Kære 
 

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationskonsulent Kim Jensen på kj@cisu.dk

 

Hvis du vil i kontakt med CISU, bedes du skrive til cisu@cisu.dk.

Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

 

Ministeren ser nedskæringer som sin største opgave

I et interview med Altinget udtaler udenrigsminister Kristian Jensen (V), at besparelserne på udviklingsområdet bliver hans vigtigste opgaver.

- Det havde været meget nemmere, hvis jeg kunne tage penge fra noget, der ikke virker. Vi har brugt penge, hvor de har gjort gavn. Men vi er nødt til at prioritere, så vi bruger pengene, hvor de gør mest gavn, siger Kristian Jensen til Altinget.

 

Udtalelsen har fået CISUs formand, Louise Hindenburg til at skrive et brev, hvor hun inviterer ministeren til dialog.

 

- Det glæder mig, at området har en travl ministers bevågenhed, men vi er naturligvis bekymrede over de bebudede nedskæringer, siger hun.

 

En nedskæring på støtten til civilsamfundsopbygning vil ramme verdens fattige og deres arbejde med at skabe rammerne for deres egen udvikling

 

- Det vil også gå ud over det dybe og folkeligt forankrede udviklingsarbejde, som CISUs medlemsorganisationer hver uge lægger tusindvis af frivillige timer i, siger hun.

 

I brevet minder hun ministeren om hans stærke engagement i foreningsdanmark og det frivillige arbejde. Derfor inviterer hun ham til møde og dialog.

 

- Vi vil gerne mødes med ham hurtigst muligt, men vi ved, at han er en minister med mange ansvarsområder og en fyldt kalender. Derfor har vi lagt op til, at han selv vender tilbage med en dato i september.

Mød politikerne

Lige efter folketingsvalget lykønskede CISU udviklingsordførerne med valget og meldte ud, at vi står til rådighed for dialog og inspiration.

 

De breve følger vi nu op med invitationer til møder, hvor vi kan diskutere civilsamfundets rolle i udvikling. Møderne vil blive afholdt i løbet af efteråret, og derudover vil CISU arrangere åbne medlemsmøder, hvor vi også inviterer ordførerne. Datoen ligger endnu ikke fast, men alle med interesse i at møde ordførere på et tidspunkt med bebudede nedskæringer af udviklingsbistanden, er velkomne og kan notere sig, at møderne formentlig vil ligge i slutningen af september eller ind i oktober.

 

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til møderne, kan du skrive til akademisk stabsmedarbejder Maiken Kjær Milthers på mkm@cisu.dk

Globale lyspunkter til Verdensspejl

I morgen slår Aarhus dørene op til årets festuge, og traditionen tro arrangerer U-huset anført af MUNDU Verdensspejl Festival. I år bliver det med fokus på globale lyspunkter, og programmet for de seks dage i Mølleparken byder på massevis af sjove, inspirerende og lærerige arrangementer.

 

Du kan blandt andet opleve Lesothos første storfilm, blive klogere på kreativ aktivisme og bæredygtig udvikling, drikke te med en flygtning eller give dig i kast med akrobatik og balkandans. Og tag endelig nogle børn med - et helt hjørne af teltet er reserveret til arrangementer i børnehøjde. 

 

Du kan læse meget mere om årets Verdensspejl og finde hele programmet på facebook eller på verdensspejl.dk - og har du et par hænder, der kunne tænke sig at hjælpe til med alt fra løft til kagebagning, er der stadig masser af plads til frivillige. Send en mail til Jeanette Westh hos MUNDU. Der er flotte frivillig-badges og masser af taknemmelighed til de, der vil hjælpe.

 

 

 

 

 

 

Yoga-festival, CBO'er og haveglæde

Der sker en masse hos CISUs medlemsorganisationer, og mange er heldigvis begyndt at bruge kalenderen på hjemmesiden.

 

Som du kan se nederst i nyhedsbrevet, kan du i eftermiddag få gode råd om CBO'er, mens du inden for den næste måned blandt andet kan møde Aktion Børnehjælp til Copenhagen Yoga Festival og blive klogere på nepalesiske skolehaver ved Skoleliv i Nepals stand på Food Festival i Aarhus. 

 

Vil du også have et arrangement i kalenderen, kan du lægge det ind her.

 

 

 

 

Bland dig – og lad os hjælpe

Under slagordet "Bland dig!" opfordrer CISU medlemsorganisationerne til at blande sig i den politiske debat.

- Det er vigtigt for historier og debatindlæg, at de også kommer fra medlemsorganisationer. Det giver et nærvær, som politikere og læsere kan savne, fortæller kommunikationskonsulent Kim Jensen.

 

Han peger på erfaringer fra Folkemødet og forhandlingerne om sidste års finanslov, hvor politikere roste de medlemsorganisationer, der havde skrevet til dem.

 

- Budskabet var: Tak for henvendelsen. Hvorfor kom der ikke flere? Derfor opfordrer vi alle medlemsorganisationer til at skrive breve til politikere og debatindlæg, når de har noget på sinde, siger Kim Jensen.

 

Det håber han, de har lige nu, hvor vi står over for historisk store besparelser. På cisu.dk har vi gode råd til henvendelser til politikere og debatindlæg. Derudover kan man kontakte kommunikationskonsulent Kim Jensen på kj@cisu.dk, hvis man gerne vil høre mere om mulighederne for effektivt at give sin mening til kende.

Kommende ansøgningsfrister i CISU

Husk at bestille rådgivning i god tid - der er altid mest pres på umiddelbart inden ansøgningsfristerne.

 

Civilsamfundspuljen har ansøgningsfrist tre gange om året. Næste gang er 1. september 2015 kl. 12.00

Puljen for Klima og Miljø har ansøgningsfrist en gang om året. Næste gang er 1. september klokken 12.00

Oplysningspuljen har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er 2. november klokken 12.00

 

Andre nyheder
 
Ansøgningsfrist til DANIDAs oplysningsbevilling.

Overvejer du at søge om støtte fra DANIDAs oplysningsbevilling, kan du lige nå at få din ansøgning med i årets sidste runde. Mandag d. 7. september er der ansøgningsfrist til bevillingen, som kan søges af alle, der vil formidle om forholdene i verdens fattigste lande til den danske befolkning.

 

DANIDA har i denne runde særlig interesse i at sætte fokus på de nye globale udviklingsmål, herunder især de danske prioriteringsområder bæredygtig udvikling, ligestilling, uddannelse og konfliktforebyggelse i skrøbelige stater.

 

Lad dig inspirere af tidligere projekter, og læs meget mere om krav og ansøgningsproces her

Tag del i Women Deliver

Vi siger ikke, du skal aflyse alt, hvad du har planlagt på tirsdag. Vi siger bare, at det danske netværk bag Women Deliver 2016 inviterer til inspirationsmøde i Eigtveds Pakhus, København K.

 

Overvejer du og din organisation at blive en del af indsatsen omkring Women Deliver, inden konferencen løber af stablen til maj, har du 1. september mulighed for at høre seneste nyt fra aktører i netværket. Eftermiddagen byder på både oplæg og inspirationsworkshop, og der vil være rig mulighed for at netværke med centrale stakeholders, høre om forskellige arrangementer og få rådgivning omkring sin egen indsats. 

 

Se hele programmet, og tilmeld dig her.

Globale netværk

CISUs medlemmersorganisationer kan dårligt være i tvivl om værdien af netværk og partnerskaber, men det kan være svært at få overblik over alle de relevante muligheder for netværksdannelse, kampagnedeltagelse og funding, der findes verden over. 

 

CIVICUS er en global sammenslutning af civilsamfundsorganisationer. De tilbyder forskellige typer af medlemsskab og faciliterer blandt andet en lang række af områdespecifikke netværk. Er medlemsskab lige lovligt meget at gøre ud af det, kan du nøjes med at stikke dem et like på facebook, så du kan følge med i, hvad der sker.

 

Action/2015 er en verdensomspændende kampagne, der forener organisationer kloden rundt i kampen for en mere retfærdig verden. Kampagnen løber hele året, og der er rig mulighed for at blive en del af de mange spændende aktiviteter - her kan du naturligvis også holde dig opdateret på facebook

Kommende kurser og arrangementer i CISU


 

Titel Sted Dato
Erfaringsudvekslingsworkshop (Kbh) København 22-11-2017
Fyraftensmøde: Korruptionsforebyggelse (Aar) Aarhus 27-11-2017
Fyraftensmøde: Korruptionsforebyggelse København 30-11-2017
Lørdagsseminar: Kom godt i gang med partnerskab og projekt København 02-12-2017
Kick-off event for nyt unge netværk København 07-12-2017
Fyraftenskursus: Nye programretningslinjer og egenfinansiering København 11-12-2017
Erfaringsudvekslingsworkshop (Kbh) København 15-01-2018
Fyraftensmøde: Info/Intro-møde om DERF (Aar) Aarhus 16-01-2018
Fyraftensmøde: Info/Intro-møde om DERF København 18-01-2018
Arrangementer hos CISUs medlemsorganisationer

Har din organisation et arrangement til kalenderen, kan du taste det ind her.

 

Bemærk: Der skal være offentlig adgang til arrangementer i kalenderen, og man skal angive, hvilken medlemsorganisation, der står bag arrangementet.

 

Titel Sted Dato
Civilsamfundets fremtid - En forandringsplatform for sektoren Globalt Fokus, Rysensteensgade 3, 1564 København V – eller annonceres 19-09-2017
Verdensmål i Undervisningen Slagelse 27-11-2017

Med venlig hilsen
CISU - Civilsamfund i Udvikling

PS. Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.
Hvis du er tilmeldt, men ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

CISU - Civilsamfund i Udvikling, Klosterport 4A, 3. sal, 8000 Århus C, Tel: 8612 0342, E-mail: cisu@cisu.dk