/ Forside / Oplysning & Kommunikation / Verdens Bedste Nyheder 2015

Verdens Bedste Nyheder er et unikt kampagnesamarbejde mellem u-landsorganisationerne, Danida, FN og et stort antal private virksomheder. Målet er at formidle de fremskridt og resultater, som faktisk skabes i verden - med FNs 2015 Mål som omdrejningspunkt. CISUs medlemsforeninger udgør flertallet af de involverede organisationer, og CISU er stærkt engageret i kampagnen

 

Verdens Bedste Nyheder siger: 2015 er #verdensvigtigsteår

2015 er året for to afgørende FN topmøder. Det ene møde ender i vedtagelsen af de nye verdensmål, som skal sætte kursen for udviklingsarbejdet de næste 15 år – og det andet møde, COP21, bliver det første klimatopmøde med udsigt til en bindende aftale siden 2009. Det må være VERDENS VIGTIGSTE ÅR.

 

Højdepunktet for Verdens Bedste Nyheder er stadig eventdagen den 11. september og den løbende produktion af konstruktive nyheder til medier, web, facebook og samarbejdspartnere. Derudover opfordrer Verdens Bedste Nyheder alle organsiationer til at benytte #verdensvigtisteår, og til at koordinere og samarbejde omkring aktiviteter.

 

Som noget nyt har Verdens Bedste Nyheder derfor planlagt en række netværks- og dialogmøder, hvor organisationer kan diskutere og få inspiration til aktiviteter. Der er også oprettet en kalender, hovr aktiviteter kan lægges ind.

 

Du finder mødedatoer og kalender her

 

Hvordan kan du og din forening være med?

  • Meld jer først og fremmest til kampagnen på Verdens Bedste Nyheder ved at skrive til mgk@ngoforum.dk
  • Tænk kampagnen og dens budskaber ind i jeres egen kommunikation og huske at VBN har brug for webnyheder, analyser og telegrammer. Måske din forening har en historie. Tag et kig i kampagnekassen
  • Deltag aktivt på kampagnedagen 11. sept. 2015 - med uddeling af juicebrikker og aviser eller med jeres egne aktiviteter.
  • Følg kampagnen på Facebook 

 

Få sej grafik på din egen hjemmeside

Nu har du mulighed for at vise, hvor langt vi er kommet med at bekæmpe fattigdom på verdensplan og engagere brugerne af din hjemmeside i en quiz om 2015 Målene.

 

Du kan integrere grafikken fra Verdens Bedste Nyheder på din organisations hjemmeside, så I er med til at vise, hvilke fremskridt der sker for verdens fattigste på verdensplan.

Her får du HTML-koderne til både quizzen om 2015 Målene og grafikken med løberne, der viser, hvor langt vi er med de otte 2015 Mål.
 

Lige til at kopiere og sætte ind på din egen hjemmeside. Sammen med quizzen og løberne kan du jo også fortælle, hvordan de projekter din organisation arbejder med bidrager til at opfylde et eller flere af målene.

 

Løberne

Her kan du se HTML-koden til løberne på vej mod målet, du kan kopiere og indsætte på din egen hjemmeside:

<iframe src="http://verdensbedstenyheder.dk/2015loeb/loeber/" 
width="960" height="524" frameBorder="0"> </iframe>

Se eksempel på hvordan grafikken med løberne ser ud.
 

Quiz om 2015 Målene
Test dig selv i din viden om de globale udfordringer og fremskridt i quizzen om 2015 Målene. Du finder her den HTML-kode, du kan kopiere og sætte ind på din egen hjemmeside

<iframe src="http://verdensbedstenyheder.dk/quiz/quiz-dk-embed/" 
width="960" height="524" frameBorder="0"> </iframe>

Se eksempel på, hvordan quizzen om 2015 Målene ser ud.

 

 

Verdens Bedste Nyheder: Et unikt kampagnesamarbejde

 

 

Under overskriften 'Verdens Bedste Nyheder' samarbejder FN, Danida, en lang række virksomheder og flere end 90 danske u-landsorganisationer om at styrke danskernes viden om u-landene. Initiativet startede i 2010 og er støttet af Danidas Oplysningsbevilling.

 

Der er tale om et helt unikt samarbejde på tværs af sektorer og politiske holdninger, som CISU - Civilsamfund i Udvikling bakker kraftigt op om.

 

Hent kampagnens nyhedsbreve i menuen til højre

 

 

Det er vi oppe imod

 

Formålet med Verdens Bedste Nyheder er at skabe øget viden, øget forståelse og øget opbakning omkring udviklingssamarbejdet.

 

Målinger fra december 2012 (Danida/Epinion) viser, at en meget stor del af danskerne fortsat ikke har et retvisende billede af udviklingssamarbejdet og indtryk af udviklingen i Syd:

  • 85% af danskerne mener, at antallet af ekstremt fattige siden 1990 er uændret eller højere - fakta er at tallet er halveret.
  • 66% af danskerne tror, at højest 30 % af børn i udviklingslande kommer i skole - fakta er 90%.
  • 51% af danskerne mener, at størstedelen af bistand havner i de forkerte lommer.
  • 40% af danskerne har en lav interesse for at vide mere om udviklingslande - 30% siger ‘både og’.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt til kampagnen

Se mere på Verdens Bedste Nyheders hjemmeside 

og Facebook-side 

 

Verdens Bedste Nyheder

C/O Folkekirkens Nødhjælp

Nørregade 15

DK-1165 København K

verdensbedstenyheder@ngoforum.dk

TLF: 33 18 77 77

-------------------------------------

Sekretariatsleder

Thomas Ravn-Pedersen

trp@ngoforum.dk

Dir: 3318 7792

Mob: 2941 4603

-------------------------------------

Projektleder

Maria Grabowski Kjær

mgk@ngoforum.dk

------------------------------------

Kampagneassistent

Medine Duvarci

mdu@ngoforum.dk

------------------------------------

CISUs kontaktperson:

Kommunikationskoordinator

Kim Jensen

kj@cisu.dk

Del siden