftensmøde: Info/Intro-møde om DERF (Aar) Aarhus 16-01-2018
Fyraftensmøde: Info/Intro-møde om DERF København 18-01-2018
Arrangementer hos CISUs medlemsorganisationer

Har din organisation et arrangement til kalenderen, kan du taste det ind her.

 

Bemærk: Der skal være offentlig adgang til arrangementer i kalenderen, og man skal angive, hvilken medlemsorganisation, der står bag arrangementet.

 

Titel Sted Dato
Civilsamfundets fremtid - En forandringsplatform for sektoren Globalt Fokus, Rysensteensgade 3, 1564 København V – eller annonceres 19-09-2017
Verdensmål i Undervisningen Slagelse 27-11-2017

Med venlig hilsen
CISU - Civilsamfund i Udvikling

PS. Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.
Hvis du er tilmeldt, men ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

CISU - Civilsamfund i Udvikling, Klosterport 4A, 3. sal, 8000 Århus C, Tel: 8612 0342, E-mail: cisu@cisu.dk