Kære 
 

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationskonsulent Kim Jensen på kj@cisu.dk

 

Hvis du vil i kontakt med CISU, bedes du skrive til cisu@cisu.dk.

Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

 

CISU bifalder konservativt nej til omfattende nedskæringer på udviklingsbistanden

 

Torsdag 13. august kunne flere medier berette, at den konservative udviklingsordfører Naser Khader ikke vil sænke udviklingsbistanden til 0,7 pct. af BNI, men derimod ønsker at den skal være på 0,8 pct. Dermed har regeringen ikke flertal for sin bebudede nedskæring på området.

 

Den klare melding glæder CISUs formand Louise Hindenburg.

- Vi ved, at opbakningen til udviklingsbistand i befolkningen er bred og mangfoldig på tværs af politisk ståsted. Derfor er jeg glad for at, at de konservative holder fast i en borgerlig anstændighed og siger fra, siger hun.

 

Den konservative udmelding er til dels bundet op på den aktuelle situation med flere flygtninge end nogensinde, men udvikling drejer sig om meget mere end situationen lige nu, slår formanden fast.

- Udvikling handler ikke om brandslukning i nærområder. CISUs næsten 300 medlemsorganisationer står alle sammen for det lange, seje og bæredygtige træk, hvor civilsamfundet er en garant for udvikling, siger hun.

Læs mere her

Del en god morgennyhed

I en tid hvor danskerne mest hører om flygtningestrømme og verdens store kriser, er der endnu mere brug for de nyheder, der fortæller om fremskridt og konstruktive løsninger.

 

Som flere af vores medlemsorganisationer deltager CISU i den årlige morgenuddeling af Verdens Bedste Nyheder fredag den 11. september, og er du eller din organisation ikke allerede tilmeldt, kan I heldigvis lige nå det endnu. Tilmelding lukker fredag den 14. august.

 

Kontakt Maria Grabowski på mgk@ngoforum.dk eller 33 18 77 14. Læs mere om morgeneventet på verdensbedstenyheder.dk.

 

 

 

 

 

 

Volontør i venteposition

Selvom CISUs ansøgning til Volontør i Verden blev godkendt af DANIDAs bevillingsudvalg d. 3. juni, har den nyudnævnte udviklingsminister Kristian Jensen endnu ikke sat sin underskrift på papiret. Det betyder, at vi har været nødt til at udskyde de planlagte informationsmøder og ansøgningsfrister - indtil videre på ubestemt tid.

 

Al information om puljen og kommende møder og frister vil blive offentliggjort her

 

 

 

Kommende ansøgningsfrister i CISU

Husk at bestille rådgivning i god tid - der er altid mest pres på umiddelbart inden ansøgningsfristerne.

 

Civilsamfundspuljen har ansøgningsfrist tre gange om året. Næste gang er 1. september 2015 kl. 12.00

Puljen for Klima og Miljø har ansøgningsfrist en gang om året. Næste gang er 1. september klokken 12.00

Oplysningspuljen har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er 2. november klokken 12.00

 

Andre nyheder
 
Uenighed om udviklingsbesparelser

Som man kunne læse først i nyhedsbrevet, har flere medier i dag kunnet berette, hvordan modstand fra de Konservative betyder, at Venstre-regeringen nu umiddelbart står uden flertal for den bebudede nedskæring af udviklingsbistanden.

 

"Vi står fast på, at udviklingsbistanden skal udgøre 0,8 procent af BNP", kan man se den konservative udviklingsordfører Naser Khader citeret for hos både Jyllands-Posten og Berlingskes Politiko, og det er naturligvis en glædelig nyhed. 

Skal man alligevel strø lidt malurt i bægeret, har Globalnyt set nærmere på de Konservatives tidligere standpunkter i forhold til udviklingsmidlerne, og et endeligt finanslovsforslag har stadig lange udsigter. 

 

Det er altså heller ikke for sent at blande sig i debatten - på cisu.dk har vi samlet en række råd til hvordan. 

Enighed om verdensmål

I starten af august blev 193 lande enige om en ny dagsorden for bæredygtig udvikling. Efter to års forhandlinger kom landenes repræsentanter til enighed om aftaleteksten omkring de 17 mål og 169 delmål, der blandt andet skal sikre en mere lige og inkluderende udvikling frem mod 2030.

 

Aftalen vedtages officielt på FN-topmødet d. 25. - 27. september, og ifølge Helle Munk Ravnsborg, Mellemfolkeligt Samvirke, er det nu, det bliver rigtig spændende.

 

"Det næste år bliver så sindssygt vigtigt – for nu skal det besluttes, hvad det er for indikatorer, man vil måle på." forklarer hun til Politiken

 

Globalnyt kan du læse meget mere om Verdensmålene - blandt andet hvorfor implementeringen stiller krav til mere og bedre geo-data, og hvorfor Dansk Industri er godt tilfredse.

 

 

MANGO-kurser i København

Den engelske organisation MANGO, der står for at afholde nogle af CISUs meget populære regnskabs- og budgetteringskurser, arrangerer nu selv to kurser i København.

 

Det handler om henholdsvis finansstyring og vurdering af partnerorganisationers finansielle kapacitet, og kan være relevant for mange af dem, der arbejder med regnskab i en organisation. 

 

Læs mere om de to kurser og tilmeld dig her, og kig eventuelt nærmere på CISU-kurserne om budgettering og finansiel rapportering.

Workshop hos IAS

Med de nye Sustainable Development Goals er inklusion for alvor kommet på den globale dagsorden. Mål nr. 4 handler om at sikre inkluderende kvalitetsuddannelse og mulighed for livslang læring.

 

International Aid Services (IAS) DK inviterer til workshop, hvor vi sætter fokus på emnet med oplæg fra Stephen Mwaura, der til dagligt arbejder som IAS’ Focal Point for Special Needs Education i Østafrika og på Afrikas Horn, samt Helle Gudmandsen fra Ibis, der arbejder med kampagnen Education for All og er med i bestyrelsen for Global Campaign for Education.

 

Workshoppen foregår på Global Platform, Mellemfolkeligt Samvirke, Fælledvej 12, 2200 København N (Opgang C, lokale U14/The Seminar Room, 1. sal) tirsdag d. 15. september kl. 13:00-16:30. 

Tilmelding via mail til Julie Pehrson: julie.pehrson@ias-intl.org senest den 7. september (der er begrænsede antal pladser).

 

Hele invitationen til arrangementet kan hentes her, mens det fulde program for dagen findes her.

 

Deadline ved UNDP, Myanmar

Den 15. august er der deadline for ansøgninger til UNDP's Civil Society and Media Small Grants Programme. Organisationer, der arbejder med CSO'er i Myanmar, kan ansøge om midler gennem programmet.

 

Yderligere informationer kan findes her.

 

Kommende kurser og arrangementer i CISU


 

Titel Sted Dato
Fyraftenskursus: FN's Verdensmål - sådan kommer I videre København 21-11-2017
Erfaringsudvekslingsworkshop (Kbh) København 22-11-2017
Fyraftenskursus: FN's Verdensmål - sådan kommer I videre (Aar) Aarhus 23-11-2017
Fyraftensmøde: Korruptionsforebyggelse (Aar) Aarhus 27-11-2017
Fyraftensmøde: Korruptionsforebyggelse København 30-11-2017
Lørdagsseminar: Kom godt i gang med partnerskab og projekt København 02-12-2017
Kick-off event for nyt unge netværk København 07-12-2017
Erfaringsudvekslingsworkshop (Kbh) København 15-01-2018
Fyraftensmøde: Info/Intro-møde om DERF (Aar) Aarhus 16-01-2018
Fyraftensmøde: Info/Intro-møde om DERF København 18-01-2018
Arrangementer hos CISUs medlemsorganisationer

Har din organisation et arrangement til kalenderen, kan du taste det ind her.

 

Bemærk: Der skal være offentlig adgang til arrangementer i kalenderen, og man skal angive, hvilken medlemsorganisation, der står bag arrangementet.

 

Titel Sted Dato
Civilsamfundets fremtid - En forandringsplatform for sektoren Globalt Fokus, Rysensteensgade 3, 1564 København V – eller annonceres 19-09-2017
Verdensmål i Undervisningen Slagelse 27-11-2017

Med venlig hilsen
CISU - Civilsamfund i Udvikling

PS. Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.
Hvis du er tilmeldt, men ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

CISU - Civilsamfund i Udvikling, Klosterport 4A, 3. sal, 8000 Århus C, Tel: 8612 0342, E-mail: cisu@cisu.dk