ForsideAktueltCISU på Folkemødet

Resiliente civilsamfund på Kutteren Anton

Vær med til at fejre civilsamfundets modstandskraft på Folkemødet 2021

 

Levende Hav og CISU – Civilsamfund i Udvikling arbejder endu engang på at kunne præsentere muligheden for at møde det danske civilsamfund på kutteren Anton.

Vi er dog også klar over, at Folkemødet ikke bliver som tidligere, og at vi ikke kan garantere noget før ganske kort tid før afgang.

Nogle ting står dog fast:

 

  • Folkemødet 2021 kommer til at finde sted
  • Der bliver ikke events på andre scener end Folkemødets egne
  • Der vil på en eller anden måde være begrænsninger for deltagelse
     

Inden for de rammer har CISUs medlemsorganisationer og Anton imidlertid stadig et råderum. Vi har nemlig i udgangspunktet stadig en plads i havnen i Allinge nær selve festivalpladsen. På den må vi afholde events, men vi bliver ikke en del af det officielle program.

Vi arbejder lige nu på forskellige scnarier, som du kan læse ved at folde ud nedenfor. Hvis du vil vide mere eller har input, er du velkommen til at skrive til Kim Jensen på kj@cisu.dk.

 

Du kan også udfylde formularen nederst på siden.

Scenarier ved Folkemødet 2021

I dette scenarie er det muligt for mange at deltage i Folkemødet, der vil summe af liv, og mange vil få øjnene op for kutteren, der ligger i havnen og står som noget helt særligt.

Gode muligheder for at have publikum på dækket.

Medlemsorganisationer arrangerer på skift mange events og debatter. Hvor det er relevant, optager CISU det og udgiver det som podcasts.

I dette scenarie bliver det et Folkemøde, der er kraftigt nedskaleret og planlægning er svær.

CISU i samarbejde med organisationer events, som organisationerne deltager i, hvis de er i stand til at deltage.

God mulighed for at have publikum på dækket, da det er udenfor, men der skal være afstand.

Alle oplæg og events optages og udgives som podcasts.

Der er udelukkende online-events på Folkemødets scener, og der er forsamlingsforbud.

CISU og Levende Hav arrangerer ganske få debatter på dækket (som jo er udenfor) med deltagelse af relevante personer, der er til stede på Folkemødet. Ingen publikum på båden.

Hvis der er begrænsinger på bevægelsesfrihed og muligheden for at forsamles udenfor, bliver vi hjemme og sparer stort set alle udgifterne ved deltagelse.

 

 

Kutteren ligger centralt, men har begrænset plads på dækket, så når man planlægger en event, skal man tænke fordele og begrænsninger.

 

Fordelene er placeringen, fællesskabet, den helt specielle stemning, muligheden for at mødes i øjenhøjde. Kutteren er egnet godt til inddragende events.

 

Ulemperne er, at deltagerne er udsatte i tilfælde af dårligt vejr, adgangen er ikke handicap-venlig, pladsen er begrænset til godt 30 stående eller 20 siddende gæster.

Hvis du kunne tænke dig at bruge Anton som scene eller deltage i events på kutteren, kan du udfylde formularen herunder.

CISU har været til stede på Folkemødet siden 2012.

Tilstedeværelsen har været af forskellig karakter, men grundlæggende mener, CISU, at Folkemødet er en vigtig begivenhed for organisationer og politikere. Derfor er CISU til stede på en måde, der bedst muligt understøtter medlemsorganisationernes interesse.

 

2012: CISU var repræsenteret ved kommunikationskonsulent Tune Nyborg, der gjorde sig betragtninger om CISUs muligheder for et bidrag. Udvikling var stort set ikke et tema på Folkemødet i 2012.

 

2013: CISU deltog som arrangør af debatter om politikernes syn på udviklingsbistand, den folkelige del af udviklingsbistand og ulighed kontra fattigdom. Udbyttet var at sætte udvikling på dagsordnen.

 

2014: CISU var en del af Det Globale Telt. Debatter om ”skaber tabersager og støttesange vores billede af u-lande”, diskussion af Danidas udviklingsstrategi, frivilliges rolle og EU og udvikling. Igen var udbyttet at udvikling kom på dagsordenen. Vi fik desuden politikere i tale.

 

2015: CISU deltog igen i Det Globale Telt med debatter om Udvikling i Skrøbelige Situationer, politisk gennemslagskraft og folkeligt engagement. Igen var udbyttet at præge en dagsorden. Desuden lykkedes det at få hovedpersoner i tale.

 

2016: CISU havde ingen fast plads i Det Globale Telt og arrangerede ikke selv debatter. Deltog i andres arrangementer og lavede samlende forarbejde. Udbyttet var i høj grad at sætte et aftryk og samle input. Der var adskillige arrangementer om udvikling. CISU var til stede og gav opsamling på 29 arrangementer. Den officielle evaluering giver grund til at tro, at politikere er modtagelige over for blød lobbyisme.

 

2017: CISU arrangerer ikke selv debatter, men stiller sig til rådighed for andre og blander sig i debatter. Der vil blive holdt et formøde for medlemsorganisationer og lavet en samlet oversigt over relevante arrangementer.

 

2018: CISU arrangerede ikke selv debatter, men stillede sammen med Levende Hav fiskekutteren Anton til rådighed for medlemsorganisationer.

 

2019: CISU gentog succesen med at stille Levende Havs kutter Anton til rådighed for medlemsorganisationer.