Kære 
 

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationskonsulent Kim Jensen på kj@cisu.dk

 

Hvis du vil i kontakt med CISU, bedes du skrive til cisu@cisu.dk.

Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

 

CISU holder hovedet koldt trods nedskæringer

Netop som CISUs bestyrelse havde udstukket kursen i forhold til en dramatisk nedskæring på 26 pct. (den kan du læse om her), var der meldinger om flere nedskæringer. Den endelige finanslov ser nemlig ud til at ramme CISU hårdere end regeringens forslag. Torsdag meldte forligsparterne ud, at CISU skæres i omegnen af 13 millioner kroner yderligere.

 

- Vi var lige kommet igennem en hård runde, hvor vi måtte skære til, prioritere og tænke nyt, da nyhederne om yderligere nedskæringer ramte os, fortæller bestyrelsesformand Louise Hindenburg.

 

Bestyrelsen havde netop justeret budgetter og indsendt dem, så Udenrigsministeriet kan godkende dem inden 2016, da de dårlige nyheder kom den anden vej.

 

- I sådan en situation kan man let forfalde til at lade sig styre af en i øvrigt fuld berettiget vrede eller vantro, men nu trækker vi vejret dybt og bygger videre på det arbejde, vi har været igennem, siger hun.

 

Læs hele nyheden her

Puljer: Forklar os rationalet, Kristian Jensen

De fem puljer, der bliver beskåret med 35 pct næste år, har torsdag sendt et brev til Udenrigsminister Kristian Jensen, hvor de beder om en forklaring på nedskæringerne.

 

I det skriver CISU, Danske Handicaporganisationer, Globalt Fokus, Dansk Ungdoms Fællesråd og Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling blandt andet:

 

"Vi er på vegne af vores mange medlemmer og deres parterne ude i verden meget forundrede over denne anden nedskæringsrunde. Det fremstår meget uheldigt, at det brede folkelige danske engagement med masser af resultater ude i verden skal pålægges endnu en hård nedskæring. Der er tale om et ofte frivilligt båret arbejde, der trækker på hele den danske foreningstradition og ønsket om, at folk ude i verden deltager aktivt og bidrager til deres egen udvikling"

 

Læs hele brevet her

Shrinking space - nu også i Europa?

Sammen med Globalt Fokus inviterer CISU den 16. december de danske civilsamfundsorganisationer til en eftermiddag om nedskæringer i udviklingsbistanden og generelle tendenser for civilsamfunds råderum i Europa.

 

Sammen med udenlandske gæster tager vi udgangspunkt i eksempler på nedskæringer i udviklingsbistand og ændret lovgivning i forskellige lande og vil se nærmere på Holland som case. Fokus vil være på nye åbninger, muligheder, potentielle strategier og måder at generobre råderummet på forskellige områder.

Dagen byder på debat og oplæg fra Laura Sullivan, Action Aid, Koos de Bruijn, PARTOS, NL, og CISUs egen formand Louise Hindenburg, Dialogos.

 

Du kan finde hele invitationen til arrangementet her og tilmelde dig ved Globalt Fokus via dette link.

Andre nyheder
 
Verdens bedste torsdagskonference

Der er Verdensmål, konstruktiv journalistik, partnerskaber og en lille smule ballet på programmet, når Verdens Bedste Nyheder den 17. december inviterer til konference i Eigtveds Pakhus, København. 

 

Johanne Schmidt-Nielsen, Nikolaj Hübbe og Mogens Lykketoft er blandt oplægsholderne og vil sammen med blandt andre en chefredaktør, en salgsdirektør, en senior director og en radiovært bruge dagen på at gøre deltagerne klogere på universet omkring Verdens Bedste Nyheder. 

 

Tilmelding sker via mail til Clara Halvorsen på clha@dca.dk inden den 10. december. Du kan læse mere om dagen her eller hente hele programmet for dagen som pdf  her.

Syd/Syd-samarbejde, Verdensmålsworkshop og decembersjov

Skulle du få brug for en pause fra pebernødder, Last Christmas og panisk julegaveshopping, er der heldigvis en del andet, du kan kaste dig over i løbet af december.

 

Kalenderen på Globalnyt byder blandt andet på en FN-konference om Syd/Syd-samarbejde den 8. december, mens IBIS den 9. afholder en workshop, der skal gøre deltagerne klogere på de nye Verdensmål.

 

Du kan også lære at lave bæredygtig julemad, høre Danmissions cambodjanske partner fortælle om skovbeskyttelse og klimaforandringer, lytte lidt til ethio-jazz og blive klogere på koblingen mellem korruption og militant ekstremisme. Kig selv forbi kalenderen på Globalnyt.dk og se, hvad julemåneden kan tilbyde udover klejner, flæsk og forbrugsfest.

Kommende kurser og arrangementer i CISU


 

Titel Sted Dato
Erfaringsudvekslingsworkshop (Aar) Aarhus 08-05-2017
Fyraftensmøde: Diaspora arrangement København 22-05-2017
Erfaworkshop Naboskabspuljen (Kbh) København 31-05-2017
Fyraftensmøde: Medlemsmøde som forberedelse til folkemøde København 08-06-2017
Erfaringsudvekslingsworkshop (Kbh) København 10-06-2017
Erfaringsudvekslingsworkshop (Kbh) København 15-06-2017
Fyraftensmøde: Sammenhængende kommunikation (Aar) Aarhus 21-06-2017
Fyraftensmøde: Sammenhængende kommunikation København 22-06-2017
Fyraftensmøde: Introduktion til CISU (Aar) Aarhus 23-08-2017
Fyraftensmøde: Introduktion til CISU København 24-08-2017
Arrangementer hos CISUs medlemsorganisationer

Har din organisation et arrangement til kalenderen, kan du taste det ind her.

 

Bemærk: Der skal være offentlig adgang til arrangementer i kalenderen, og man skal angive, hvilken medlemsorganisation, der står bag arrangementet.

 

Titel Sted Dato
Vestafrikas brændende platform CSS - Øster Farimagsgade 5, 1353 København K- 2.1.36 (bygning 2, opgang D) 27-03-2017
Kampen for demokrati i Swaziland Klostergade 34 A 3. sal, 8000 Aarhus C. 02-05-2017
Vælg livet, det er dig, der styrer dit sind og dermed dine resultater. NGO Fontana, Ved Glyptoteket 6. 1575 København V 15-05-2017

Med venlig hilsen
CISU - Civilsamfund i Udvikling

PS. Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.
Hvis du er tilmeldt, men ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

test

CISU - Civilsamfund i Udvikling, Klosterport 4A, 3. sal, 8000 Århus C, Tel: 8612 0342, E-mail: cisu@cisu.dk