Kære 
 

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationskonsulent Kim Jensen på kj@cisu.dk

 

Hvis du vil i kontakt med CISU, bedes du skrive til cisu@cisu.dk.

Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

 

Brug en formiddag i Folketinget

Vil du også gerne høre Kristian Jensen forklare overvejelserne bag nedskæringer på udviklingsbistanden og desuden være med til at diskutere, hvordan Danmark skal implementere FN's nye verdensmål? Så kan få lov til begge dele den 26. november på Christiansborg.

 

Folketingets Udenrigsudvalg har fra morgenstunden kaldt ministeren i åbent samråd, og efterfølgende afholdes en åben høring om FN's nye Verdensmål.

 

Til morgenens samråd har udvalget efter ønske fra Naser Khader (K) blandt andet bedt ministeren redegøre for de overvejelser, der ligger bag nedskæringsplanerne. Samrådet er åbent for alle men kræver tilmelding via mail til amalie.andresen@ft.dk

Du kan læse mere om samrådet og finde de tre spørgsmål til ministeren her.

 

Formålet med den efterfølgende høring er at belyse og debattere verdensmålenes implementering, og der vil være oplæg om både mål, indikatorer og betydningen for Danmark og det danske udviklingssamarbejde. Der vil blandt andet være oplæg fra Lars Engberg-Pedersen,  DIIS, Vagn Berthelsen, IBIS, og Lars Udsholt, Globalt Fokus. 

Du kan læse mere om høringen her, og se det foreløbige program for formiddagen her.

 

 

Høringen er som samrådet åbent for alle, og du kan tilmelde dig ved at sende en mail med angivelse af navn(e) og organisation til Josefine.Christensen@ft.dkAngiv navn på høringen i emnefeltet, og vær opmærksom på, pladserne fordeles efter først til mølle. Tilmeldingsfristen er den 24. november.

 

 

Ekstraordinær generalforsamling

Den 9. november skal CISUs generalforsamling tage stilling til forvaltningen af en ny pulje til civilsamfundsindsatser i naboskabslandene.

 

Det er naturligvis relevant for de 18 medlemsorganisationer, der har aktiviteter i disse lande, men vi vil opfordre så mange som muligt til at møde op. Ikke mindst fordi generalforsamlingen foregår umiddelbart efter Status og Dialog-mødet, hvor CISUs medlemsorganisationer har mulighed for at blive hørt i forbindelse med de bebudede nedskæringer.

 

Du kan tilmelde dig den ekstraordinære generalforsamling her og Status og Dialog-mødet her.

20 ansøgninger til oplysningspuljen

I mandags udløb fristen for ansøgning til oplysningspuljens novemberrunde. CISU har i denne omgang modtaget 20 ansøgninger på i alt 459.350 kr.

 

Det er to ansøgninger mere, end vi fik til sidste års novemberrunde og elleve færre end vi modtog til runden i maj.

 

Ansøgningerne bliver i disse dage gennemgået af CISUs bevillingskonsulenter, inden de ryger videre til oplysningspuljens eksterne kommunikationskonsulent for til sidst at lande hos bevillingsudvalget, der træffer den endelige beslutning. Alle ansøgere får svar senest den 7. december.

 

Overvejer din organisation at søge midler fra puljen til næste runde, kan I lade jer inspirere af tidligere oplysningsprojekter på siden her.

Kommende ansøgningsfrister i CISU

Husk at bestille rådgivning i god tid - der er altid mest pres på umiddelbart inden ansøgningsfristerne.

 

Civilsamfundspuljen har ansøgningsfrist tre gange om året. Næste gang er 15. december 2015 kl. 12.00

Oplysningspuljen har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er 2. maj 2016 klokken 12.00

Puljen for Klima og Miljø har ansøgningsfrist en gang om året. Næste gang er 1. september 2016 klokken 12.00

 

 

Andre nyheder
 
Alliér dig med en RUC'er

Står din organisation med en opgave, I ønsker løst, er der nu nye muligheder for at hente hjælp udefra.

 

Roskilde Universitet har gennem de sidste tre år arbejdet med at skabe bedre samarbejdsmuligheder mellem studerende og organisationer, og da de studerendes uddannelse består af 50 % problemorienteret projektarbejde, er der rig mulighed for at byde ind med udfordringer på relevante studieretninger. Samarbejderne kan have form af semesterprojekter eller praktikforløb, og tager uanset form udgangspunkt i en konkret problemstilling defineret af organisationen.  

 

Et samarbejde mellem foreninger og de studerende kan handle om såvel organisationens faglige arbejde som interne organisatoriske udfordringer. Det centrale er her, at det frit kan defineres – og matches med studerende på et af universitetets mange fag.

 

Du kan læse meget mere om de forskellige muligheder for at gøre brug af en studerendes kompetencer i folderen her og henvende dig til Thomas V. Pedersen, RUCinnovation, på tvp@ruc.dk, hvis din organisation er interesseret i at høre nærmere.

Den gyldne radiatorpris

Siden 2013 har den norske studenterorganisation SAIH årligt uddelt Golden Radiator Award til fundraising-videoer, der formår at bryde med stereotyperne og skabe engagement på kreativ vis. 

 

Årets nominerede er offentliggjort, og her kan du blandt andet møde 14-årige burkinske Zalissa og den syriske redningsarbejder Khaled Farah. Du kan stemme på din favorit på rustyradiator.com, hvor du også kan lade dig inspirere af de sidste års bedste kampagnevideoer. 

 

I år er prisuddelingen udvidet med en konference, der løber af stablen den 17. november i Oslo. Her får deltagerne lejlighed til at høre en lang række internationale gæster fortælle om, hvordan vi kan undgå stereotyperne og kommunikere nuanceret og lødigt om udvikling. Du kan læse mere og tilmelde dig konferencen her

Kommende kurser og arrangementer i CISU


 

Titel Sted Dato
Fyraftensmøde: Introduktion til CISU (Aar) Aarhus 10-01-2018
Fyraftensmøde: Introduktion til CISU København 11-01-2018
Erfaringsudvekslingsworkshop (Kbh) København 15-01-2018
Fyraftensmøde: Info/Intro-møde om DERF (Aar) Aarhus 16-01-2018
Fyraftensmøde: Info/Intro-møde om DERF København 18-01-2018
Fyraftensmøde: Pengene er bevilget - CSP (Aar) Aarhus 23-01-2018
Fyraftensmøde: Pengene er bevilget - CSP København 24-01-2018
Seminar: Participatory Forest Management - experiences and approaches København 01-02-2018
Menneskerettigheder på arbejdsmarkedet i udviklingslande Vartov i København 07-02-2018
Arrangementer hos CISUs medlemsorganisationer

Har din organisation et arrangement til kalenderen, kan du taste det ind her.

 

Bemærk: Der skal være offentlig adgang til arrangementer i kalenderen, og man skal angive, hvilken medlemsorganisation, der står bag arrangementet.

 

Titel Sted Dato
Ingen begivenheder

Med venlig hilsen
CISU - Civilsamfund i Udvikling

PS. Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.
Hvis du er tilmeldt, men ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

CISU - Civilsamfund i Udvikling, Klosterport 4A, 3. sal, 8000 Århus C, Tel: 8612 0342, E-mail: cisu@cisu.dk