ForsideAktueltCISU og forholdsregler i forbindelse med coronovirus

 

 

VI STÅR SAMMEN – OGSÅ PÅ (LANG) AFSTAND!

 

Konsekvenserne af coronavirus udvikler sig voldsomt dag for dag i hele verden. Som civilsamfundsorganisationer, der samarbejder med partnere overalt i verden, skal vi bidrage til både at afbøde konsekvenserne her i Danmark OG ude i verden. Derude, hvor store befolkningsgrupper bliver endnu hårdere ramt. Sammen med partnerne overalt i verden må vi bidrage til at afbøde det værste og finde løsninger på de problemer, der dukker op - i alle dets vidt forskellige afskygninger.

 

Det kan vi ved at udvise forståelse og solidaritet - og ved at gå i tæt dialog med hinanden og med partnere og målgrupper. Det kan vi ved at være fleksible og bidrage til at omlægge planer og processer, hvor det er nødvendigt. Det kan vi ved at se og bruge potentialet i partnerskaberne og partnernes tilstedeværelse, ofte hos de mest sårbare grupper, til at udvikle alternative indsatser.

 

CISU selv har taget konsekvenserne af den helt nye arbejdssituation i Danmark og har ændret en masse måder at agere på herhjemme. Det vil I kunne læse nærmere om på denne side sammen med svar på andre generelle spørgsmål, som vi har modtaget.

 

I vil også på denne side kunne se, at CISU har udformet rammer og guidelines for alle jer, der har bevillinger fra CISUs puljer. Det skal bidrage til, at vi kan være så fleksible som muligt og samtidig sikre den nødvendige dokumentation.

 

Vi bygger disse sider på erfaringer fra tidligere kriser, vores organisatoriske kompetencer og analyser af alle de henvendelser, vi allerede har fået.  Vi er i dialog med Udenrigsministeriet, der udviser vilje til stor fleksibilitet. 

 

Informationer og retningslinjer kan ændre sig løbende. Det sker når vi får mere viden, når vi møder nye typer af henvendelser og spørgsmål - og når vi får samlet og systematiseret erfaringerne fra jer i marken og fra andre samarbejdspartnere. Så følg med her på siderne.

 

Rådgivere, forvaltere og de øvrige medarbejdere på CISUs sekretariat sidder klar til at hjælpe jer. MEN læs lige informationerne på disse sider grundigt først! Det er ikke sikkert, vi kan svare på alt i samme åndedrag, men så tager vi det videre, og I får et svar efterfølgende.

 

Med venlig hilsen

 

CISUs bestyrelse og sekretariat