/ Forside / CISU og persondata

CISU og persondata

I CISUS persondatapolitik redegøres der for, hvordan CISU anvender de personoplysninger, du efterlader dig, når du besøger vores hjemmeside eller tilmelder dig vores kurser, rådgivning m.m.

Indsamlingen af oplysninger på www.cisu.dk sker inden for rammerne af den gældende lovgivning. Vi behandler dine personoplysninger (såsom navn, telefonnummer og adresse, email samt tilknytning til organisationer m.v.) fortroligt og i overensstemmelse med persondataloven. Her kan du læse om de informationer, vi indsamler, hvordan vi behandler oplysningerne, og hvad vi bruger dem til.

 

Cookies

CISUs hjemmeside bruger cookies. Se her vedr. cookiespolitik.

 

Indsamling ved besøg på CISUs hjemmeside

CISU har løbende adgang til statistiske oplysninger om besøgende på hjemmesiden. Det er ikke muligt at genkende enkelte personer ud fra disse oplysninger.

 

Når du har besøgt CISUs hjemmeside, indsamles følgende oplysninger om dig:

  1. Hvilke sider du har kigget på og hvornår – dit ”elektroniske spor”,
  2. hvilken browser du bruger,
  3. hvilken ip-adresse du har, samt
  4. eventuelt hvilket brugernavn du har.

Når du browser på nettet, efterlader du dig et "elektronisk spor", som afslører, hvor du har været. Det spor opstår i kraft af, at din browser sender informationer til en server, f.eks. "Jeg vil gerne se siden, der hører til adressen www.cisu.dk".

De fleste browsere fortæller om deres fabrikat og versionsnummer, f.eks. Microsoft Internet Explorer version 7.0. Serveren kan så returnere den side du har bedt om, således at den vises korrekt med netop din browser.

Samtidig med at din browser beder om www.cisu.dk, sender den nogle andre informationer til den pågældende server, herunder bl.a. din ip-adresse (din "adresse" på internettet). Serveren ved så, hvor den side, som du har bedt om, skal sendes hen.

Afhængigt af det operativsystem og den browser du bruger, sender browseren ofte også dit brugernavn til serveren – dvs. det brugernavn du anvender, når du logger på din ”device”, dvs. computer, laptop, tablet, Ipad, mobiltelefon. Browseren sender kun dit brugernavn til din ”device”, og ikke andre brugernavne, og ingen passwords.

 

Formålet med indsamlingen

De oplysninger, som er nævnt ovenfor, kan CISU bl.a. bruge til at se, hvilken vej du bruger for at finde information på www.cisu.dk.

CISU kan bl.a. se, om du starter fra forsiden og bevæger dig ned på undersiderne, eller om du hopper ind midt på hjemmesiden fra f.eks. en søgemaskine.

Oplysningerne anvendes kun i forbindelse med afvikling af driften samt til udarbejdelse af statistik, som bl.a. kan bruges til at forbedre opbygningen af CISUS hjemmeside. Statistisk materiale omfatter ikke et eventuelt indsendt brugernavn.

 

Indsamling ved abonnement

Ved tilmelding til CISUs nyhedsbrev registreres den e-mailadresse, som du selv afgiver.

Oplysningerne (navn og e-mailadresse) registreres i en fil, der udelukkende anvendes til automatisk at udsende CISUs nyhedsbrev hver anden uge.

 

Enkelte medarbejdere hos CISU har adgang til en liste over abonnenter. Ved hjælp af disse oplysninger holder CISU sig løbende orienteret om omfanget og arten af abonnementer.

Oplysningerne om de enkelte abonnementer videregives ikke til 3.parter, og oplysningerne slettes med det samme, hvis du opsiger dit abonnement.

 

 

 

Indsamling ved anmodning om rådgivning

Når du anmoder om en rådgivning med en af CISUs konsulenter, registrerer CISU dine oplysninger (navn, organisation, adresse, telefonnummer og e-mailadresse) samt vedhæftede filer i CISUs database. Oplysningerne anvendes til gennemførelse af rådgivninger, samt til statistik over CISUs rådgivninger. Denne statistik deles med CISUs bestyrelse samt Udenrigsministeriet i forbindelse med rapportering. Statistikker omfatter ikke personnavne etc., men kan omfatte organisationernes navne.

 

Indsamling ved tilmelding til CISUs kurser via hjemmesiden

Når du tilmelder dig et kursus ved CISU, registrerer CISU dine oplysninger (navn, organisation, adresse, telefonnummer og e-mailadresse) i CISUs database. Oplysningerne anvendes alene til statistik og afvikling af kurser. Denne statistik deles med CISUs bestyrelse samt Udenrigsministeriet i forbindelse med rapportering. Statistikker omfatter ikke personnavne etc., men kan omfatte organisationernes navne. I al korrespondence med kursusdeltagere sendes mails med Bcc til alle deltagere, således at e-mailadresser ikke er synlige for de andre deltagere. Såfremt en eller flere deltagere på et kursus ønsker at få en deltagerliste, afklares dette først med alle deltagere, og det kræver at alle samtykker til deling af disse.  Betalingsoplysninger håndteres af betalingsgatewayen QuickPay, og CISUs medarbejdere har ikke adgang til detaljeret information.

 

Indsamling ved ansøgninger til puljerne samt CISUs Verdenskort

CISU registrerer navne samt e-mail-adresser på de(n) ansøgende organisations kontaktperson(er) i CISUs database i forbindelse med ansøgninger til puljerne.  Oplysningerne anvendes i forvaltningsøjemed, og alle bevillinger (igangværende samt afsluttede) er offentligt tilgængelige på vores hjemmeside, hvilket omfatter et kort resumé samt den orginale ansøgning. Kontaktpersonen er dels den projektansvarlige for det enkelte projekt, samt den generelle kontaktperson for organisationen, oftest formand eller andre bestyrelsesmedlemmer – dette gælder både for de(n) danske organisation(er) og for Syd organisation(er). Disse kontaktinformationer fremgår også af den offentliggjorte ansøgning på hjemmesiden samt i link på CISUs Verdenskort. Såfremt en bevillingshaver ønsker at en specifik bevilling ikke skal offentliggøres af hensyn til partnernes sikkerhed m.v., kan CISU kontaktes desangående.

 

Indmeldelse i CISU

I forbindelse med indmeldelse i CISU via CISUs hjemmeside, registrerer CISU dine oplysninger i CISUs database, og du giver samtidig dit samtykke til, at vi må offentliggøre oplysningerne i CISUs medlemsoversigt på CISUs hjemmeside. Medlemsoversigten kan bl.a. bruges til at finde frem til foreninger, som arbejder med bestemte arbejdsområder og lande af interesse, til at finde mulige netværkspartnere i Danmark eller i udviklingslandene, til at finde kontaktdata samt se igangværende bevillinger.

 

 

CISUs database: Personlige oplysninger afgives på eget ansvar og opbevares sikkert og fortroligt. Alle oplysningerne håndteres forsvarligt af CISUs medarbejdere, som alle har adgang til CISUs database. Derudover har CISUs IT udvikler og supporter samt bevillingskonsulenter adgang i det omfang, det er nødvendigt, og de håndterer udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

 

CISU må kun indsamle og registrere oplysninger i databasen, som er relevante og tilstrækkelige, og som ikke omfatter mere, end hvad der kræves for at opfylde det formål, vi har med at registrere dem. Oplysningerne skal være korrekte og ajourførte, og vi skal have procedurer for at rette og slette forkerte oplysninger. CISU deler ikke oplysninger fra databasen med 3. part, udover de ovenfor nævnte, dvs. Udenrigsministeriet, CISUs bestyrelse samt ved offentliggørelse af bevillinger på hjemmesiden. Jf. evt. vores etiske og juridiske principper under ’Om CISU/Vision, mission og værdier for CISU’.

 

 

 

Ved spørgsmål kan CISU kontaktes på adressen:

CISU – Civilsamfund i Udvikling

Klosterport 4x, 3. sal

8000 Aarhus C

Telefon: 86120342

Mail: cisu@cisu.dk

Del siden