Kære 
 

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationskonsulent Kim Jensen på kj@cisu.dk eller journalistpraktikant Camilla Bøgelund på cb@cisu.dk.

 

Hvis du vil i kontakt med CISU, bedes du skrive til cisu@cisu.dk.

Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

 

Nyt år betyder nye kurser

Den nye puljereform, forebyggelse af korruption og sammenhængen mellem Verdensmål og rettigheder. Det er nogle af de nye kurser, du kan finde i forårets kursuskalender på cisu.dk. 

Du finder også vores faste redskabskurser som eksempelvis Logical Framework Approach, økonomistyring og monitorering. 

Se kursusoversigten her og meld dig til allerede nu.

Der kommer flere aktuelle arrangementer til i løbet af foråret, så hold øje med nyhedsbrevet og kursusoversigten. Har du en idé til et nyt kursus, kan du kontakte rådgiver Johannes Nordentoft på jn@cisu.dk.

 

 

CISU skal forvalte ny pulje til humanitære kriser

CISU har fået muligheden for i samarbejde med Red Barnet og START Network at forvalte den nye humanitære pulje, Danish Emergency Relief Fund (DERF). Puljen vil gøre det muligt for civilsamfundsorganisationer at reagere på naturkatastrofer, konflikter eller andre akutte humanitære kriser. Det er en åben pulje som fra maj 2017 kan søges af danske organisationer, der ikke allerede har en humanitær partnerskabsaftale med Danida.

- Vi glæder os til i samarbejde med Red Barnet og START Network at forvalte DERF til støtte for humanitære indsatser, siger Helene Holbeck Kannegaard, forvaltningskonsulent i CISU. 

CISU, Red Barnet og START Network vil sammen arbejde for, at puljen designes til fleksibelt og hurtigt at kunne reagere på humanitære kriser. Igennem deres langsigtede partnerarbejde vil danske civilsamfundsorganisationer ofte allerede være til stede og have et godt kendskab til de lokale kontekster, hvor behovet for humanitære indsatser kan opstå.

 

- Samarbejdet giver god mening, da Red Barnet har mange års erfaring indenfor det humanitære område, og den engelske organisation, START Network, har international erfaring med fleksibel og hurtig humanitær funding til civilsamfundsorganisationer, samtidig med at CISU har solid erfaring i puljeforvaltning samt mange års kontakter til brugerne, siger Helene Holbeck Kannegaard, forvaltningskonsulent i CISU. 

Sekretariatet i CISU og særligt rådgiver med fokus på skrøbelige situationer, ​Signe Atim Allimadi, glæder sig over, at CISU skal være med til at forvalte puljen:

- En pulje som denne her kunne have været meget relevant for CISUs medlemsorganisationer under ebola-udbruddet i Vestafrika i 2014 eller efter jordskælvet i Nepal i 2015, siger hun. 

CISU vil i løbet af foråret give interesserede organisationer yderligere information om DERF-puljen gennem vores hjemmeside og på informationsmøder 28. og 30. marts.  

 

Der er tale om en 4-årig forvaltningskontrakt. Udenrigsministeriet har indledningsvist afsat godt 49 mio. kroner til den nye pulje, og efterfølgende vil rammen afhænge af bevillingens fastsættelse på årlige finanslov. 


 

CISU søger ny rådgiver

CISU skal som nævnt ovenfor forvalte en ny humanitær pulje, og i den forbindelse bliver der også brug for flere kræfter på sekretariatet i Aarhus.

 

Rådgivere hos CISU står blandt andet for undervisning, rådgivning og faglig supervision, og de har meget forskellige baggrunde, men alle en dyb faglighed og en god erfaring med udviklingsorganisationer. Det kan man læse meget mere om i opslaget her.

 

Der er ansøgningsfrist 20 januar kl 10, og der vil blive afholdt samtaler 26. og 27. januar.

 

Kommende ansøgningsfrister i CISU

Husk at bestille rådgivning i god tid - der er altid mest pres på umiddelbart inden ansøgningsfristerne.

 

 

Naboskabspuljen har ansøgningsfrist næste gang den 15. marts 2017 kl. 12.00

Civilsamfundspuljen har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er den 15. marts 2017 kl. 12.00

Oplysningspuljen har ansøgningsfrist næste gang den 1. april 2017 klokken 12.00

Flere skolebørn lærte om u-lande i december

Over 100.000 danske skolebørn fordyber sig i år i undervisningsmaterialet til Udenrigsministeriets juleklassiker, U-landskalenderen.  

 

Det er ny rekord for undervisningsmaterialet, der hører sammen med U-landskalenderen, hvorfra overskuddet i år går til SOS Børnebyernes projekt for bedre skoler til fattige børn i Dar es Salaam, Tanzania. 

 

- U-landskalenderen er en juleklassiker, som alle danskere kender. Og jeg er glad for, at vi har formået at følge med tiden, så undervisningsmaterialet i år slår rekord. Det er godt gået med udgangspunkt i en over 50 år gammel lågekalender, siger Ulla Tørnæs, minister for udviklingssamarbejde. 

Oplaget på undervisningsmaterialet er blevet 20-doblet på fem år. Materialet henvender sig til 1.-4. klasse og indgår i fagene Dansk, Natur/Teknologi og Billedkunst.

 

Det skriver Danida i en pressemeddelselse. Læs også Globaltnyts artiklel her.

Vi ønsker alle en glædelig jul

Alle frivillige og ansatte i CISUs medlemsorganisationer, vores øvrige samarbejdspartnere og andre nysgerrige læsere af nyhedsbrevet sendes en særlig tak for året, der gik, og ønskes en rigtig glædelig jul og et godt nytår. 

Sekretariatet holder lukket fra 23. december til og med 1. januar.

Kommende kurser og arrangementer i CISU


 

Titel Sted Dato
Fyraftenskursus: FN's Verdensmål - sådan kommer I videre København 21-11-2017
Erfaringsudvekslingsworkshop (Kbh) København 22-11-2017
Fyraftenskursus: FN's Verdensmål - sådan kommer I videre (Aar) Aarhus 23-11-2017
Fyraftensmøde: Korruptionsforebyggelse (Aar) Aarhus 27-11-2017
Fyraftensmøde: Korruptionsforebyggelse København 30-11-2017
Lørdagsseminar: Kom godt i gang med partnerskab og projekt København 02-12-2017
Kick-off event for nyt unge netværk København 07-12-2017
Erfaringsudvekslingsworkshop (Kbh) København 15-01-2018
Fyraftensmøde: Info/Intro-møde om DERF (Aar) Aarhus 16-01-2018
Fyraftensmøde: Info/Intro-møde om DERF København 18-01-2018
Medlemsorganisationernes opslagstavle

På CISUs hjemmeside har medlemsorganisationer mulighed for at lave opslag, der kan interessere i andre medlemsorganisationer.

De kommer automatisk med her i nyhedsbrevet:

Titel Sted Dato
Kontorfællesskab AXIS 25-09-2017
Organisering af småbønder: Hvordan kan det styrke deres stemme? Bjælkeloftet, Diakonissestiftelsen, Peter Bangs Vej 1D, 2000 Frederiksberg 28-11-2017
Arrangementer hos CISUs medlemsorganisationer

Har din organisation et arrangement til kalenderen, kan du taste det ind her.

 

Bemærk: Der skal være offentlig adgang til arrangementer i kalenderen, og man skal angive, hvilken medlemsorganisation, der står bag arrangementet.

 

Titel Sted Dato
Civilsamfundets fremtid - En forandringsplatform for sektoren Globalt Fokus, Rysensteensgade 3, 1564 København V – eller annonceres 19-09-2017
Verdensmål i Undervisningen Slagelse 27-11-2017
CISUs åbningstider

Du kan altid komme i kontakt med CISUs sekretariat ved at skrive til cisu@cisu.dk.

 

Derudover kan du ringe til vores hovednummer 8612 0342.

 

De kommende uger er åbningstiderne

Torsdag 22/12 - 10-15

Bemærk: CISUs sekretariat holder lukket fra 23/12 til 1/1
 

Med venlig hilsen
CISU - Civilsamfund i Udvikling

PS. Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.
Hvis du er tilmeldt, men ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

CISU - Civilsamfund i Udvikling, Klosterport 4A, 3. sal, 8000 Århus C, Tel: 8612 0342, E-mail: cisu@cisu.dk