Kære 
 

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationskonsulent Kim Jensen på kj@cisu.dk

 

Hvis du vil i kontakt med CISU, bedes du skrive til cisu@cisu.dk.

Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

 

CISU inviterer til Jubilæumsseminar

Søndag den 26. april 10-15 på Hotel Storebælt i Nyborg fejrer CISU sit 20 års jubilæum med et seminar om realtioner til partnere.

 

På seminaret skal vi sammen - og sammen med gæster fra Irland, Holland, Cameroun og Ghana – afsøge nye potentialer for udviklingssamarbejde mellem partnere i Nord og Syd. Vi skal drøfte, hvilke muligheder en verden i forandring åbner, og hvilke krav det stiller til vores arbejde i de kommende år.

 

På seminaret vil vi udforske, hvordan danske udviklingsorganisationer kan bruge deres tætte relationer til partnere i Syd til at spille en aktiv og konstruktiv rolle i en ny international sammenhæng.

Det bliver en vigtig dag, som vi håber at dele sammen med så mange som muligt.

Læs mere om seminaret og tilmeld dig jubilæumsseminar her

 

Mød CISU på Folkemødet

CISU vil også i 2015 være til stede på Folkemødet på Bornholm. Det bliver vanen tro i Det Globale Telt, der i år får en endnu mere central placering. Det bliver nemlig på en helt ny plads på hovedgaden foran brandstationen.

I teltet vil CISU arrangere adskillige debatarrangementer, men i år vil der også være mere plads til at dyrke netværk og udveksle tips om arrangementer. Med tusindvis af arrangementer kan det være svært at orientere sig, og derfor vil CISU hver morgen være vært for en morgencafe, hvor man kan komme med anbefalinger.

Du kan allerede nu vise på Facebook, at du deltager ved at melde dig til den fælles event Det Globale Telt på Folkemødet.

 

Medlemmer sendte 194 billeder

Da CISUs fotokonkurrence sluttede i weekenden, var der sendt ikke mindre end 194 billeder i de fem kategorier.

En jury fra Danmark, Holland, Gambia og Cuba er nu i gang med at finde de fem gange fem finalister. De vil blive præsenteret på cisu.dk/foto i god tid inden generalforsamlingen, hvor de fremmødte vil stemme og finde de fem vindere.

Reframingmateriale – nu også på engelsk

Undervisningsmaterialet fra CISUs projekt Reframing the Message er blevet opdateret og oversat til engelsk. Det er dermed muligt at dele værktøjer og pointer fra projektet med partnerorganisationer over hele verden.

Hent materialet på dansk eller engelsk.

Alternativer til børnehjem

CISU afholder møde for organisationer, der arbejder  - eller har planer om at arbejde  - med udsatte børn.

De sidste par år har diskussionerne omkring arbejdet med udsatte børn ændret sig - især i forhold til at bygge og drive børnehjem. Flere FN organisationer har ændret deres retningslinjer på området, og for nylig har eksempelvis Uganda og Kenya ændret deres lovgivning, så brugen af børnehjem udfases.

Til mødet vil Miriam Friday, Viva Africa and Phil Aspegren, Director of Casa Viva in Latin America dele deres erfaringer med at finde mere bæredygtige alternativer til brugen af børnehjem. Herunder brug af plejefamilier, støtte til landsbyudvikling og reintegrering af børnene hos deres - ofte eksisterende - familier.

Mødet finder sted den 14. april, kl. 14:16:00 hos CISU i Århus. Læs mere om mødet og tilmeld dig  her

Vil du være med i en fokusgruppe om gode historier?

CISU arbejder lige nu på at udvikle en metode til at gøre organisationer endnu skarpere på at vælge de bedste historier at fortælle. Det sker i samarbejde med kolleger i Holland og England, og arbejdstitlen er Story Activation Tool.

Værktøjet er allerede afprøvet første gang på et CISU-kursus, og nu er vi klar til næste runde. Vil du være del af en fokusgruppe, der skal afprøve det, kan du sende en mail til kommunikationskonsulent Kim Jensen på kj@cisu.dk.

 

Du skal være klar på, at det denne gang foregår på engelsk, og at du vil blive præsenteret for værktøjet og interviewet via Skype.

Kommende ansøgningsfrister i CISU

Civilsamfundspuljen har ansøgningsfrist tre gange om året. Næste gang er tirsdag 7. april klokken 12.00

Puljen for Klima og Miljø har ansøgningsfrist en gang om året. Næste gang er 1. september klokken 12.00

Oplysningspuljen har ansøgningsfrist to gange om året. Næste gang er 3. maj klokken 12.00

Andre nyheder
 
Se Vestafrika fra Jylland

Øst- og midtjyder bliver fortiden forkælet med indtryk fra Vestafrika.

I Viborg kan man på fredag være en del af en fest, der fejrer tegnefilm fra Burkina Faso. En gruppe af burkinabe tegnere har sammen med Animation Workshop i Viborg og Center for Kulturel Udveksling lavet film, der foregår i en ikke fjern fremtid.

Du kan se en youtube-film om, hvordan filmene bliver til her. For CISUs medlemmer vil det sikkert være interessant at se, hvordan de arbejder med crowdfunding. Det kan du se mere om her. 

 

Festen foregår i Parolesalen i Arsenalet i Viborg på fredag fra klokken 17.30 og til ganske sent.  Der vil være levende musik, mad og film fra Vestafrika.

 

Har festen givet smag for Vestafrika, kan man tage til Silkeborg, hvor Ghana Venskabsgrupperne præsenterer fotoudstillingen Uden at Blinke af Ulrik Tofte. Det foregår på Silkeborg Bad i perioden  17.3.2015 - 14.6.2015.

Uden at Blinke viser aspekter af livet for ganske almindelige mennesker i Nordghana med billeder, som er portrætter tilrettelagt af motivet og fotografen i samarbejde. Udover fotos kan man også se to film.

 

Det er ikke en udstilling med mange tekster, men henvisninger i udstillingen leder hen til baggrundstekster og til Ghana Venskabsgrupperne, som er sponsor for udstillingen. Se mere på >> Uden at blinke (hjemmeside)

 

Ny landepolitik for Somalia

I forbindelse med lanceringen af et nyt landepolitikpapir for Somalia inviterer DIIS til debat møde "Somalia – the road to peace and stability. High-level debate with leaders from Somalia, Denmark, EU and the civil society"

Debatmødet er fredag den 27. marts. Se mere, download papiret og tilmeld dig her 

 

I samme anledning forventer CISU at invitere til fyraftensmøde i Århus med fokus på det nye papir mandag den 11. maj. Nærmere info om program og tilmelding følger i næste nyhedsbrev.

 

 

Kommende kurser i CISU - meld dig til nu!

Informationsmøde om oplysningspuljen

Hør om puljens retningslinjer og få gode ideer til, hvad din oplysningsaktivitet kan være. Mødet er for alle med interesse i oplysningspuljen.

Tid og sted:

 • 19. marts 16.30 - 19.30 i København

 

Læs mere og meld dig til her

 

Monitorering og evaluering

Henvend repræsentanter fra organisationer der har eller planlægger at søge om projekter i Civilsamfundspulje regi. Det er et krav at deltagerne har forhåndskendskab til LFA. Kurset vil hjælpe deltagerne til at arbejde systematisk med monitorering & evaluering som fremmer dokumentation og læring.

Tid og sted:

 • 23. marts 13.30-19.30 i Aarhus
 • 26. marts 13.30-19.30 i København

 

Læs mere og meld dig til her

 

Pengene er bevilget

Hvilke krav stilles der til forvaltningen af jeres projektbevilling? Kurset er for alle foreninger med en bevilling

Tid og sted:

 • 24. marts 16.30 - 19.30 i Aarhus
 • 26. marts 16.30 - 19.30 i København

 

Læs mere og meld dig til her

 

Risikoanalyse

 

Kurset har til formål at afsøge hvordan risikoanalysen kan bruges, dels at vurdere, hvilke risici, der er de alvorligste i forhold til projektets gennemførelse, dels at finde strategier for at overkomme og reducere disse risici. Kendskab til LFA er en fordel.

Tid og sted:

 • 7. april i Aarhus
 • 8. april i København

 

Læs mere og meld dig til her

 

Volontører og frivillige

At rejse ud og komme hjem som formidler

Tid og sted:

 • 8. april 16.30 - 19.30 i Aarhus
 • 9. april 16.30 - 19.30 i København

 

Læs mere og meld dig til her

Alternativer til Børnehjem

Møde for organisationer, der arbejder  - eller har planer om at arbejde  - med udsatte børn.

Tid og sted:

 • 14. april 14.00 - 16.00 i Aarhus

Læs mere og meld dig til her

Theory of Change - relevant for vores organisation?

En introduktion til Theory of Change

Tid og sted:

 • 14. april 16.30 - 19.30 i Aarhus
 • 15. april 16.30 - 19.30 i København

 

Læs mere og meld dig til her

 

Organisationsudvikling - del 1

Kurset giver deltagerne en forståelse for organisationsudvikling i en civilsamfundsorganisation, samt introducerer og afprøver nogle af de redskaber, der kan indgå i organisationsudviklingsprocesser i egen og/eller partnerorganisationer.

Tid og sted:

 • 18. april 10.00 - 18.00 i København
 • 19. november 09.00 - 15.00 i København

 

Læs mere og meld dig til her

 

Infomøde om Klimapuljen

Informationsmødet er for dig, der er frivillig eller ansat i en forening, der overvejer at søge om midler fra Puljen for Klima og Miljø til ansøgningsfristen i efteråret 2014. Mødet er åbent for såvel CISUs medlemmer som for rammeorganisationer.

Tid og sted:

 • 21. april 16.30-19.30 i Aarhus
 • 23. april 16.30-19.30 i København

Læs mere og meld dig til her

 

Økonomistyring i projekter, del 1

Fra budget til bogføring - At skabe sammenhæng i økonomien. Kurset er for foreningens kasserere eller økonomiansvarlige i projektgruppen.

Tid og sted:

 • 22. april 16.30 - 19.30 i Aarhus
 • 23. april 16.30 - 19.30 i København

 

Læs mere og meld dig til her

 

Generalforsamling og jubilæumsreception

Tid og sted:

 • 25. og 26. april på Hotel Storebælt i Nyborg

Tilmelding foregår her

 

Økonomistyring i projekter - del 2

Fra bogholderi til rapportering - at skabe sammenhæng i økonomien. Kurset er for foreningers kasserer og andre, der har ansvaret for bogholderiet og den finansielle rapportering internt og/eller eksternt.

Tid og sted:

 • 28. april 16.30 - 19.30 i Aarhus
 • 30. april 16.30 - 19.30 i København

 

Læs mere og meld dig til her

 

Organisationsudvikling, del 2

Kurset er for foreninger, der ønsker at udvikle sig som organisation.

Tid og sted:

 • 29. april 16.30 - 19.30 i København

 

Læs mere og meld dig til her

 

Logical Framework Approach, del 2

Om antagelser og indikatorer. Kurset er for foreninger, der gerne vil introduceres grundigt til LFA metoden.

Tid og sted:

 • 6. maj 16.30 - 19.30 i København

Læs mere og meld dig til her

 

Innovative partnerskaber

Hvordan og hvorfor kan man samarbejde med privatsektoren? Kurset er for alle, som er interesseret i at få inspiration til, hvordan man samarbejder på tværs af NGO-miljøet med den private sektor.

Tid og sted:

 • 7. maj 16.30 - 19.30 i København
 • 11. maj 16.30 - 19.30 i Aarhus

 

Læs mere og meld dig til her

 

Økonomistyring i projekter - del 3

Fra bogføring til rapportering

Tid og sted:

 • 19. maj 16.30 - 19.30 i Aarhus
 • 21. maj 16.30 - 19.30 i København

 

Læs mere og meld dig til her

 

Sådan bliver din mening hørt

 

Grundkursus i debatindlæg og pressemeddelelser

Tid og sted:

 • 27. maj 16.30 - 19.30 i Aarhus
 • 28. maj 16.30 - 19.30 i København

 

Læs mere og meld dig til her

 

Seminar: Fundraising i udviklingsarbejdet (Kbh.)

 

Tænk strategisk og sæt fundraising i system

Tid og sted:

 • 30. maj. kl. 11-16 i København

 

Læs mere og meld dig til her

 

Det finansielle tilsyn

Hjælp til indhold og rammer for finansielle projekttilsyn igennem konkrete værktøjer og metoder. Kurset er for foreninger, der søger/har bevillinger over 200.000.

Tid og sted:

 • 9. juni 16.30 - 19.30 i Aarhus
 • 11. juni 16.30 - 19.30 i København

 

Læs mere og meld dig til her

Med venlig hilsen
CISU - Civilsamfund i Udvikling

PS. Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.
Hvis du er tilmeldt, men ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover klik her.

CISU - Civilsamfund i Udvikling, Klosterport 4A, 3. sal, 8000 Århus C, Tel: 8612 0342, E-mail: cisu@cisu.dk

Denne hjemmeside anvender cookies til at analysere og forbedre brugen og brugeroplevelsen. En cookie er en lille tekstfil, som bliver lagret på din computer.

Hvis du ikke ønsker, at der bliver lagt cookies på din computer, eller hvis du ønsker at slette cookies, der allerede ligger der, er fremgangsmåden lidt forskellig fra browser til browser. Du kan finde en vejledning til, hvordan du skal gøre på hjemmesiden: http://minecookies.org/

Læs også Cisus cookiepolitik

Acceptér ikke cookies

Acceptér kun funktionelle cookies

Acceptér alle cookies