ForsideAktuelt

Arrangementer med fokus på udvikling

 

Med over 3.000 arrangementer fordelt på fire dage kan det officielle folkemødeprogram være lidt af en mundfuld.

 

Derfor udvælger CISU hvert år en række arrangementer med særlig relevans for CISUs medlemsorganisationer og deres input.

 

Er der noget, vi har overset, er du meget velkommen til at sende en mail til Kim Jensen på kj@cisu.dk.

 

Husk, at du kan tilføje aktiviteter arrangeret af CISUs medlemsorganisationer i kalenderen. Så kommer de automatisk med.

 

Har du reportager eller referater, modtager vi også gerne dem på kj@cisu.dk

 

 

OBS: Nedenstående er løbende hentet fra oplysninger på Folkemødets kalender. Det er vores erfaring, at ændringer kan forekomme med kort varsel.

 

 

Arrangør: Dansk Industri

Link

Resumé:

Ungdomspolitikere konkurrerer om de bedste bud på dansk udenrigspolitik i fremtiden.

 

Beskrivelse:

Verden er under forandring. De globale magtbalancer rykkes, og internationalt samarbejde og samhandel, som vi før tog for givet, er nu til diskussion. Hvad skal det betyde for den danske udenrigspolitik? Vi sætter de mest talentfulde af landets ungdomspolitikere til at forhandle på kryds og tværs af partier og blokke. De skal konkurrere om de bedste løsninger på, hvordan Danmark i fremtiden skal håndtere alt fra grænseoverskridende klimaudfordringer, EU-medlemskabet til udviklingsbistand. Vi skyder forhandlingerne i gang fra DI’s telt på havnen og afslutter med finale lørdag i Klostergaarden med præsentation af resultaterne og kåring af et vinderhold.

Deltagere:

Andreas Weidinger, KU. Caroline M Jensen, KU. Jakob Sabroe, VU. Simon Lindkær, VU. Søren Nielsen, LAU. Carl Andersen, LAU. Mathias Thorsson, ÅU. Chris Bjerknæs, DFU. Tobias Weische, DFU. Lasse Quvang, DSU. Morgan Krüger, DSU. Johanne Kildesgaard, SUF. Victor Boysen, RU. Alexander Bjørn, RU. Jacob K Vestergaard, SFU. Victor Ottosen, SFU. Karsten Dybvad, Adm direktør, DI. Niels Kvale, Moderator. 

Sted: F4 Dansk Industri - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek

Hvad kom der frem af interesse for CISUs medlemsorganisationer?
Alle de unge partier syntes at have en ensartet dagsorden, som faldt indenfor disse hovedaspekter:
1. Dansk forsvars- og sikkerhedsbudget - alle parter er enige om at øge forsvarsbudgettet eller i det mindste opretholde det på højt niveau af hensyn til dansk sikkerhed. Det virkede også til, at de fleste unge mennesker var til stede for dette.

2. Udfasning af udviklingsbistand
Flertallet af de unge politikere talte om udfasning af udviklingsbistand og erstatning heraf med forretninger med fattige lande. DFU, KU, LAU, RU og VU foreslog alle frihandel med fattige lande og reduceret bistand.

3. Globalisering og EU som styrke for Danmark
Alle parter var enige om at være en del af den globale verden, men var også meget begrænse dei deres optimisme. De talte mest om et samarbejde mellem EU-landene og nærområderne og ikke en reel global rækkevidde

Satte vi et CISU-aftryk?
- Ungdomspoltikernes og unges på udviklingsbistand er et tegn på behovet for at engagere denne gruppe yderligere i civilsamfundsorganisationerne. 
- Fokus på EU og nabolandene er også vigtigt at have med. 

 

Arrangør: Operation Dagsværk

Link

Resumé:

Støt slummen og få et midlertidigt stykke kunst printet på din krop. Det er gratis!

Beskrivelse:

Operation Dagsværk arbejder i 2017 til fordel for unge i Dhakas slum i samarbejde med Plan Danmark. For at gøre opmærksom på projektet, vil der blive delt klistermærker, tatoveringer og flyers ud. Kom og bliv udsmykket, hør om slummen og støt op om Danmarks globale elevbevægelse.

Sted: A3 Ungdom - kend din plads! - Danchells Anlæg

Hvad kom der frem af interesse for CISUs medlemsorganisationer?
Endnu engang blev det understreget, at målenes flotte farver og kommunikérbarhed trækker mange til. Folk synes, det var sjovt at få en tatovering med verdensmålene. Det er en idé, som sagtens kan genbruges af andre organisationer også.
 

Satte vi et CISU-aftryk?
CISUs 17 cases med verdensmålene lå fremme som eksempler på, hvordan medlemsorganisationerne arbejder med alle målene.

Arrangør: Dansk Industri

Link

Resumé:

Regering, eksperter og topledere debatterer Danmarks rolle og muligheder i en globaliseret verden.

Beskrivelse:

Udenrigsministeren møder topchefer og fagbevægelse til debat om Danmarks rolle og muligheder i en globaliseret verden. Hvordan skal Danmark forholde sig i en tid, der bliver mere skeptisk over for internationalt samarbejde og samhandel? Hvordan sikrer vi fremtidens job og virksomheder i Danmark? Hvordan giver vi alle danskere de bedste muligheder, når handel og konkurrence bliver mere global?

Deltagere:

Mads Nipper, Adm direktør, Grundfos A/S. Flemming Besenbacher, Bestyrelsesformand, Carlsbergfondet. Anders Samuelsen, Udenrigsminister. Claus Jensen, Forbundsformand, Dansk Metal. Karsten Dybvad, Adm direktør, DI. Niels Kvale, Moderator.

Sted: L6 Dansk Industri i Klostergaarden - Kirkepladsen

Arrangører: Danske Seniorer

Link

Resumé: Vi tegner et aktuelt billede af det frivillige Danmark med nye tal fra den kommende Frivilligrapport

Beskrivelse:

Danske Seniorer og Center for Frivilligt Socialt Arbejde inviterer til debat om, hvordan frivilligheden i Danmark egentlig går og har det. Vi tegner et aktuelt billede af det frivillige Danmark, når Center for Friviligt Socialt Arbejde præsenterer helt nye tal fra den kommende Frivilligrapport. Bagefter kan du være med til at diskutere spørgsmål som: Hvem er de frivillige – og er der forskel på, hvad der motiverer og fastholder unge og ældre frivillige? Hvordan udvikler frivilligheden, foreningerne og de frivillige sig? Og hvad betyder det for civilsamfundet, for foreningerne og de frivillige? Vær med, når vi i fællesskab tegner et billede af, hvordan fremtiden tegner sig for frivilligheden i Danmark. Alle er velkomne. Unge til Seniorer. Frivillig eller ej.

Deltagere: Henrik Grüber Sivgaard, Direktør, Danske Seniorer. Dorte Nørregaard, Udviklingsleder og rådgive, Center for Frivilligt Socialt Arbejde. Kristian Krogh Hansen, Konsulent i Projekt Frivillig, Center for Frivilligt Socialt Arbejde.

Sted: J24 Danske Seniorer - Kæmpestranden
 

Hvad kom der frem af interesse for CISUs medlemsorganisationer?

Den nye årlige frivillige rapport viser, at der er meget stabil grad af frivillighed – nemlig 40 % som svarer til de sidste mange år. Unge er i stigende grad aktivt frivillige og fastholdes i foreninger. Dette kræver dog en klar organisatorisk tilgang/strategi for at kunne fastholde frivilliges engagement, hvor de behandles som medlemmer/partnere gennem relationsopbygning og ikke som kunder/forbrugere af ydelser.

Satte vi et CISU-aftryk?
Det er vigtigt at undgå at foreninger bliver forsteninger.

Arrangør: Amnesty International

Link

Resumé:

 

Hjælp kun mennesker på flugt i nærområderne! Hvad er konsekvenserne af DKs stop for kvoteflygtninge?

Beskrivelse:

Danmark har siden 1978 genbosat de mest udsatte mennesker på flugt – kvoteflygtningene. Men i efteråret 2016 brød regeringen, stærkt støttet af Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, den næsten 40 år gamle aftale med FN om at hjælpe de mennesker, der har et særligt behov for at komme i sikkerhed - enlige kvinder, børn, alvorligt syge og mennesker med handicap. Hvorfor har Danmark ikke længere overskud til at tage imod 500 kvoteflygtninge årligt? Skal flygtninge kun hjælpes i nærområderne? Hvad er konsekvenserne af at insistere på, at mennesker på flugt bliver i nærområderne? Kan flygtninge finde tryghed og sikkerhed i nærområderne?

Deltagere:

Laura Lindahl, Integrations- og udlændingeordfører, Liberal Alliance (LA). Mozhdeh Ghasemiyani, Klinisk psykolog, Kom som 16-årig til Danmark som kvoteflygtning. Joakim Hesse Lundström, Programleder - mennesker på flugt, Amnesty International.

Sted:

B17 Amnesty International - Nordlandspladsen

Hvad kom der frem af interesse for CISUs medlemsorganisationer?
1. Den politiske fokusering på indvandrere / flygtninge har til formål at støtte i nærområderne og ikke i Danmark.
2. De fleste er styret af den overbevisning, at dem der kommer til Danmark / EU allerede er stærke nok, og derfor bør der fokuseres på dem, der bliver tilbage i nærområderne. Dette vil i det lange løb også reducere antallet af flygtninge, der kommer ind i EU.
3. Hovedgruppen fokuserede også på flygtninge og ikke indvandrere. Dette efterlader næsten alle indvandrere fra den vestafrikanske kyst
4. Den danske finansielle støtte til nærområder vil blive taget ud af besparelserne på udviklingsbistanden. 

Satte vi et CISU-aftryk?
Civilsamfundsorganisationer der arbejder med udfordringer omkring migration, skal foretage en mere fokuseret analyse af den langsigtede virkning af støtte i nærområderne set i forhold til at hjælppe herhjemme, og hvordan dette igen påvirker udviklingsbudgettet og dets indflydelse globalt.
- Civilsamfundsorganisationerne skal engagere sig mere på dette område, men det er stadig meget begrænset til humanitære organisationer, selvom det under debatten i højere grad kom til at handle om udviklingsbistand generelt.

Arrangør: Operation Dagsværk.

Link

Resumé:

 

Operation Dagsværk: samfundsengagerede elever i mere end 30 år. Hvorfor og hvordan?

Beskrivelse:

Kom forbi til en snak med unge, der engagerer sig globalt i Danmarks globale elevbevægelse, Operation Dagsværk. Er der i dag plads til det globale på ungdomsuddannelserne? Er der plads (og tid) til at elever kan engagere sig frivilligt? Hvad i alverden er det, der driver unge mennesker til at lægge tusindvis af frivilligtimer for at få Operation Dagsværk til at hænge sammen? Alle de spørgsmål du måtte have om unge, globalt medboŕgerskab, ungdomsuddannelser, dannelse, eller hvad som helst, så er der helt sikkert en fra Operation Dagsværk, der kan svare på det. Vi deler også gladeligt ud af indsigter i slumprojekter i Dhaka, LGBTQ-projekter i Kenya, udfordringer ved mineindustrien i Sierra Leone, elevråd i Somaliland, og hvad vi ellers måtte have haft fingrene i igennem årene. Du kan måske få lov at gå derfra med et klistermærke...eller en tattoo...måske en krammer og et opmuntrende klap på skulderen - for når verden der lidt fucked, så er vi nogle, der prøver at gøre den lidt bedre.

Deltagere:

Henrik Dam Kristensen, MF (S) / Nordisk Råds præsident, Folketinget. Anders Ladekarl, generalsekretær, Dansk Røde Kors. Henrik Breitenbauch, Centerleder/Seniorforsker, Center for Militære Studier/KU. Peter Viggo Jakobsen, lektor/professor, Forsvarsakademiet. Moderator: Kristian Søby Kristensen, Seniorforsker, Center for Militære Studier/KU.

Sted: A3 Ungdom - kend din plads! - Danchells Anlæg

Arrangør: PROTECT A/S.

Link

Resumé:

Hvordan møder man en konflikt både lokalt og internationalt? Ved Jørn Boye Nielsen fra RIKO

Beskrivelse:

Hvordan møder man en konflikt både lokalt og internationalt? Hvordan omgås man vanskelige personer? Hvordan løser man bedst muligt en forhandling med en stridende part? Og endelig hvordan kan man få et mere sikkert liv ved at kende til konflikter og konfliktløsning. Alt dette vil bliver berørt af forfatter Jørn Boye Nielsen fra Rådet for International Konfliktløsning. Jørn Boye Nielsen har blandt andet skrevet børgerne Håndbog i konfliktløsning & International konfliktløsning. Deltagere:

Jørn Boye Nielsen, Forfatter, Rådet for International Konfliktløsning.

Sted: C31 Sikkerhed på sekunder - Cirkuspladsen

Arrangør:  Folkekirkens Nødhjælp. Nødhjælpens Ungdom.

Link

Resumé:

Hvad skal en ung flygtning med demokrati når man har brug for sikkerhed, mad, uddannelse og fred?

Beskrivelse:

Folkekirkens Nødhjælp og Nødhjælpens Ungdom inviterer til debat om demokrati blandt unge i nærområderne: Vær med til at udfordre politikerne på, hvordan man kan styrke unge flygtninge, så de kan skabe deres egen fremtid. Samtidig med at politikerne udfordrer Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær på, om indsatsen er god nok. I marts rejste fire yngre folketingsmedlemmer til flygtningelejren Kakuma i det nordlige Kenya. Lejren er hjem for 160.000 mennesker fra 18 lande. Børn og unge under 18 år udgør over 60 procent af befolkningen i Kakuma. Formålet med rejsen var at møde Kakuma Youth Parliament og holde en workshop om demokrati og deltagelse med ungdomsparlamentarikerne. Men hvad skal man med et ungdomsparlament, når der mangler mad, uddannelse og fremtidsperspektiver? Når man ikke har udsigt til at rejse hjem? Hvad kan danske folketingspolitikere lære flygtninge fra Sydsudan, Somalia og Congo? Og hvad har politikerne selv lært? Kan danske unge lære noget af unge flygtninge i Kenya?

Deltagere:

Mette Abildgaard, MF, Konservative. Lisbeth Bech Poulsen, MF, SF. Christian Rabjerg Madsen, MF, Socialdemokratiet. Laura Lindahl, MF, Liberal Alliance. Birgitte Qvist-Sørensen, Generalsekretær, Folkekirkens Nødhjælp. Amalie Cordes, Formand, Nødhjælpens Ungdom.

Sted:  C3 Spejdernes og Ungdommens hus - Cirkuspladsen

Arrangør: Dansk Flygtningehjælp.

Link

Beskrivelse:

Abdel Aziz Mahmoud taler godt dansk med Andreas Kamm efter 38 år i flygtningesagens tjeneste.

Deltagere:

Abdel Aziz Mahmoud, Journalist og TV-vært. Andreas Kamm, Generalsekretær, Dansk Flygtningehjælp. Sted: J51 Flygtningefløjen - Kæmpestranden

Arrangør: Rådet for International Konfliktløsning. Crossing Borders.

Link

Resumé:

RIKO og CB byder velkommen i teltet "International Konfliktløsning" med diskussion af begrebet fred

Beskrivelse:

Det burde ikke være kontroversielt at sætte fred på dagsordenen. Men modsat andre nordiske lande så er fred lidt af et fyord i mange danske, politiske kredse. Ikke desto mindre nyder vi godt af fred i Danmark modsat mange andre steder i verden. Ligeledes indgår fred i diverse politiske målsætninger, for eksempel 'fred og fremgang i Afghanistan'. I dialog med de fremmødte, vil René Gade, freds- og forsvarsordfører fra alternativet og Isabel Bramsen, formand for RIKOs Råd og post.doc. på CRIC på baggrund af to korte oplæg diskutere, hvad fred er for en størrelse. Er det blot fraværet af krig? Eller er der mere til det og i så fald hvad? Indebærer fred også lighed, frihed og venskabelige relationer? Kan fred være konfliktfyldt? Og er fred en uopnåelig utopi som ingen kan leve op til? Ud fra diskussionen vil vi tale om, hvordan og på hvilke niveauer i samfundet fred kan skabes.

Deltagere:

Isabel Bramsen, Formand for Rådet, RIKO. René Gade, Freds- og forsvarsordfører, Alternativet. Anne Nørgaard Jensen, Projektkoordinator, Crossing Borders.

Sted: G28 International Konfliktløsning - Allinge Havn, inder- og ydermole

Arrangør: Hansen & Ersbøll Agenda. Røde Kors.

link

Beskrivelse:

 

Debat om udviklingsbistand. Skal vi redde liv i brændpunkter ell. styrke demokrati og ligestilling?

 

 

Sted: A33 Folkelagkagen - Danchells Anlæg

Hvad kom der frem af interesse for CISUs medlemsorganisationer?
Venstrefløjen i folketinget ønsker flere midler til nærområder, Dansk Industri at støtte ikke går til firmaer men til at skabe rammevilkår inkl. civilsamfundets rolle i dette. Formanden for Venstres Ungdom mener, at man skal overføre penge fra landbrugsstøtte til udviklingsarbejdet og give langsigtet støtte med fokus på civilsamfundet. Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors ønsker, at alle midler skal gå til humanitært arbejde.

Satte vi et CISU-aftryk?
CISU fremhævede, at Rigsrevisionen dagen før havde kritiseret brug af udviklingsmidler til asylbehandling af afviste ansøgere, og at disse midler kunne bruges til langsigtet civilsamfundsstøtte. Vi påpegede også, at det er uacceptabelt, at Røde Kors på den måde går enegang og splitter opfattelsen af civilsamfundsstøtte.

Arrangør:Mellemfolkeligt Samvirke.

Link

Resumé:

 

Ansvarlighed i tøjbranchen. Debat mellem erhvervsorganisationer, politikere og NGO’er.

 

Beskrivelse:

Kom forbi og tag del i den levende debat om ansvarlighed i tøjbranchen. Politikere, tøjproducenter, erhvervsorganisationer og en NGO trækker i arbejdstøjet og tester syningerne på samfundsansvaret: Hvor langt strækker ansvaret, hvem har det, og hvem mangler at tage det på? Debatten er arrangeret af Dansk Initiativ for Etisk handel (DIEH) og Mellemfolkeligt Samvirke. Debattører: Morten Lehmann, Dansk Erhverv Mia Møgelgaard, H&M Jonas Eder-Hansen, Danish Fashion Institute Folketingspolitikere (tbc) Facilitator: Mette Boye, DIEH

Deltagere:

Morten Lehmann, CSR-chef, Dansk Erhverv. Mia Møgelgaard, Sustainability Manager, H&M. Jonas Eder-Hansen, udviklingsdirektør, Danish Fashion Institute. Troels Børrild, Senior politisk rådgiver, Mellemfolkeligt Samvirke. Mette Boye, Direktør, Dansk Initiativ for Etisk Handel DIEH. Michael Aastrup Jensen, Venstre. Helle Munk Ravnborg, Forkvinde, Mellemfolkeligt Samvirke. Sted: J50 Mellemfolkeligt Samvirke - Kæmpestranden

 

Arrangør: Dansk Industri.

Link

Resumé:

Vi quizzer og debatterer om, hvordan vi får virksomheder og kunder til at e-handle mere over grænser

Beskrivelse:

Med e-handel kan både store og små butikker sælge over landegrænser, og forbrugerne kan med få klik hjemme fra sofaen shoppe i hele verden. Så hvorfor er der ikke mere e-handel over grænser? Er det reglerne, den er gal med, forbrugernes tillid eller virksomheders lyst til at erobre verdens markeder? Vær med, når vi spiller Jeopardy om, hvordan handel går fra lokal til global forretning. To hold dyster imod hinanden – hvem har bedst styr på e-handel og eksport? Du kan være med, og du vælger selv, hvilket hold du kæmper for! Ind imellem spørgsmålene tager vi debatten om, hvad der skal til for at styrke den grænseoverskridende e-handel. Er forbrugerbeskyttelsen for lav? Er reglerne for e-handelsvirksomheder for strikse? Og hvad skal vi gøre ved det? Med i quizzen er blandt andre Forbrugerrådet og DI Handel, og det hele styres af quizmaster Tim Frank Andersen.

Deltagere:

Vagn Jelsøe, Vicedirektør, Forbrugerrådet Tænk. Lars Arent, Leder, Forbruger Europa. Annette Falberg, Branchedirektør, DI Handel. Tim Frank Andersen, Moderator.

Sted: L6 Dansk Industri i Klostergaarden - Kirkepladsen

Arrangør: International Media Support (IMS). Danish Egyptian Dialogue Institute.

Link:

Resumé:

DAPP har eksisteret siden 2003, men nytter danske støtte til Mellemøsten overhovedet?

Beskrivelse:

Siden 2003 har Danmark givet udviklingsbistand til en række lande i Mellemøsten under Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP) – tidligere Det Arabiske Initiativ. Men hvad er DAPPs mandat i dag? Hvad er belægget for fortsat at støtte regionen, når udviklingen efter det arabiske forår på mange måder synes at gå tilbage? Dansk-Egyptisk Dialoginstitut og International Media Support byder velkommen til en debat, hvor mudderkastningen er lagt på hylden, og de tre panelister i stedet indgår i en saglig samtale om udviklingen i Mellemøsten. De kigger blandt andet på, hvor vi står i dag, hvilken udvikling DAPP har været med til at skabe, og hvilke fremtidsudsigter regionen som helhed står overfor. Panelet består af Hans Christian Korsholm Nielsen, direktør for Dansk-Egyptisk Dialoginstitut, Michael Irving, chef for MENA-kontoret hos International Media Support, og Helle Malmvig, Mellemøstforsker ved DIIS. Debatten modereres af Janne Andersen, Magasinet Udvikling.

Deltagere:

Michael Irving, Chef for MENA-kontoret, International Media Support. Hans Christian Korsholm Nielsen, Direktør, Dansk-Egyptisk Dialoginstitut. Helle Malmvig, Mellemøstforsker, DIIS. Janne Andersen, Digital redaktør, Udvikling.

Sted: G27 Dansk Egyptiske Dialog Institut (DEDI) - Allinge Havn, inder- og ydermole

Arrangør: Rapolitics.

Link: 

Resumé:

Kom til rap workshop med Rapolitics og sæt ild under dansk kulturarv i vores video booth.

Beskrivelse:

Rap din kulturarv og vær med til at nuancere debatten om, hvad dansk kulturarv egentlig er. Lyder det svært? Fortvivl ej, Rapolitics' rap-coaches, Pelle og Ham den Lange, står klar til at hjælpe dig med at omsætte tanker og holdninger til en rap, der flower. Du får mulighed for at performe din rap sammen med politikere og andre folkemødegæster i vores video booth. Workshoppen er en del af projektet Hip Hop Hub, hvor unge i hele landet nyfortolker værker fra kulturkanonen gennem breakdance, rap, beatbox og graffiti og definerer deres egen kulturarv. Rapolitics ønsker med projektet at diskutere og nuancere dansk kulturarv ved at invitere flere og nye stemmer ind i debatten. Workshoppen og video boothen foregår i Huset i VILLA GODE LIV.

Deltagere:

Pelle Møller, Rapcoach, Rapolitics. Thorbjørn Bech, Rapcoach, Rapolitics.

Sted: D6 Villa Gode Liv - Havnegade 45 - Ved Brandstationen

Arrangør: Grundtvigsk Forum.

Link:

Sted: C10 Grundtvigs telt - Cirkuspladsen

Resumé:

Alternativ åbningstale af Folketinget med replik af Holger K. Nielsen SF og Mikkel Aastrup Jensen V

Beskrivelse:

Hvad skal statsministeren sige i sin åbningstale første tirsdag i oktober? Peter Viggo Jakobsen, lektor ved Institut for Strategi, Forsvarsakademiet, holder en ”alternativ åbningstale”, der kommenteres og debatteres af folketingsmedlemmerne Holger K. Nielsen, SF, og Mikkel Aastrup Jensen, V.

Deltagere:

Peter Viggo Jakobsen, lektor, Forsvarsakademiet. Holger K Nielsen, MF, SF. Mikkel Aastrup Jensen, MF, Venstre.

Arrangør: Mellemfolkeligt Samvirke.

Link

Sted: J50 Mellemfolkeligt Samvirke - Kæmpestranden

Resumé:

Igen i år skal vi have fundet den klogeste NGO - vi quizzer og hygger.

Beskrivelse:

Så skal der quizzes i internationale forhold, NGO specialiteter, forkortelser, uretfærdigheder og meget andet. Mellemfolkeligt Samvirke inviterer alle til hyggelig quiz. Der vil være vindere og tabere, når vi gentager succesen med sidste års storslåede quiz. Sidste års vinder: Care Tilmeld dit hold a max 5 personer til Maja Bech Gregersen, mge@ms.dk

Arrangør: GAME (gadeidræt og streetkultur).
Link

Resumé:
GADEIDRÆTs CHALLENGE. Du er mere street end Danmarks politikere. Eller er du?

Beskrivelse:
GAME inviterer til kamp om gadens kredit. På gaden ved VILLA GODE LIV, løber gadeidræts challengen af stablen. Her kan du på 2 min. teste om du er mere street end nogle af landets politikere. GAME og Børnebasket fonden har lavet en sjov forhindringsbane, hvor du kan prøve kræfter med forskellige gadeidrætsgrene. Når du er igennem challengen, vil dine points komme på scoreboadet, hvor du kan se om du har slået politikerne.

Sted:
D6 Villa Gode Liv - Havnegade 45 - Ved Brandstationen

Hvad kom der frem af interesse for CISUs medlemsorganisationer?
CISUs medlemsorganisation GAME afholdt event omkring samspillet mellem selvorganiseret street sport og organiseret foreningsarbejde. Fokus var på vigtigheden af, at de formelle foreningsstruktur aktivt understøtter og søger kontakt til selvorganiserede grupper – samtidig med at netop selvorganiseringen respekteres og foreningsarbejde er noget, der bygger ovenpå.

Satte vi et CISU-aftryk?
GAME fremhævede baseret på et spørgsmål vigtigheden af at kunne linke aktiviteter i Danmark og Mellemøsten.

 

Arrangør: International Media Support (IMS).

Link

Sted: J38 Institut for Menneskerettigheder - Kæmpestranden

 

Resumé:

Dansk ansvar i Irak: Er det tid til rettigheder og ytringsfrihed frem for bomber og humanitær hjælp?

Beskrivelse:

Danmark bomber stadig IS i Irak, men bruger kun penge på humanitær bistand. Landet har været i krig siden 2003, alligevel er den langsigtede udvikling ikke en dansk prioritet. International Media Support inviterer til debat om Iraks fremtid, og hvilken rolle rettigheder og medier kan – og bør – spille i genopbygningen af landet. Som krigsførende nation har Danmark så et særligt ansvar i Irak? På panelet er Programme Manager Osama Al-Habahbeh, International Media Support, journalist Waleed Safi, der dækker Irak for Information, samt Naser Khader, MF og udenrigsordfører for Det Konservative Folkeparti. Debatten modereres af journalist og tv-vært Anja Al-Erhayem.

Deltagere:

Osama Al-Habahbeh, Programme Manager, International Media Support. Waleed Safi, Freelancejournalist, Information mfl. Naser Khader, MF, Det Konservative Folkeparti. Anja Al-Erhayem, Studevært, TV ØST.

Arrangør: Mellem Himmel & Jord.

Link

 

Sted: J32 Kæmpestrandens Eventtelt - Kæmpestranden

Resumé:

Bliv udfordret og bliv klogere på religion, udvikling og kvinders rettigheder.

Beskrivelse:

Kæmper afrikanske præster for kvinders rettigheder? Er vestlig feminisme eneste rigtige mulighed for ligestilling i Mellemøsten? I det globale Syd fylder religion og religiøse ledere meget i menneskers hverdag og de valg, de træffer. Religiøse ledere er stærke bærere af normer og kan sætte en agenda meget stærkt fra fx prædikestolen eller til fredagsbønnen. Der kan dog være et spændingsforhold mellem religioners fremhævelse af tradition og fællesskab over for den enkeltes frihed – måske særligt når det gælder kvinders rettigheder. Både i Danmarks udviklingspolitiske strategi og i FNs Verdensmål prioriteres ligestilling som en del af vejen mod bæredygtig udvikling. Og forskning viser, at kvinders inddragelse, medbestemmelse og adgang til både arbejdsmarkedet og sociale ydelser vil betyde øget økonomisk vækst og udvikling i både fattige og rige lande. Forbedrer eller forhindrer religionen denne udvikling? Er religion med- eller modspiller for kvinders rettigheder i udviklingsamarbejdet

Deltagere:

Czeslaw Kozon, Biskop, Katolsk Kirke Danmark. Kirsten Auken, Leder af fattigdomsafdelingen, Danmission. Signe Ejerskov, Sekratatiatsleder, Danish Muslim Aid. Marie Juul Petersen, Forsker, Institut for Menneskerettigheder. Thomas Ravn Pedersen, Journalist og Leder, Verdens bedste Nyheder.

Arrangør: Oceana.

Link

Sted: H16 Kutter Anton Landsforeningen Levende Hav - Bådpladser

 

Resumé:

 

Come and learn how you can contribute to the protection of the Sound. #ProtectTheSound

Beskrivelse:

The Sound- the shared strait that lies between Denmark and Sweden-hosts a unique and rich array of marine life and it plays a major role in the lives of people on its shores. For example, it provides valuable ecosystem services to local communities and economy, including the provision of food, tourism or recreation. Yet today, the area is subject to heavy pressure from many human activities which make the current protection in the Sound insufficient. Learn more about the importance of the Sound proposed as a joint Danish/Swedish marine protected area and find out through an interactive workshop what you can do to #ProtectTheSound.

Deltagere:

Henrike Semmler Le, Oceana. Hanna Paulomäki, Oceana. Andrzej Białaś, Oceana. sent invitations to fisheries and environmental spokesmen, folketinget. Levende Hav som er arrangeur, Levende Hav.

Arrangør: BØRNEfonden. AIDS-Fondet. Sex & Samfund.

Link

 

Sted: F11 Røgeriets Eventtelt 1 - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek

Resumé:

Hvordan kan danske virksomheder og organisationer være med til at redde fattige kvinders liv?

Beskrivelse:

Hundredtusindvis af piger og kvinder i verdens fattigste lande såvel som andre udsatte personer bl.a. hiv-positive bliver ramt af Trumps ”Global Gag Rule”, som fjerner livsvigtig adgang til sundhedsydelser, som er nødvendige for at overleve graviditet og fødsel. Det stiller verden i en ny situation og kræver, at øvrige lande og nye aktører går sammen i partnerskaber og udfylder det tomrum, som Trump og USA efterlader, for at nå FN’s verdensmål om sundhed. Men hvordan kommer vi i mål, og hvordan kan danske aktører bidrage til at realisere målet?

Deltagere:

Bolette Christensen, Adm Direktør, BØRNEfonden.

Arrangør: Hammershus Fairtrade. FN-forbundet. Nyt Europa.

Link

Sted: E21 Det Globale Telt - Kampeløkke Havn

Resumé:

Vi vil diskutere verdensmålene i lokalt perspektiv - og hvordan de kan have betydning for kommunerne

Beskrivelse:

Vi lever i dag i en verden der er gensidig afhængig, og vi er til stadighed en stigende grad en del af en global verden. Verdensmålene for Bæredygtig Udvikling, der blev vedtaget i FN i september 2015, omkredser især disse dilemmaer. Menneskeheden og planeten står overfor kolossale udfordringer, der skal løse på tværs af lande i verden. Verdensmålene danner en god ramme for den forståelse af at man skal tænke løsninger på udfordringer på forskellige niveauer, altså globalt, europæisk, nationalt og lokalt niveau. I efteråret er der kommunalvalg i Danmark, og vi ønsker derfor at sætte fokus på hvordan europæiske og globale udfordringer, ligeledes er kommunale udfordringer, og hvordan disse niveauer spiller sammen. Det ønsker vi at diskutere med udgangspunkt i verdensmålene for bæredygtig udvikling, i det globale telt på Folkemødet.

Deltagere:

Steen Hildebrandt. Steen Gade, Formand, Nyt Europa.

Arrangør:

Folkekirkens Nødhjælp. Danmarks Rederiforening.

Link

Sted: H8 Det Blå Danmark - Allinge Havn, Bådpladser

 

Resumé:

Mød Margrethe Vestager til en snak om, hvordan vi kan sikre, at globaliseringen kommer alle til gode

Beskrivelse:

Globalisering har potentialet til at udrydde ekstrem fattigdom, skabe nye job via økonomisk vækst og sikre fred og samhørighed mellem mennesker og stater. Alligevel er der stor folkelig modstand mod frihandel, og befolkninger i Europa og USA søger mod politikere, der undsiger globalisering og lover protektionisme. Måske fordi globaliseringens tabere har mere at miste end vinderne? Måske fordi politikere ikke tager det globale fællesskab i forsvar? Måske fordi kritikerne har ret, og globalisering er et eliteprojekt, der underminerer ”almindelige menneskers” rettigheder og jobsikkerhed? Vi har sat EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager, administrerende direktør for Rederiforeningen Anne Steffensen og generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp Birgitte Qvist-Sørensen stævne til en snak om, hvordan man kan sikre, at globalisering kommer alle – både virksomheder, de rige lande, de fattige lande, almindelige arbejdere og verdens allerfattigste til gode. Og om det overhovedet er muligt?

Deltagere:

Margrethe Vestager, EU-Kommissær, EU-Kommissionen. Anne Steffensen, Adm direktør, Danmarks Rederiforening. Birgitte Qvist-Sørensen, Generalsekretær, Folkekirkens Nødhjælp.

Sted: H8 Det Blå Danmark - Allinge Havn, Bådpladser

Resumé:

Mød Margrethe Vestager til en snak om, hvordan vi kan sikre, at globaliseringen kommer alle til gode

Beskrivelse:

Globalisering har potentialet til at udrydde ekstrem fattigdom, skabe nye job via økonomisk vækst og sikre fred og samhørighed mellem mennesker og stater. Alligevel er der stor folkelig modstand mod frihandel, og befolkninger i Europa og USA søger mod politikere, der undsiger globalisering og lover protektionisme. Måske fordi globaliseringens tabere har mere at miste end vinderne? Måske fordi politikere ikke tager det globale fællesskab i forsvar? Måske fordi kritikerne har ret, og globalisering er et eliteprojekt, der underminerer ”almindelige menneskers” rettigheder og jobsikkerhed? Vi har sat EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager, administrerende direktør for Rederiforeningen Anne Steffensen og generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp Birgitte Qvist-Sørensen stævne til en snak om, hvordan man kan sikre, at globalisering kommer alle – både virksomheder, de rige lande, de fattige lande, almindelige arbejdere og verdens allerfattigste til gode. Og om det overhovedet er muligt?

Deltagere:

Margrethe Vestager, EU-Kommissær, EU-Kommissionen. Anne Steffensen, Adm direktør, Danmarks Rederiforening. Birgitte Qvist-Sørensen, Generalsekretær, Folkekirkens Nødhjælp.

Arrangør: Crossing Borders.

Link

 

Sted: G28 International Konfliktløsning - Allinge Havn, inder- og ydermole

 

Resumé:

Dette event skaber bevågenhed omkring fredelige demokratiske valg og ungdomsaktivisme

Beskrivelse:

Vi skaber bevågenhed omkring fredelige demokratiske valg og ungdomsaktivisme, samt den rolle begge ting har i et demokratisk land med et sundt civilsamfund. Vi vil derfor fokusere på balancen mellem at styrke unge som politiske aktivister og aktive medborgere til at forme demokratiet, og hvordan vi samtidig opnår dette igennem fredelige demonstrationer. Vi vil give deltagere et autentisk indblik i det arbejde Uganda Youth Network lægger i at gøre unge ugandere til fredelige politiske aktivister, og derved give deltagere et indblik i demokrati i Syd, og hvorfor det er vigtigt at inkludere unge mennesker i fredelige demokratiske processer.

Hvad kom der frem af interesse for CISUs medlemsorganisationer?
1. CISU gør gennem danske civilsamfundsorganisationer og deres partnere ude i verden et godt stykke arbejde

2. Udfordringer med stærke, men jordbundne partnere i de lokale sammenhænge stod tydeligt frem. At mobilisere unge, der endnu ikke er mobiliseret, kræver mere end de værktøjer, vi er vant til at arbejde med. Man er nødt til at arbejde med lokale, mindre organiserede samfundsgrupper, som stræber efter at komme med i elitesamfundet, hvor udvikling bliver målt. 

3. Det er en stor udfordring at få stærkere og mere lige partnerskaber samt frihed for partnere i syd til at komme med større input til, hvad der fungerer i deres lokale sammenhænge. Men det er en ønsket retning for fremtiden.

4. De unges rolle i ikke-voldelige demokratiske overgange har aldrig været mere relevant end i dag. Dette skal understøttes yderligere.


Satte vi et CISU-aftryk?
- Der er brug for endnu mere engagement med lokale partnere samt et endnu bedre grundlæg for dette engagement for at lette samtalen mellem partnerne om vigtigheden af ​​relationer med deres nordlige partnere. 

- Ungdommernes rolle i demokratisk deltagelse skal udnyttes, men dette sammen med andre støttemæssige aspekter som f.eks. flere uddannelser, beskæftigelsesmuligheder mv. CISU-medlemmer bør fortsætte deres arbejde på disse områder. 

 

Arrangør: Operation Dagsværk. IMCC. Mellemfolkeligt Samvirke. Nødhjælpens Ungdom er en udviklingspolitisk ungdomsorganisation,. Ungdommens Røde Kors.

Link

 

Sted: A3 Ungdom - kend din plads! - Danchells Anlæg

 

Resumé:

Sammen med unge frivillige testes Ulla Tørnæs på DKs indsats og unges rolle i at opnå Verdensmålene

Beskrivelse:

Danmark skal i juli igennem et voluntary national review - en eksamen i de 17 Verdensmål med FN som censor. Følg med når vi afholder terminsprøven! Udviklingsminister, Ulla Tørnæs, skal sammen med unge frivillige testes på Danmarks indsats og de unges rolle i at opnå Verdensmålene. Der er naturligvis 17 spørgsmål – kom og se hvilke 3 spørgsmål, som Ministeren trækker, og hvad hun sammen med de unge når frem til af besvarelser, når terminsprøven foregår i fuld offentlighed. Et censorkorps bestående af unge, dygtige udviklingsarbejdere vil bedømme Ministeren og gruppens besvarelser, hvor karakteren 12 kun er muligt, hvis de er dygtige til at inddrage unges rolle i fremtidens udviklingssamarbejde. Det er unge i verden, der skal skabe verdens fremtid, og det er unge i Danmark, der også skal skabe Danmarks indsats i verden fremadrettet. Arrangementet afholdes af unge frivillige fra Operation Dagsværk, Nødhjælpens Ungdom, IMCC, Ungdommens Røde Kors og Mellemfolkeligt Samvirke.

Deltagere:

Ulla Tørnæs, Minister for Udviklingssamarbejde, Regeringen.

Hvad kom der frem af interesse for CISUs medlemsorganisationer?
Hvor ministeren talte strategi og principper, slog de unge på konkretisering og specifikke indsatser i ft Verdensmålene – noget gruppen af unge i censorkorpset var enige i.

Satte vi et CISU-aftryk?
Nej. 

Arrangør:

Mellemfolkeligt Samvirke.

Link

 

Sted: J50 Mellemfolkeligt Samvirke - Kæmpestranden

Resumé:

Fortællinger om unges organisering i GambiaHasDecided bevægelsen og hvordan de væltede en diktator.

Beskrivelse:

I mere end 22 år blev Gambia styret af Yahya Jammeh, som kom til magten ved et militærkup i 1994. I 2016 besluttede Jammeh sig for at afholde et demokratisk valg i den faste overbevisning, at han som landets leder ville vinde. Til sin egen store overraskelse tabte han. Liv Maria Detlif og Ulrik Norup fra Mellemfolkeligt Samvirke trækker centrale læringer frem fra den folkelige opstand mod en diktator og taler om hvordan vi kan være med til at understøtte de unges kamp for demokrati verden over.

Deltagere:

Liv Maria Detlif, Mellemfolkeligt Samvirke. Ulrik Norup, Mellemfolkeligt Samvirke.

Arrangør: Verdens Børn.

Link

Sted: F99 Pop-up Børn, Unge & Uddannelse - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek

 

Resumé:

Vi taler om, hvordan udsatte børn og unge i fattigere lande kan få et solidt fundament for livet.

Beskrivelse:

Har du nogensinde hørt om Verdens Børn? Nej? Så læs med her! Verdens Børn er en dansk humanitær organisation, der har eksisteret i mere end 40 år. Vi hjælper ca. 2.400 udsatte børn og unge i fire lande (Indien, Sri Lanka, Uganda og Bulgarien) til at få en skoleuddannelse. Vi støtter både hjemmeboende børn og børnehjem - mange af børnene tilhører minoritetsgrupper og nogle har derudover andre udfordringer, i form af forskellige handicap. Verdens Børn ønsker at tale med mødedeltagere om situationen for mange af børnene i disse fire lande - og om hvordan privatpersoner i Danmark kan gøre en forskel til gavn for disse børn.

Deltagere:

Maria Bork Kruse, Projektansvarlig, Verdens Børn. Line Birk Thraentoft Kristiansen, Frivillig, Verdens Børn. Catrine Sundorf Kristensen, Frivillig, Verdens Børn. Ida Sinread Castella McDonald, Frivillig, Verdens Børn.

Arrangør:

Fødevareforbundet NNF. Tænketanken EUROPA.

Link

Sted: G9 Fødevareforbundet NNF - Allinge Havn, inder- og ydermole

 

Resumé:

Trump truer med at rive alle handelsaftaler i stykker. Debat om EU's fremtidige handelspolitik.

Beskrivelse:

USA´s præsident Donald Trump truer med at rive alle handelsaftaler i stykker, og han har skrottet TTIP. Men kan EU gå en anden vej, udbygge det indre marked og tage et globalt lederskab i handelspolitikken? Og hvad vil det betyde for vores velstand og arbejdspladser? Tænketanken EUROPA inviterer fire markante ledere til at debattere fremtiden for EU´s handelspolitik. Debattører: Jørgen Tang Jensen, CEO, Velux Karen Hækkerup, adm. direktør, Landbrug & Fødevarer Ole Wehlast, formand for NNF Anne Steffensen, adm. direktør, Rederiforeningen Moderator: Bjarke Møller, direktør i Tænketanken EUROPA

Deltagere:

Jørgen Tang Jensen, CEO, Velux. Karen Hækkerup, adm direktør, Landbrug og Fødevarer. Anne Steffensen, adm direktør, Rederiforeningen. Ole Wehlast, Forbundsformand, Fødevareforbundet NNF. Bjarke Møller, Moderator, Tænketanken Europa.

Arrangør: Nordiske Mediatorer.

Link

 

Sted: G28 International Konfliktløsning - Allinge Havn, inder- og ydermole

Resumé:

Når krigen flytter ind i stuen - krigens konsekvenser og kædereaktioner. Og fredens forudsætninger!

Beskrivelse:

Når bomberne falder, ændrer stemningen om spisebordet sig. Tillid og tryghed flytter ud, mens frygt og vrede flytter ind. De menneskelige reaktioner bærer præg af at være under pres. Krigen skaber kædereaktioner fra bomberne fra luften og ned i stuen. Mennesker flygter. Og på vej op ad motorvejen, spytter nogle. Andre raser mod dem, der spytter, og de sociale medier koger over af gensidigt had, frygt og raseri. Det smitter. Kædereaktionerne står i dehumaniseringens tegn. Først mange år efter at Mozhdeh fra sit skjul så skudsalverne regne ned over sin mor og bror, fandt hun ud af, at de monstre, hun så, var mennesker. Rigtige mennesker. Det kan virke som en menneskelig umulighed at få øje på mennesket bag monstret. Ikke desto mindre er det en af fredens forudsætningen. Mozhdeh Ghasemiyani, psykolog, og Mie Marcussen, konfliktmægler, fortæller om sammenhænge mellem mikro- og makrokonflikter og om muligheder for at vende de destruktive konfliktspiraler, som krigen sætter i gang.

Deltagere:

Mozhdeh Ghasemiyani, Psykolog. Mie Marcussen, Konfliktmægler, Nordiske Mediatorer.

 

Arrangør: CARE Danmark.

Link

 

Sted: K3 Coop - Kirkepladsen

Resumé:

Er madspild bare en dille - eller skal vi gøre noget ved, at 1/3 af alle fødevarer i verden går tabt

Beskrivelse:

Er det der madspild bare en modedille - eller skal vi gøre noget ved, at 1/3 af alle verdens fødevarer går til spilde. Selina Juul, CARE Danmark og Chr. Hansen giver politisk korrekte svar med bid. Chefredaktør Karsten Kolding fra Samvirke sikrer madspilds-boller på suppen!

Deltagere:

Selina Juul, Stifter, Stop Spild af Mad. Morten Faurby Thomsen, programkoordinator, CARE Danmark. Annemarie Meisling, Direktør for Bæredygtighed, Chr Hansen. Karsten Kolding, Moderator - Kommunikationschef, COOP.

Arrangør: Operation Dagsværk.

Link

Sted: A3 Ungdom - kend din plads! - Danchells Anlæg

 

Resumé:

Udford dine venner i alt fra vand, vind og varme, isbjørne, ris og blyanter, træer, byer og ligeløn!

Beskrivelse:

Hvad ved du egentligt om de 17 Verdensmål – og hvad ved dine modstandere? Kom og spin the wheel sammen med dine venner, når Operation Dagsværk inviterer inden for til den store Lykkehjulsquiz om FN’s 17 Verdensmål. Det handler hverken at kunne citere Ban Ki Moon eller kunne redegøre for beslutningsprocesserne i FN. I stedet kan I blære jer med viden om alt fra vand, vind og varme over isbjørne, ris og blyanter til træer, byer og ligeløn! Sammen med dit hold dyster du mod 5 andre hold og bliver undervejs både klogere på, hvordan verden bliver et bedre sted – og får selvfølgelig lov til at dreje det store Lykkehjul! Vel mødt til en quiz i glimmerens, verdens og fremtidens tegn!

Arrangør: Amnesty International.

Link

 

Sted: B17 Amnesty International - Nordlandspladsen

Resumé:

Partileder- og ministerdebat: Det internationale samarbejde er i opbrud – hvad betyder det for DK?

Beskrivelse:

Hvad gør vi nu, lille du? Partilederdebat om Danmarks rolle på den internationale scene i en stadig mere splittet verden. Danmark har tradition for at bakke op om det internationale samarbejde, og på en række områder agerer vi spydspids for initiativer, som fremmer menneskerettighederne på globalt plan. Men i de senere år er protektionisme og isolationisme blevet en del af den globale agenda med Trump og Brexit som de tydeligste eksempler. Hvad betyder det for en lille nation som Danmark? Hvad er vores rolle nu og fremadrettet?

Deltagere:

Ulla Tørnæs, Minister for udviklingssamarbejde, Venstre (V). Kristian Thulesen Dahl, Partileder, Dansk Folkeparti (DF). Pia Olsen Dyhr, Partileder, Socialistisk Folkeparti (SF). Morten Østergaard, Partileder, Radikale Venstre (B). Clement Kjersgaard, Ordstyrer.

Arrangør: Dansk Journalistforbund.

Sted: F12 Dansk Journalistforbund - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek

Link

Resumé:

 

Mød Tantholdt - én af de få journalister, der har interviewet den syriske præsident Bashar al-Assad.

Beskrivelse:

TV2 korrespondent Rasmus Tantholdt fortæller om sine arbejdserfaringer fra verdens brændpunkter. Han har siden 2003 været international korrespondent i diverse krigs- og katastrofeområder, og har dækket krigen i Irak, Afghanistan, Syrien og flygtningekrisen i Europa. Rasmus Tantholdt er blandt andet en af de få journalister, der har fået adgang til at interview med den syriske præsident (og krigsforbryder) Bashar al-Assad.

Deltagere:

Rasmus Tantholdt, Korrespondent, TV2. Lars Werge (vært), Formand, Dansk Journalistforbund.

Arrangør:

BØRNEfonden.

Link

 

Sted: F5 PrimeTime - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek

Resumé:

Er det hjælp til selvhjælp, når vi hjælper ude i verden, og kan det gavne os selv?

Beskrivelse:

Stine Bosse er formand for BØRNEfonden. Thomas Skov er journalist og tv-vært og besøgte BØRNEfonden i det vestafrikanske land Togo i 2009 som praktikant i tv-programmet Det Nye Talkshow - med Anders Lund Madsen. Thomas Skov undersøger i denne samtale med Stine Bosse, hvorfor det kan betale sig at være sponsor for et barn i et fattigt land et helt andet sted i verden, og hvorfor det er hjælp til selvhjælp - både for de afrikanske samfund og for den enkelte dansker. Samtalen finder sted på BØRNEfondens Verdensmålsbænk, som er på auktion.

Deltagere:

Stine Bosse, Formand, BØRNEfonden. Thomas Skov, tv-vært og journalist, DR.

Arrangør:

Radikale Venstre.

Dag:

Sted: C20 Radikale Venstre - Cirkuspladsen

 

Resumé:

Er menneskerettighederne, som vi kender dem, under forandring?

Beskrivelse:

Menneskerettigheder er i disse år under et gevaldigt pres. Kritikken af de rettigheder vi har kæmpet for og vedtaget efter slutningen af 2. verdenskrig synes ikke længere universelle og almengyldige. Vi ser det til stadighed i udviklingslande, men også i Vesten - i garanterne for demokratiet og retsstaten, ser vi et skred. Vi har derfor den ungarske politiker Anett Bösz fra det liberale parti Liberalisok, Christian Friis Bach, tidligere Undergeneralsekretær for FN og tidligere Udviklingsminister, Jens Rohde, Medlem af Europa-Parlamentet for Radikale, og Jonas Christoffersen, Institut for Menneskerettigheder, til en debat om hvordan vi sikrer både overholdelse og opbakning til de rettigheder, vi sætter så stor pris på. Under debatten vil der blive sat fokus på kvinders rettigheder i Europa og verden, men også emner som presse-, ytrings- og minoritetsrettigheder vil blive berørt.

Deltagere:

Christian Friis Bach, Tidligere Undergeneralsekretær for FN og tidligere Udviklingsminister, FN. Anett Bösz, Medlem, Liberalisok (Ungarn). Jens Rohde, MEP, Radikale Venstre. Jonas Christoffersen, Direktør, Institut for Menneskerettigheder.

Arrangør: CARE Danmark.

Link

Sted: E21 Det Globale Telt - Kampeløkke Havn

 

Resumé:

Kan dansk viden om landbrug og partnerskaber hjælpe afrikanske bønder?

Beskrivelse:

CARE Danmark og Chr. Hansen forsøger med finurlige bakterier at give fattige afrikanske bønder en hjælpende hånd. Danida klapper og støtter - for partnerskaber er det nye sort. Men hvad kan danske virksomheders og bønders viden og partnerskaber bidrage med – både SEGES og en kritisk professor hjælper med at finde svarene. Og Amalie Kestler fra Politiken sikrer, at hele sandheden kommer for dagen på én time.

Deltagere:

Morten Faurby Thomasen, programkoordinator, CARE Danmark. Andreas de Neergaard, Professor Plante- og Jord-videnskab, Københavns Universitet. Annemarie Meisling, direktør for bæredygtighed, Chr Hansen. Ivar Ravn, Direktør for Business, SEGES. Amalie Kestler, Moderator - Lederkollegiet, Politiken.

Arrangør:

Rådet for International Konfliktløsning.

Link

Sted: G28 International Konfliktløsning - Allinge Havn, inder- og ydermole

 

Resumé:

Hvordan skal Danmarks engagement i internationale konflikter se ud i fremtiden?

Beskrivelse:

Danmark er i dag tilstede i mange af verdens konflikter og bidrager med både nødhjælp, udviklingsbistand, kapacitetsopbygning og militære midler. Især militærindsats fylder i dansk udenrigspolitik. Men hvordan skal Danmarks bidrag se ud i fremtiden? Kan man forestille sig en fremtid, hvor automatreaktionen ikke er at gå militært ind? En fremtid, hvor man ser på konfliktens karakter og medtænker alle muligheder for hvordan Danmark kan bidrage? Hvordan forbedrer vi Danmarks indsatser i konflikter? Det inviterer vi fremtidens ledere ind for at diskutere.

Deltagere:

Victor Boysen, Formand, Radikal Ungdom. Marcus Danielson, Udenrigsordfører, LA Ungdom. Andreas Weidinger, Landsformand, Konservativ Ungdom. Simon Lindkjær, Formand for politisk udvalg, Venstres Ungdom. Jacob Klivager, Formand, SF Ungdom. Hans Ahlmann-Olsen, Landstovholder, Alternativets Unge. Tobias Weische, Landsnæstformand, DF Ungdom. Lasse Quvang Rasmussen, Formand, Dansk Socialdemokratisk Ungdom. Maria Stage, Forkvinde, RIKO.

Arrangør: Mellemfolkeligt Samvirke.

Link

Sted: J50 Mellemfolkeligt Samvirke - Kæmpestranden

 

Resumé:

Er den voksende globale ulighed en ny balance i verdensøkonomien eller en katastrofal udvikling?

Beskrivelse:

Kom til debat med de danske ungdomspolitikere. Verdens rigeste otte mænd ejer i dag lige så meget som den fattigste halvdel af jordens befolkning tilsammen. Den ekstreme ulighed mellem lande såvel som mellem borgere er stærkt stigende, viser stribevis af forskningsrapporter. Men er det nødvendigvis negativt? Mød et bredt panel af ungdomspolitikere, der strides om, hvorvidt udviklingen skal bekæmpes som noget farlige eller accepteres som noget gavnligt. Panel bestående af repræsentanter fra syv ungdomspartier. Ordstyrer: Kirsten Hjørnholm, Senior rådgiver i Mellemfolkeligt Samvirke

Deltagere:

Kirsten Hjørnholm Sørensen, Senior politisk rådgiver, Mellemfolkeligt Samvirke.

Arrangør:

Det Blå Danmark. Danmarks Rederiforening. Danske Havne. Danske Maritime.

Link

Sted: H8 Det Blå Danmark - Allinge Havn, Bådpladser
Resumé:

 

Tre politikere giver hver deres bud på, hvordan vi gør alle danskere til globaliseringens vindere.

Beskrivelse:

Danmark har gennem mange år nydt godt af at kunne afsætte vores varer på udenlandske markeder. Særligt søfarten og den maritime klynge har som Danmarks største eksporterhverv skaffet eksportkroner og arbejdspladser hjem – ikke mindst på grund af globalisering. Alt imens gør store samfundsgrupper i forskellig grad oprør mod globalisering og frihandel. Det Blå Danmark stiller derfor spørgsmålet: ”Hvordan kan vi høste globaliseringens gevinster, samtidig med at vi får alle med”? Er det udflytning af statslige arbejdspladser, mere omfordeling, eller noget helt tredje, som kan genskabe opbakningen til globalisering? Peter Hummelgaard Thomsen (S), Søren Espersen (DF) og Marcus Knuth (V) giver fra hver deres ståsted svar på, hvad der skal til for, at hele Danmark kommer ombord og får gavn af globaliseringen.

Deltagere:

Peter Hummelgaard Thomsen, MF, Socialdemokraterne. Søren Espersen, MF, Dansk Folkeparti. Marcus Knuth, MF, Venstre. Anne H Steffensen, Administrerende direktør, Danmarks Rederiforening.

Arrangør: Dansk Journalistforbund. International Media Support (IMS).

Link

Sted: F12 Dansk Journalistforbund - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek

 

Resumé:

Giftgas mod civile - hvem står egentlig bag? Moderne propaganda hæmmer mediernes dækning af Syrien.

Beskrivelse:

Propaganda arbejder bedst i skyggen og på kanten af fakta. I fuldt dagslys inviterer International Media Support (IMS) og DJ til debat om, hvordan medier i Syrien og Danmark adresserer fake news og propaganda. Meget er på spil: Misinformation er med til at underminere ideen om objektive fakta og tilliden til medier. På panelet er Programme Manager Henrik Grunnet, IMS, journalist Rasmus Tantholdt, der dækker Syrien for TV2, samt Thomas Elkjer Nissen, militæranalytiker (strategisk kommunikation), Forsvarsakademiet. Debatten modereres af DJ.

Deltagere:

Henrik Grunnet, Programme Manager, IMS. Rasmus Tantholdt, Journalist, TV2. Thomas Elkjer Nissen, Militæranalytiker, Forsvarsakademiet. Tine Johansen, Formand, Dansk Journalistforbund.

Arrangør: BØRNEfonden.

Link

Sted: F5 PrimeTime - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek

 

Resumé:

Novo Nordisk, UNDP og BØRNEfonden i en debat om FN’s verdensmål.

Beskrivelse:

Engang handlede samarbejdet mellem virksomheder og civilsamfundsorganisationer blot om donationer og velgørenhed. Men sådan er det ikke længere. FN’s 17 verdensmål giver mulighed for partnerskaber mellem virksomheder og organisationer, og bæredygtighed bliver en del af selve forretningen. Men er det overhovedet muligt, eller blokerer fordomme om profitmaksimerende virksomheder og godgørende NGO’er? Vice President i Novo Nordisk, Susanne Stormer, Direktør i UNDP Nordic Office, Camilla Brückner og adm. direktør i BØRNEfonden, Bolette Christensen, tager debatten om FN’s verdensmål og muligheden for partnerskaber på tværs af sektorer. Debatten finder sted på BØRNEfondens Verdensmålsbænk, som er på auktion.

Deltagere:

Bolette Christensen, Adm Direktør, BØRNEfonden. Susanne Stormer, Vice President, Novo Nordisk. Camilla Brückner, Direktør, UNDP Nordic Office.

Arrangør: FN Byen.

Link

Sted: E1 FN Byen, Kampeløkke Havn

 

Resumé:

Verden står over for en historisk stor sultkatastrofe. Hvad sker der med kroppen, når den sulter?

Beskrivelse:

Den værste sultkatastrofe i 70 år udspiller sig lige nu i fire lande – Sydsudan, Somalia, Nigeria og Yemen. Millioner af mennesker er ramt. Heraf er 1,4 millioner børn i akut fare for at dø af underernæring. Vi ser nærmere på årsagerne og løsningerne og giver et indblik i, hvad der rent faktisk sker med kroppen, når den sulter. Hvilke konsekvenser har det på kort og lang sigt? Hvornår sulter man så meget, at det giver permanente skader?   Journalist Michael Dyrby styrer debatten med læge og ernæringsekspert Jerk Langer, P3-vært Tue Blædel, som besøgte et ernæringsprojekt i Madagaskar i januar, UNICEF Danmarks kommunikationsdirektør Line Grove Hermansen og nordisk direktør i WFP, Anne Poulsen.

Deltagere:

Jerk Langer, Læge og ernæringsekspert. Tue Blædel, Radiovært, Danmarks Radio. Line Grove Hermansen, Kommunikationsdirektør, UNICEF Danmark. Anne Poulsen, Nordisk direktør, World Food Programme. Michael Dyrby (moderator), Moderator, Dyrby&More.

Arrangør: DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd. Verdens Bedste Nyheder.

Link

Sted: C3 Spejdernes og Ungdommens hus - Cirkuspladsen

Resumé:

Vær med, når ungdomspolitiske formænd drøfter FN's Verdensmål og unges rolle i udviklingssamarbejdet

Beskrivelse:

Unge kan og skal spille en aktiv rolle i Danmarks udviklingssamarbejde og være med til at sikre, at vi når i mål med Verdensmålene i 2030. Spørgsmålet er hvordan? Det spørgsmål stiller DUF og Verdens Bedste Nyheder ni ungdomspolitiske formænd og debattører, når vi endnu engang inviterer til folkemødets udviklingspolitiske ungdomspartilederrunde. Udviklingspolitisk er 2017 allerede godt i gang: I begyndelsen af året vedtog en bred vifte af Folketingets partier ’Verden 2030’, Danmarks nye udviklingspolitiske og humanitære strategi. Strategien har Verdensmålene som omdrejningspunkt og et særligt fokus på unge som aktive aktører i udviklingen. I marts fik Danmark en handlingsplan for de 17 Verdensmål, og til september fylder Verdensmålene to år, så det er tid til at gøre status på arbejdet. Kort sagt, er der masser at tage op til debat, for hvordan kan unge som fremtidens generation spille en aktiv rolle for at sikre implementering af Verdensmålene?

 

Deltagere: Chris Bjerknæs, Formand, Dansk Folkepartis Ungdom. Chris Preuss, Formand, Venstres Ungdom. Emilie Stahlschmidt, Formand, Alternativets Unge. Jacob Klivager, Formand, SF Ungdom. Lasse Quvang, Formand, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom. Søren Nielsen, Formand, Liberal Alliances Ungdom. Victor Boysen, Formand, Radikal Ungdom.

Arrangør: Rådet for International Konfliktløsning. Nordiske Mediatorer.

Link

 

Sted: G28 International Konfliktløsning - Allinge Havn, inder- og ydermole

 

Resumé:

Vi sætter fokus på den politiske dialog og hvordan vi debatterer, med Israel/Palæstina som tema.

Beskrivelse:

I demokratiet er det naturligt at være uenige og det er ikke et problem. Tværtimod, hvor ville vores demokrati være uden uenigheder? Men måden vi er uenige på er altafgørende for de resultater, vi skaber. Håndterer vi uenigheden destruktivt, udløser den ødelæggelse, og omvendt kreerer den konstruktive uenighed nye veje og synergi. Det gælder både i hverdagen, på arbejdspladsen, i globale konflikter og i politiske samtaler. RIKO vil, i samarbejde med Mie Marcussen (konfliktmægler) fra Nordiske Mediatorer, sætte fokus på den politiske dialog, og afvikler derfor en mæglingssession med politikere. Vi har inviteret Søren Espersen, DF, og Nikolaj Villumsen, EL, til en dialog om både Israel/Palæstina og om måden, de er uenige på. Dialogen faciliteres af Mie, og undervejs vil der være fælles refleksion om både indhold og proces.

Deltagere:

Mie Marcussen, Konfliktmægler, Nordiske Mediatorer. Nikolaj Villumsen, Udenrigsordfører, Enhedslisten. Søren Espersen, Udenrigsordfører, Dansk Folkeparti.

Arrangør: Socialdemokratiet.

Link

Sted: D1 Socialdemokratiet - Brandstationen - Ved Brandstationen

 

Resumé:

Interview med Helle Thorning-Schmidt om hendes nye rolle som CEO for Save the Children International

Beskrivelse:

Som CEO for Save the Children International (Red Barnet) står Helle Thorning-Schmidt i spidsen for udviklingsprogrammer, der bekæmper bl.a. vold, sult og fattigdom for 55 mio. børn i 120 lande verden over. Kampen mod fattigdom er ikke kun på dagsordenen i tredjeverdens lande. Børn, der lever i fattigdom er også en realitet i Danmark, og med kontanthjælpsloftet risikerer vi, at der kommer endnu flere fattige børn. Hvordan sikrer Save the Children International verdens børn? Interview med tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Deltagere:

Helle Thorning-Schmidt, CEO, Save the Children International.

Arrangør: Mellemfolkeligt Samvirke.

Link

Sted: J50 Mellemfolkeligt Samvirke - Kæmpestranden

 

Resumé:

I år markerer vi 50 året for besættelsen af Palæstina.Hør Leila Stockmarr mfl. analysere situationen

Beskrivelse:

I år markerer vi 50 år for den israelske besættelse af Vestbredden, Gaza og Østjerusalem. 50 år! Hvad kan verdenssamfundet gøre for at sætte en endelig stopper for besættelsen, så palæstinenserne får opfyldt deres ret til at leve i frihed? Og hvordan kan vi som civilsamfund sikre, det sker? Kom og debattér med Leila Stockmarr og andre skarpe debattører og politikere.

Deltagere:

Leila Stockmarr. Vibeke Vinther, National Chef, Mellemfolkeligt Samvirke.

Arrangør: Hansen & Ersbøll Agenda. Verdens Bedste Nyheder.

Link

 

Sted: A33 Folkelagkagen - Danchells Anlæg

Resumé:

De har alle sat aftryk på verden. Men hvem ved mest om Verdensmålene? Vi quizzer for at få svar.

Beskrivelse:

De er tidligere udenrigs- og udviklingsministre og har alle tre haft og har deres gang på den internationale scene. Men hvem ved mest om Verdensmålene og Danmark i verden, når det kommer til stykket? Vær med, når Verdens Bedste Nyheder udfordrer Mogens Lykketoft, Christian Friis Bach og Holger K Nielsen i den store Verdensmålsquiz. Vi kommer vidt omkring, så det gælder om at kunne sin verdensmusik og have støvet sin paratviden af. Vi garanterer gode anekdoter, sjove Verdensmålsfacts og bidder af sange, du slet ikke vidste handlede om Verdensmål. En ting er sikkert: Det bliver ikke let, og der kommer til at være kamp til stregen om at blive den, der ved mest om Verdensmålene!

Deltagere:

Mogens Lykketoft, MF. Holger K Nielsen, MF. Christian Friis Bach, Executive Secretary & Under-Secretary- General United Nations Economic Commission for Europe. Sara Bro, Vært.

Arrangør: Globalt Fokus
Link
Resumé:
Eller er foreningslivet tværtimod for ”velorganiseret”, instrumentaliseret og bureaukratisk?
Beskrivelse:
Debat-stafet hvor vi stiller en række aktører spørgsmålet: Er foreningslivet for ”uorganiseret” til at få egentlig magt og indflydelse – eller for ”velorganiseret”, instrumentaliseret og bureaukratisk? Uanset – hvad er vejen frem? Kom og diskutér civilsamfund, tillid og magt: Hvad er diagnosen – er civilsamfundet for ”uorganiseret”, hvilket vi f.eks. ser, når områder prioriterede for civilsamfundet bliver beskåret eller nedprioriteret? Eller er diagnosen, at civilsamfundet er for ”velorganiseret”, for bureaukratisk, er kommet for tæt på eliten og bliver set som en del af de institutioner, befolkningen har mistet tillid til? Er vejen frem styrket politisk fortalervirksomhed tæt på beslutningstagere og organisering ind i formelle netværk (en Elite og Magtstudier analyse viser, at foreningslivet er uorganiseret her). Eller mere organisering mellem civilsamfundsaktører? Og hvad betyder det, at en stor del af civilsamfundet organiserer sig på helt nye måder udenom etablerede foreninger?
Deltagere:
Morten E.G Jørgensen, generalsekretær, Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF). Ruth Gøjsen, forkvinde, Medborgerne. Vibe Klarup Voetmann, forkvinde, Frivilligrådet. Tim Whyte, generalsekretær, Mellemfolkeligt Samvirke. Christiane Mossin, forsker, Københavns Universitet CISTAS - Civil Society in the Shadow of the State. Peter Christiansen, sekretariatsleder, Globalt Fokus.
Sted: 
E21 Det Globale Telt - Kampeløkke Havn

Hvad kom der frem af interesse for CISUs medlemsorganisationer?
Civilsamfundet i Danmark står stærkt men er ikke magtfuld i form af politisk indflydelse! Derfor er der nogle, der mener, at det er på tide, at civilsamfundet ifm. den nye civilsamfundsstrategi som regeringen har sat gang søger at laver et samlende DI eller LO for civilsamfundet. Andre mener, dette vil kvæle mangfoldigheden af civilsamfundsorganisationer og vi hellere skal søge at få bedre relationer til ’un-civil’ civilsamfund – dvs. pop-up grupper, traditionelle grupperinger og aktive medborgere for igennem relationer at få en stærkere stemme

Satte vi et CISU-aftryk?
Civilsamfundets magtdilemma: De største organisationer har ofte mest magt og kraft men er også bundet op på donor- statsprioriteringer. Mindre organisationer står ofte mere frit, er mere selvstændige og handlekraftige og har flere relationer, men er ikke magtfulde ift. det politiske system.

Arrangør: Dansk Flygtningehjælp.

Link

Arrangør: Dansk Flygtningehjælp.

Sted: J51 Flygtningefløjen - Kæmpestranden

 

Resumé:

Udviklingsministeren, Grundfos og Dansk Flygtningehjælp diskuterer samarbejde, muligheder og ansvar.

Beskrivelse:

Kan partnerskaber mellem dansk erhvervsliv, NGO og stat redde verden - eller er det et trendy fatamorgana? Udviklingsministeren, Grundfos og Dansk Flygtningehjælp diskuterer samarbejde, muligheder og ansvar.

Deltagere:

Ulla Tørnæs, Udviklingsminister, Venstre. Kim Nøhr Skibsted, Group Vice President Communication Public Affairs & Engagement, Grundfos. Andreas Kamm, Generalsekretær, Dansk Flygtningehjælp. Carsten Terp Beck-Nilsson (moderator), Redaktør, Altinget: civilsamfund.

Arrangør: FN Byen.

Link

 

Sted: E1 FN Byen, Kampeløkke Havn

Resumé:

Den prisvindende fotograf Jan Grarup viser billeder fra sine rejser til verdens brændpunkter.

Beskrivelse:

Fotograf Jan Grarup har viet sit liv og bogstaveligt talt risikeret det igennem 25 år for at dokumentere de humanitære vilkår i verdens farligste brændpunkter. Han har i 2017 gentagende gange været i Mosul i Irak og har flere gange samarbejdet med UNICEF om projekter i bl.a. Den Centralafrikanske Republik og Somalia.  Jan Grarup fik sidste år UNICEF-prisen for sit mangeårige arbejde med at dokumentere forholdene for nogle af verdens mest udsatte børn. På Folkemødet viser Grarup nogle af sine bedste billeder og fortæller om tankerne og historierne bag. UNICEF Danmarks bestyrelsesformand Alfred Josefsen introducerer Jan Grarup.

Deltagere:

Jan Grarup, Fotograf. Alfred Josefsen, Bestyrelsesformand, UNICEF.

Arrangør: VedvarendeEnergi.

Link

 

Sted: F23 Det lille Røgeri - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek

 

Resumé:

Klimaforandringer koster liv - allerede nu. Hvordan skal Danmark hjælpe klimaudsatte områder?

Beskrivelse:

Vores udledning. Vores ansvar. Blækket er tørt og Paris-aftalen er i hus. Den politiske vilje til at reducere drivhusgasserne er ikke varm luft. Men selv med den mest ambitiøse klimaplan i hus vil verden stadig få konsekvenserne af klimaforandringer at mærke. Usædvanlige snestorme i Spanien fører til salatmangel på hylderne i Danmark, og kraftige storme giver oversvømmede kældre på Lærkevej. Det er peanuts. Klimaforandringer koster liv. Øget tørke, ekstreme regnskyl og oversvømmelser gør, at millioner af familier mister deres levegrundlag og ledes mod fattigdom. Paris-aftalen forpligter os til at hjælpe dem, der er mest sårbare over for klimaet, minimere tab og skade - men uden krav til hvordan. VedvarendeEnergi tager diskussionen op: ’Hvordan skal Danmark hjælpe de klimasårbare befolkninger og nationer?’. Kom med til VedvarendeEnergis speedworkshop og debatpanel og bliv endnu klogere på, hvordan danske politikere og organisationer foreslår, at vi tackler klimaudfordringerne.

Hvad kom der frem af interesse for CISUs medlemsorganisationer?
VedvarendeEnergi, som er en af af CISUs medlemsorganisationer, har startet en ny kampagne om klimaansvar og derfor inviteret CISU, CARE og Mellemfolkeligt Samvirke med i et panel om netop det. Der en meget stærk interesse blandt organisationer – heraf mange CISU medlemmer – om at fortsætte arbejde med klimaindsatser – men det er svært at skaffe midler og kommunikere om det, da mange opfatter klimaproblemer som noget, der sker engang i fremtiden et eller andet fjernt sted.

Satte vi et CISU-aftryk?
CISU oplyste, at vi via gennemførelse af et review af den nu lukkede Klima og Miljøpulje arbejder på at få nye midler til en fortsættelse af puljen, men at dette kræver organisationernes aktive arbejde ift. Udenrigsministeriet. Samtidig oplyste CISU, at vi er forhåbningsfulde ift. en ny EU-bevilling, som vil sætte os i stand til at støtte kommunikationsindsatser om verdensmål-dagsordenen, hvor der vil være særlig fokus på f.eks. mål om klima og miljø, og opfordrede derfor organisationerne til at følge denne proces.

Arrangør:

Hammershus Fairtrade.

Link

Sted: E21 Det Globale Telt - Kampeløkke Havn

Resumé:

Afrika quiz og Afrobanko. Hvad ved du om Afrika ? Virkeligheden overgår fantasien. Gæster fra Ghana.

Beskrivelse:

Afrika quiz og Afrobanko. Hvad ved du om det afrikanske kontinent ? Virkeligheden overgår ofte fantasien. Gæster fra Ghana. Al viden formidles gennem quiz spørgsmål og banko. Flotte præmier fra Afrika. Vores 2 inviterede gæster fra Ghana - Esther og James deltager med spørgsmål og ny viden til dig som deltager.

Deltagere:

Morten Ledskov, Leder, Hammershus Fairtrade. Lisbeth Sommer, Formand, 4Fairlife. Esther Akebule Abangwines, Gæst, PAFB Ghana. James Teye, Gæst, KROBODAN Ghana.

Arrangør: Rapolitics.

Link

Sted: D6 Villa Gode Liv - Havnegade 45 - Ved Brandstationen

 

Resumé:

Rapolitics fyrer op for en freestyle rap debattle, der tager dansk kulturarv under kærlig behandling

Beskrivelse:

Kom og sid på første række når Pelle og Ham den Lange med inspiration fra politikere, unge og publikum rapper om alt fra Bennys Badekar og Idioterne til LEGO og Solvognen. Temaet er dansk kulturarv og tonen er freestyle rap. Eventen finder sted i Haven ved VILLA GODE LIV. Showet deles op i 3 runder: 1. Satirisk freestyle: Pelle og Ham den Lange leverer en satirisk freestyle debattle over forskellige politikere og kulturaktørers holdninger til kultur, danskhed og kulturarv 2. Folkets freestyle: Publikum får mulighed for at komme med spørgsmål og kommentarer til temaet og udfordre rapperne til at freestyle nye emner ind i debatten 3. Unges freestyle: Udsagn, refleksioner og holdninger fra unge inddrages og udfordrer politikernes holdninger og standpunkter Arrangementet vil med forskellige perspektiver på temaet debattere hvad dansk kulturarv er, og hvad den betyder for os.

Deltagere:

Pelle Møller, Rapper, Rapolitics. Thorbjørn Bech, Rapper, Rapolitics. Shahin Aakjær, Vært, Rapolitics.

Arrangør: Operation Dagsværk.

Link

Sted: A3 Ungdom - kend din plads! - Danchells Anlæg

 

Resumé:

Der er fest hos Operation Dagsværk!

Beskrivelse:

I 2017 skal vi dakke for Dhaka! Vi har festet med de unge i Dhaka - det skal I også prøve!

Arrangør: 
Link
Resumé: 
Hør hvordan Ulla Tørnæs (V), Helle Thorning-Schmidt og Katja Iversen vil fokusere indsatsen.

Beskrivelse: 
3 danske kvinder sidder med for bordenden når verdensmål 5 om ligestilling skal blive til virkelighed. Verdensmålene rummer en historisk vision, som skal ændre de normer og traditioner, der forhindrer piger og kvinder i at leve det liv, de ønsker. Verdensmål nummer 5 om ligestilling giver et konkret løfte til fremtidens generationer. Men hvor skal vi begynde og hvad er vigtigst når visionen skal omsættes til virkelighed? Hvordan gør vi den største forskel for piger, kvinder og verden. Lav din egen Verdensmål 5 prioritering under debatten og se om teltet er enige med tre kvindelige topchefer. Kampen for piger og kvinders rettigheder Danmarks vigtigste mærkesager. Det bliver en interaktivt debat hvor publikum stemmer undervejs. Når du går derfra ved du hvordan det danske bidrag til ligestillingskamp ser ud.

Deltagere: 

Helle Thorning-Schmidt, CEO, Red Barnet. Ulla Tørnæs, Udviklingsminister. Katja Iversen, CEO, Women Deliver.

Sted: 
A33 Folkelagkagen - Danchells Anlæg

Hvad kom der frem af interesse for CISUs medlemsorganisationer?

Der var fokus på verdensmål 5, men alle i panelet var enige om, at det kun ville lykkes at opnå ligestilling mellem kønnene, hvis også alle de andre verdensmål bliver opfyldt.

Satte vi et CISU-aftryk?
Det perspektiv, at alle verdensmålene er afhængige af hinanden, er noget CISU-medlemmer kan fortsætte med at bakke op om, da CISU samler civilsamfundsorganisationer, der repræsenterer alle mål.
Vi kan også satse på mere konkrete og lidenskabelige fortællinger om vores succeser med målene og langsomt danne de ønskede rammer for vores arbejde (i håbet om, at politikerne ikke taber denne dagsorden)

Arrangør:

FN Byen.

Link

 

Sted: E1 FN Byen, Kampeløkke Havn

Resumé:

Er den danske implementeringsplan for de 17 Verdensmål ambitiøs nok?

Beskrivelse:

Regeringen præsenterede i foråret 2017 sin nationale handlingsplan for FN’s 17 verdensmål. Danmark har ligesom alle FN’s øvrige medlemslande skrevet under på verdensmålene og dermed forpligtet sig på at opfylde dem alle. Verdensmålene er ikke juridisk bindende, men de henviser til internationalt bindende aftaler og lovgivning, blandt andet menneskerettigheds- og miljøområdet. Er den danske implementeringsplan ambitiøs nok? Hvordan udnytter vi vores forspring i forhold til andre lande til måske endda at komme længere end målsætningerne i verdensmålene? Er det realistisk at nå i mål inden 2030 med alle 17 mål? Hvilke partnerskaber skal indgås med den private sektor for at nå i mål og finde finansiering til implementering i Danmark og i mindre udviklede lande? Hvordan kan vi bruge de danske erfaringer til at hjælpe andre lande til at nå i mål med SDG’erne inden 2030?

Deltagere:

Ulla Tørnæs, Minister for udviklingssamarbejde, Udenrigsministeriet. Kristian Jensen (TBC), Finansminister, Finansministeriet. Laust Leth Gregersen, Forperson, Globalt Fokus. Camilla Brückner, Direktør, FN's udviklingsprogram (UNDP).

Arrangør:

Mediehuset København.

Link

Sted: C9 Europa i bevægelse - Cirkuspladsen

Resumé:

Livestreaming debat om Afrikansk migration og EU. Moderator: Ole Stephensen

Beskrivelse:

Afrikansk Migration Livestreaming debat på Folkemødet Bornholm 2017. Afrikansk migration mod Europa handler imidlertid om mere end nyhedsoverskrifter. Vi hører sjældent om de samfundsmæssige bevæggrunde til migration eller migranternes egne historier. Hvorfor tager de af sted? Hvordan oplever de rejsen? Hvad er de europæiske reaktioner på afrikansk migration, hvordan oplever migranterne dem? Og hvordan påvirker det de afrikanske landes udvikling, at mange rejser ud? Hvert år risikerer titusindvis af afrikanske mænd, kvinder og børn livet ved at krydse Middelhavet for at nå Europa. I medierne toner historier om druknetragedier og døde kroppe på strande ved Sydeuropas grænser sig frem. Ligeledes får afrikanere i Europa stor opmærksomhed, og hjemløse afrikanske migranter er blevet synlige i de europæiske storbyer

Arrangør: Europa-Kommissionen.

Link

Sted: C9 Europa i bevægelse - Cirkuspladsen

Resumé:

Tag nogle skridt i en flygtnings sko og blive klogere på flygtningesituationen - og på dig selv…

Beskrivelse:

Lørdag den 17. juni 2017. En synkefærdig skude driver i land ved Allinges kyst. Båden er fyldt til bristepunktet med mennesker på flugt. Hvem er de, hvor kommer de fra, hvad har de været i gennem på deres vej hertil og hvad skal der nu ske? “You cannot understand a man unless you have walked a mile in his shoes.”

Hvad kom der frem af interesse for CISUs medlemsorganisationer?
1. Det var en meget kreativ måde at få folk på Folkemødet til at opleve, hvordan det er at flygte.
2. Flygtninge / indvandrer-situationen forbliver meget politisk og meget få civilsamfundsorganisationer går aktivit ud og bekæmper diskurserne. De støtter fra skyggerne. 

Satte vi et CISU-aftryk?
Dette tilsyneladende politiske emne har konsekvenser for det bi-laterale og multilaterale samarbejde i fremtiden. CISUs medlemsorganisationer kan give mere input til, hvordan man håndterer det - men uden at miste fokus på udviklingsdagsordenen
 

Arrangør: BØRNEfonden.

Link

Sted: F5 PrimeTime - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek

Resumé:

Afrika boomer med unge, og vi har verdens største ungegeneration. Problem eller potentiale?

Beskrivelse:

Frem mod år 2050 vil den afrikanske befolkning blive fordoblet fra ca. 1,2 milliarder til 2,5 milliarder mennesker, og et stort antal arbejdsløse unge er en af de største udfordringer, Afrika står overfor. Men er det kun et problem, eller kan det blive et potentiale? Udvikling og jobskabelse er nøglen til at gøre de mange unge afrikanere til en mulighed og et potentiale. De afrikanske unge skal have et håb om en fremtid i deres egne lande. Med vedtagelsen af FN’s 17 verdensmål er der blevet sat fokus på partnerskaber på tværs af sektorer. Hvordan udnytter vi de forskellige kompetencer til gavn for de mange unge? Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) diskuterer mulige løsninger med adm. direktør i BØRNEfonden, Bolette Christensen. Debatten finder sted på BØRNEfondens Verdensmålsbænk, som er på auktion.

Deltagere:

Ulla Tørnæs, Udviklingsminister, Venstre. Bolette Christensen, Adm Direktør, BØRNEfonden.

Arrangør:

Hansen & Ersbøll Agenda. Globalt Fokus. Novozymes A/S.

Link

Sted: A33 Folkelagkagen - Danchells Anlæg

Resumé:

Partnerskaber udråbes som nøglen til at lykkes med FN’s verdensmål. Men virker de egentlig?

Hvad kom der frem af interesse for CISUs medlemsorganisationer?
Panel af politikere, private virksomheder og civilsamfundsorganisationer var alle rørende enige om vigtigheden af partnerskaber mellem hinanden, og at de skal baseres på kombination af tre ting: kerneydelser fra den private sektor, værdimæssige prioriteringer i civilsamfundsorganisationer og prioriterede mål fra statens side.

Satte vi et CISU-aftryk?
Vi må jo desværre konstatere, at der er meget få partnerskaber, og ofte er det de samme få eksempler, der trækkes frem. Det er en risiko, at positionering bliver en drivkraft; af regeringen for at spare penge ved at partnere skal betale mere, af civilsamfundsorganisationer ved at de vil gøre sig relevante ift. den politiske styring de p.t. udsættes for og af private sektorer, der har ønsker om social profilering. Det er vigtigt at komme ud over disse positioneringstiltag, der ofte ender med, at man bebrejder hinanden i stedet for at søge reelle samarbejder, der reflekterer fælles reelle prioriteringer.

 

Arrangør:

Mellemfolkeligt Samvirke.

Link

Sted: J50 Mellemfolkeligt Samvirke - Kæmpestranden

Resumé:

Helga Mathiassen, faglig aktiv tømrer i samtale med Generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke.

Beskrivelse:

I Danmark og globalt ser vi en konflikt mellem lavere middelklassearbejdere og en til stadighed mere mobil, økonomisk presset underklasse. Helga Mathiassen fagligt aktiv i 3F og tømrer i samtale med generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke, Tim Whyte. De to taler om udfordringer og erfaringer i at skabe solidaritet og organisering på tværs af sociale, kulturelle og geografiske skel. Hvordan finder man som organisator frem til de fælles interesser, det fælles fodslag og en samlet strategi? Hvad er rollen for henholdsvis fagbevægelsen og udviklingsorganisationer som Mellemfolkeligt Samvirke. Hvor kan vi hente inspiration?

Deltagere:

Helga Mathiassen, Fagligt aktiv tømrer. Tim Whyte, Generalsekretær, Mellemfolkeligt Samvirke.

Arrangør:

Resonans. Boligforeningen 3B. Center for Frivilligt Socialt Arbejde. Incita.

Link

Sted: A6 Samskabelsesarenaen - Danchells Anlæg

Resumé:

Er frivillighed kun for de kreative, spejderne og det grå guld? Skal eller kan det være anderledes?

Beskrivelse:

Frivillige fortæller ofte, at det giver selvværd og livsduelighed at give noget til andre. Mange siger også, at de har fået nye netværk og større livsglæde ved at være del af de frivilliges fællesskab. Men de udsatte unge og voksne er sjældne deltagere i de fællesskaber, hvor de veluddannede og ressourcestærke er frivillige. Er det et problem, civilsamfundet skal tage sig af? Hvordan kunne det være anderledes? Vil de udsatte borgere trives bedre i egne frivillige fællesskaber? Kom og vær med i debatten om, om der er grænser for civilsamfundets rummelighed. Og er frivilligheden overhovedet svaret? Bagefter tager vi arbejdstøjet på og udvikler fælles bud på, hvordan udsatte unge og voksne bliver en del af frivillighedens fællesskab - og sammen med hvem.

Deltagere:

Dorthe Olander, Udvikler, Cykling Uden Alder. Iris Gausbo, Næstformand, Boligforeningen 3B. Dorte Nørregaard, Udviklingsleder, Center for Frivilligt Socialt Arbejde. Laura Auken Larsen, Centerchef, Center for Frivilligt Socialt Arbejde.

Arrangør:

Mediehuset København.

Link

Sted: C9 Europa i bevægelse - Cirkuspladsen

Resumé:

Debat om krig i Europas nærområder. Moderator: Ole Stephensen

Beskrivelse:

Krig i Europas nærområder har tvunget millioner af mennesker på flugt, og mange søger mod EU. Det har skabt et stort pres på EU's ydre grænser og usikkerhed i befolkningerne. Der er ingen nemme løsninger, men det kræver samarbejde at håndtere udfordringen. Presset på EU's eksterne grænser er stort, ikke mindst i lande som Grækenland og Italien. Det har tvunget EU's asylregelsæt- Dublinforordningen, i knæ. Ifølge reglerne skal det EU-land, som en asylansøger ankommer til behandle ansøgerens ønske om asyl. Men i realiteten har de lande, hvor presset har været størst, ikke kunnet håndtere opgaven. Derfor er flygtninge- og migrantstrømmen fortsat op gennem Europa. Situationen har fået flere EU-lande, herunder Danmark, til at indføre midlertidig grænsekontrol. Schengen-samarbejdet om åbne grænser vakler, og de økonomiske omkostninger er store

Arrangør: FN Byen.

Link

Sted: E1 FN Byen, Kampeløkke Havn

Resumé:

Big Data er mere end et hypet IT buzz-word - Big Data redder liv under konflikter og katastrofer.

Beskrivelse:

Med Big Data har nødhjælps- og udviklingsorganisationer fået et redskab til hurtigere, mere præcist og billigere at kortlægge, hvor de nødlidende er, hvem de er, og hvilken type hjælp, de har behov for. Mens traditionel dataindsamling kan være både dyr, tidskrævende og stadig mere risikabel i konfliktsituationer, så gør Big Data det muligt for organisationerne at skabe et bedre og hurtigere overblik i en katastrofesituation – og dermed at redde flere liv. Vær med, når et panel bestående af Thomas Dybro Lundorf, kommunikationschef i Beredskabsstyrelsen, Anne Poulsen, direktør for FN’s Fødevareprograms Nordiske Kontor, Christian Sophus Ehlers, digital chef i UNICEF Danmark og Lars Bo Granath, forretningsansvarlig Data Platform i Microsoft Danmark, diskuterer og perspektiverer anvendelsen af Big Data i katastrofe-, nødhjælps- og udviklingsindsatser. Paneldebatten modereres af journalist Michael Dyrby.

Deltagere:

Thomas Dybro Lundorf, Kommunikationschef, Beredskabsstyrelsen. Anne Poulsen, Nordisk direktør, World Food Programme. Christian Sophus Ehlers, Digital chef, UNICEF Danmark. Lars Bo Granath, Forretningsansvarlig Data Platform, Microsoft Danmark. Michael Dyrby, Moderator, Dyrby&More.

Arrangør:

Resonans. Center for Frivilligt Socialt Arbejde. Incita.

Link

Sted: A6 Samskabelsesarenaen - Danchells Anlæg

Resumé:

Vi udvikler bud på, hvordan udsatte unge og voksne bliver en del af frivillighedens fællesskab.

Beskrivelse:

I denne workshop tager vi arbejdstøjet på og udvikler fælles bud på, hvordan udsatte unge og voksne bliver en del af frivillighedens fællesskab - og sammen med hvem. Frivillige fortæller ofte, at det giver selvværd og livsduelighed at give noget til andre. Mange siger også, at de har fået nye netværk og større livsglæde ved at være del af de frivilliges fællesskab. Men de udsatte unge og voksne er sjældne deltagere i de fællesskaber, hvor de veluddannede og ressourcestærke er frivillige. Er det et problem, civilsamfundet skal tage sig af? Hvordan kunne det være anderledes? Vil de udsatte borgere trives bedre i egne frivillige fællesskaber?

Deltagere:

Laura Auken Larsen, Centerchef, Center for Frivilligt Socialt Arbejde. Dorte Nørregaard, Udviklingsleder, Center for Frivilligt Socialt Arbejde. Thomas Gedde Højland, Partner, Resonans. Christina Grøntved, Direktør, Incita.

Arrangør: Operation Dagsværk.

Link

Sted: A3 Ungdom - kend din plads! - Danchells Anlæg

Resumé:

Hvad siger fremtiden: udviklingsbistand eller ej? Ungdomspolitikerne debatterer ulandsbistand

Beskrivelse:

Udviklingsbistanden har ramt det laveste niveau i over 30 år. Landeprogrammer lukker på stribe og det har rejst spørgsmålet: Er der en fremtid for udviklingsbistanden, og i så fald hvordan ser den ud? Det spørger vi, sammen med dig, fremtidens politikere om. Er frihandel i virkeligheden det, der har løftet flest mennesker ud af fattigdom? Kan private investeringer varetage de behov, der er for en udviklingspolitisk indsats? Er der gevinst nok for virksomhederne til at investere i de svageste stater? Er det udvikling at bruge midlerne på flygtninge, i nærområder eller i Danmark? Har vi råd til at have en udviklingsbistand – og har vi råd til ikke at have en? Kom og mød ungdomspolitikerne til en debat, når de diskuterer hvad udvikling er, hvordan det skal finansieres og hvilke projekter, de danske skattekroner skal gå til. Få et kig ind i krystalkuglen og byd selv ind med spørgsmål og kommentarer til hvordan du synes udviklingsbistanden skal se ud om 10 år.

Deltagere:

Clara Torp, Radikal Ungdom. To be announced, Dansk Folkepartis Ungdom. Lasse Quvang Rasmussen (TBC), Formand, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom. Søren Nielsen (TBC), Landsformand, Liberal Alliances Ungdom. TBC, Alternativets Ungdom. TBC, Socialistisk Ungdomsfront. TBC, Venstres Ungdom. TBC, Socialistisk Folkepartis Ungdom. TBC, Konservativ Ungdom.

Hvad kom der frem af interesse for CISUs medlemsorganisationer?
Repræsentanter fra alle ungdomspartier mødtes for at diskutere den fremtidige udviklingsbistand ud fra meget enkle pejlemærker – frihandel versus udviklingsbistand. Blå side var for frihandel, de mere røde til udviklingsbistand og dem i midten til begge dele.

Satte vi et CISU-aftryk?
CISU og medlemsorganisationerne kan overveje i sin fremtidige kommunikation at nuancere frihandel versus udviklingsbistand samt inkludere andre mere informerende aspekter.

Arrangør:

LGBT Danmark.

Link

Sted: J9 Regnbueteltet - Kæmpestranden

Resumé:

Når LGBT-personer flygter. Samtale med generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm

Beskrivelse:

Mange steder i verden forfølges mennesker på grund af seksuel orientering, kønsidentitet eller kønsudtryk. Intolerancen mod LGBT-personer, altså bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, ligger dybt forankret i mange samfund, og nogle steder er den sågar udmøntet i lovgivningen. Når intolerancen udvikler sig til forfølgelse, kan flugt være en nødvendig overlevelsesstrategi. Men også i flugtsituationen, altså under flugten og gennem en eventuel asylsagsbehandling, befinder LGBT-personen sig i et utrygt miljø. Forperson for LGBT Danmark og tidligere medlem af Flygtningenævnet Søren Laursen taler med generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm om forfølgelse, dokumentation af overgreb, flugt og asylsagsbehandling.

Deltagere:

Andreas Kamm, Generalsekretær, Dansk Flygtningehjælp. Søren Laursen, Forperson, LGBT Danmark.

Arrangør:

PFA Pension.

Link

Sted: G1 PFA Pension - Allinge Havn, inder- og ydermole

Resumé:

Debat med minister, erhvervsliv og civilsamfund om hvordan vi investerer os til en bedre verden

Beskrivelse:

FN, EU og Christiansborg står i kø for at byde virksomheder, investorer og civilsamfundet ind som nogen af hovedaktørerne, der kan indfri FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Men hvordan investerer vi os til en bedre verden? Hør hvad Erhvervsministeren, toppen af dansk erhvervsliv og tonegivende NGO’er mener, der skal til, for at vi kan lykkes.

Deltagere:

Brian Mikkelsen, Erhvervsminister, Det Konservative Folkeparti. Peder Holk Nielsen, CEO, Novozymes. Tim Whyte, Generalsekretær, Mellemfolkeligt Samvirke. Birgitte Qvist-Sørensen, Generalsekretær, Folkekirkens Nødhjælp. Anders Damgaard, CFO, PFA.

Arrangør:

Rådet for International Konfliktløsning.

Link

Sted: G28 International Konfliktløsning - Allinge Havn, inder- og ydermole

Resumé:

Hvordan realiseres konfliktforebyggelse som udenrigs- og udviklingspolitisk prioritet?

Beskrivelse:

Konfliktforebyggelse er en dansk udviklingspolitisk prioritet og prioritet for det multilaterale samarbejde. Men når konfliktforebyggelse nævnes som prioritet i dansk udenrigs- og udviklingspolitik, så er det ikke tydeligt, hvad der menes, hvordan konfliktforebyggelse bedst udføres, og hvilken forskel det medfører i dansk politik at sætte det som prioritet. Hvad forbygges? Er det eskalering af vold, væbnet konflikt, politisk uenighed eller ulighed og fattigdom? Hvordan bidrages til konfliktforebyggelse? Er konfliktforebyggelsesindsatser forskellige alt efter om de har kort- eller langsigtet perspektiver? Sessionen stiller skarpt på konfliktforebyggelse med oplæg om konkrete initiativer og mekanismer for at synliggøre muligheder for at realisere en prioritet i det danske udenrigs- og udviklingspolitiske arbejde.

Deltagere:

Maria Stage, Forkvinde i Bestyrelsen, RIKO. Christian Friis Bach, Tidl Udviklingsminister og under-generalsekretær i FN. Line Brylle, Global AVR Advisor Danish Demining Group, Dansk Flygtningehjælp. Isabel Bramsen, Forkvinde for Rådet, RIKO.

Arrangør:

AIDS-Fondet.

Dag:

Link

Sted: J38 Institut for Menneskerettigheder - Kæmpestranden

Resumé:

30 års indsats for at udrydde hiv/AIDS kan tabes på gulvet. Hvad kan/bør Danmark gøre?

Beskrivelse:

Indsatsen mod AIDS-epidemien har været en historisk succes. I 2000 havde 770.000 personer med hiv adgang til behandling. I 2015 var tallet 17 milioner. Det var den gode nyhed. Den dårlige nyhed er, at de globale investeringer i bekæmpelse af sygdommen er stagneret. FN vurderer, at vi står over for et historisk valg: Hvis vi øger det globale investeringsniveau fra de nuværende 130 mia. kroner årligt til 180 mia. kroner årligt i de kommende år, kan vi nå målet om at udrydde hiv/AIDS inden 2030. Omvendt vil de menneskelige og økonomiske følgevirkninger af manglende handling være enorme: Epidemien vil fortsætte, og verden vil opleve 11 millioner ekstra AIDS-relaterede dødsfald mellem 2016 og 2030. Kom og deltag i en livsvigtig debat om, hvordan Danmark kan medvirke til at sikre, at 30 års indsats for at udrydde en af de dødeligste epidemier i menneskehedens historie ikke tabes på gulvet.

Deltagere:

Andreas Gylling Æbelø, Direktør, AIDS-Fondet.

Arrangør: FN Byen.

Link:

Sted: E1 FN Byen, Kampeløkke Havn

Resumé:

Medier er samfundets vagthund, men kan de også aktivt støtte op om en bæredygtig samfundsudvikling.

Beskrivelse:

De 17 Verdensmål sætter en ambitiøs dagsorden for de næste 15 år. Hvis de skal nås, vil det kræve knofedt og samarbejde på tværs af mange forskellige sektorer – det gælder også de danske medier. Men at sikre gode rammer for informationsadgang og uafhængige medier er ikke bare et mål i sig selv; det er også et middel, der kan sikre fremdrift på alle Verdensmålene gennem øget åbenhed og politisk ansvarlighed. Spørgsmålet er, om samfundets medievagthunde overhovedet ønsker at spille en aktiv rolle og støtte op om Verdensmålene og en bæredygtig samfundsudvikling? FN's udviklingsprogram (UNDP) og International Media Support inviterer til debat om, hvor medierne hører til i kampen for demokrati, udvikling og lighed. Velkommen til debat med Ulrik Haagerup, Jesper Højberg og Thomas Ravn-Pedersen

Deltagere:

Ulrik Haagerup, Nyhedsdirektør, Danmarks Radio. Jesper Højbjerg, Executive Director, International Media Support. Thomas Ravn Petersen, CEO og chefredaktør, Verdens Bedste Nyheder.

Arrangør: Tænketanken Cevea. Røde Kors.

Link

Sted: L21 Tænketanken Cevea, Granittens Gård - Allinge Havn, inder- og ydermole

Resumé:

Hvilke konsekvenser har kravene om effektmåling for frivilligheden?

Beskrivelse:

Effektmåling og værdisættelse af ressourcer, opgaver og indsatser har længe været en fast del af værktøjskasse i private virksomheder og i vores offentlige institutioner – en tendens, der indtil for få år siden ikke inkluderede det frivillige arbejde i civilsamfundet. Den tid er forbi. I dag oplever de frivillige foreninger i højere grad at skulle dokumentere værdien af deres arbejde for at sikre sig den fornødne finansiering. Det udfordrer de frivillige organisationer – både de store, professionelle og de mindre, uorganiserede – og stiller nye krav til kompetencer, menneskelige ressourcer, redskaber og infrastruktur. Hvad betyder det for de frivillige organisationer, at deres arbejde nu og i fremtiden i højere grad skal kunne måles og dokumenteres? Og hvad gør det ved de frivilliges opgaver, rammer og motivation?

Deltagere:

Hanna Line Jakobsen, Præsident, Røde Kors.

Hvad kom der frem af interesse for CISUs medlemsorganisationer?
CEVEA-debatten fokuserede på, at frivillighed er så god en gerning, at det ikke skal måles. Nogle mente, at det øjeblik man vil måle resultater, dræber man det, man vil måle; nemlig frivilligheden samt at noget er så almenmenneskeligt, at det ikke skal måles, da det hører med til det at være menneske. Vi skal også være opmærksomme på, at når man måler resultater, ændres organisationen også, da det målte ændrer sig ved målinger – fx gennem læring.

Andre sagde, at det er vigtigt at starte med at lave valuation, dvs. gøre tydeligt hvem man er, og hvad man vil i en organisation, f.eks. gennem forandringsfortællinger som grundlag for at beslutte, hvilke støttekroner man vil søge og dermed de efterfølgende evaluerings og rapporteringskrav. Dette stemmer godt overens med nogle af de tiltag, CISU er ved at foretage om forandringsfortællinger.

Satte vi et CISU-aftryk?
Økonomer uden Grænser er et netværk af økonomer, som arbejder frivilligt med at hjælpe små civilsamfundsorganisationer, der ønsker at blive bedre til at måle og forklare sig selv. Dette kunne være relevant for nogle CISU-medlemmer.

 

 

Arrangør: Dagbladet Information.

Link

Sted: F18 Informations Græsplet - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek

Resumé:

Hvad skal der til for at bygge bro i Irak og Mellemøsten efter årtiers blodig krig?

Beskrivelse:

IS er næsten besejret, men der er stadig langt til fred. Hør om livet i Mosul i dag og under IS og få et bud på udsigten til fred i Irak og Mellemøsten. Det kan godt være at Islamisk Stat har tabt pusten i Irak og Syrien, men det næste sunni-oprør er allerede på vej i begge lande. Under de gentagne konflikter med militante grupper, ligger en årtusindelang konflikt mellem sunni- og shiamuslimer om territorier, resurser, magt og indflydelse. Vi ser nærmere på, hvad der skal til for at bygge bro i Irak og Mellemøsten efter årtiers blodig krig. For Danmark og Vesten er det store spørgsmål, om vi skal blande os og i givet fald, hvordan.

Deltagere:

Waleed Safi, Krigskorrespondent, Dagbladet Information. Helle Malmvig, SeniorforskerUdenrigspolitik, DFI. Charlotte Aagaard, Journalist, dagbladet Information.

Arrangør: Københavns Universitet.

Link

Sted: G25 Københavns Universitet - Allinge Havn, inder- og ydermole

Resumé:

Der er 63 mio. flygtninge i verden. Forskere diskuterer løsninger med politikere og flygtninge.

Beskrivelse:

Der er 63 mio. flygtninge i verden. Forskere diskuterer løsninger med politikere og flygtninge.

Arrangør: Verdens Børn.

Link

Sted: F99 Pop-up Børn, Unge & Uddannelse - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek

Resumé:

Vi taler om, hvordan udsatte børn og unge i fattigere lande kan få et solidt fundament for livet.

Beskrivelse:

Har du nogensinde hørt om Verdens Børn? Nej? Så læs med her! Verdens Børn er en dansk humanitær organisation, der har eksisteret i mere end 40 år. Vi hjælper ca. 2.400 udsatte børn og unge i fire lande (Indien, Sri Lanka, Uganda og Bulgarien) til at få en skoleuddannelse. Vi støtter både hjemmeboende børn og børnehjem - mange af børnene tilhører minoritetsgrupper og nogle har derudover andre udfordringer, i form af forskellige handicap. Verdens Børn ønsker at tale med mødedeltagerne om situationen for mange af børnene i disse fire lande - og om hvordan privatpersoner i Danmark kan gøre en forskel til gavn for disse børn.

Deltagere:

Maria Bork Kruse, Projektansvarlig, Verdens Børn. Line Birk Thraentoft Kristiansen, Frivillig, Verdens Børn. Catrine Sundorf Kristensen, Frivillig, Verdens Børn. Ide Sinread Castella McDonald, Frivillig, Verdens Børn.

Arrangør: CARE Danmark.

Link

Sted: E21 Det Globale Telt - Kampeløkke Havn

Resumé:

Hvordan kommer vi fra festtaler til handling, når det handler om kvinders rolle i udviklingslande ?

Beskrivelse:

Ulla Tørnæs, CARE Danmark og Dansk Industri taler om, hvor vigtige kvinder er for udviklingen i verden fattige lande. Katja Iversen fra Women Deliver i New York sikrer, at det ikke kun bliver festtaler og efterspørger handling!

Deltagere:

Ulla Tørnæs, Udviklingsminister, Venstre. Katja Iversen, Moderator - President, Women Deliver. Marie Gad, Seniorchefkonsulent, Dansk Industri. Rolf Hernø, Seniorrådgiver, CARE Danmark.

Arrangør:Operation Dagsværk. Plan Danmark.

Link

Sted: A3 Ungdom - kend din plads! - Danchells Anlæg

Resumé:

Release af Operation Dagsværks kampagne 2017 i samarbejde med Plan Danmark.

Beskrivelse:

Operation Dagsværk og Plan Danamrk giver den første smagsprøve på kampagnen 2017, som handler om slumområderne i Dhaka, hovedstaden i Bangladesh. Der vil være release på de kampagnefilm, podcast og undervisningsmaterialer produceret af frivillige fra Operation Dagsværk. Ud over dette fortælles om projektet 2017, som har fokus på at uddanne unge slumaktivister i Dhaka.

Arrangør: Europa-Kommissionen.

Link

Sted: C9 Europa i bevægelse - Cirkuspladsen

Resumé:

Tag nogle skridt i en flygtnings sko og blive klogere på flygtningesituationen - og på dig selv…

Beskrivelse:

Lørdag den 17. juni 2017. En synkfærdig skude driver i land ved Allinges kyst. Båden er fyldt til bristepunktet med mennesker på flugt. Hvem er de, hvor kommer de fra, hvad har de været i gennem på deres vej hertil og hvad skal der nu ske? “You cannot understand a man unless you have walked a mile in his shoes.”

Arrangør: Crossing Borders.

Link

Sted: G28 International Konfliktløsning - Allinge Havn, inder- og ydermole

Resumé:

Culture, borders and the freedom of movements

Beskrivelse:

Lesley Ann Brown is a Trinidadian-American writer living in Copenhagen. The talk will be on culture, borders and the freedom of movements. There will time for questions and discussions with the audience after the talk.

Arrangør: Hansen & Ersbøll Agenda
Link


Resumé:
Folket skærer SDG-Kagen og Kristian Jensen og Kirsten Brosbøl giver deres bud på danske forcer

Beskrivelse:
Hvor står Danmark stærkt, når det kommer til at levere på FN’s verdensmål? Med udgangspunkt i folkets bud på de danske styrkepositioner, når det kommer til verdensmålene tager vi med Finansminister Kristian Jensen og tidligere Miljøminister Kirsten Brosbøl debatten. Hvor vi gør det godt? Hvor vi ikke står stærkt og hvad vi gør ved det? Er vi gode nok til at prale af vores styrker? De to SDG-toppolitikere udfordres af tre stærke erhvervsfolk med stærk viden inden for området bæredygtighed.

Deltagere:
Kristian Jensen, Finansminister. Kirsten Brosbøll, MF Formand for Folketingets Tværpolitiske Netværk for FN's Verdensmål. Flemming Besenbacher, Bestyrelsesformand Carlsberg. Susanne Stormer, Chef for bedygtighed Novo Nordisk. Lotte Hjortlund Andersen, Direktør People & Culture ISS Facility Services A/S.

Sted:
A33 Folkelagkagen - Danchells Anlæg

Hvad kom der frem af interesse for CISUs medlemsorganisationer?
Der var blandt politikere (Kristian Jensen og Kirsten Brosbøll) samt ledere af store danske virksomheder enighed om, at partnerskaber er en forudsætning for at kunne nå de andre Verdensmål. Kristian Jensen indrømmede, at den danske handlingsplan kunne have været bedre, da den p.t. afspejler, hvad ministerier allerede gør. Et nyt tiltag so er undervejs er, at relevant lovgivning fremadrettet skal screenes ift verdensmålene, samtidig med at det vil blive undersøgt, om de kan indgå i statens aftaler med kommuner og regioner.


Satte vi et CISU-aftryk?
CISU havde efterfølgende dialog med Kirsten Brosbøll, som er leder af det tværpolitiske netværk i Folketinget mhb. på evt. deltagelse i et efterårsarrangement. Netværket vil til september have lavet en årsplan for næste års arbejde.

Arrangør: Dansk Samling.

Link

Sted: F21 Sverigesvejs Eventtelt - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek

Resumé:

To af landets skarpeste hjerner, Asger Aamund og Morten Uhrskov, fmd Dansk Samling, krydser klinger.

Beskrivelse:

Dansk Samling stiller på årets folkemøde med to af Danmarks skarpeste hjerner: Direktør og samfundsdebattør Asger Aamund og Dansk Samlings formand, Morten Uhrskov. Her kommer publikum til at opleve en af årets vigtigste politiske diskussioner mellem to meningsdannere, der ved, hvad de taler om. På mødet vil Asger Aamund og Morten Uhrskov drøfte tidens mest brændende spørgsmål, bl.a. globalisering, Danmarks internationale placering, for og imod Danexit, indvandring, islamisering og velfærdsstatens fremtid. For har velfærdsstaten overhovedet en fremtid? Publikum vil få lejlighed til at bidrage til debatten med spørgsmål og kommentarer til panel og deltagere i arrangementet. Moderator: Mikael Jalving.

Deltagere:

Morten Uhrskov, Formand, Dansk Samling. Asger Aamund, Direktør. Mikael Jalving, Journalist. Lone Nørgaard, Koordinator, Dansk Samling.

Arrangør: Dansk Flygtningehjælp.

Link

 

Sted: J51 Flygtningefløjen - Kæmpestranden

Resumé:

Med et glimt i øjet quizzer og debatterer fire politikere på viden om flygtningeforhold og -politik.

Beskrivelse:

Med et glimt i øjet dyster fire fremtrædende politikere på viden om flygtningeforhold og -politik. Flygtningesagen er stadig et brandvarmt politisk emne, men hvad er myter, og hvad er virkelighed? Journalist Jesper Zølck styrer løjerne.

Deltagere:

Søren Espersen. Mette Gjerskov. Jesper Zølck, Moderator.

Arrangør: TV 2 NEWS.

Link

Sted: G30 TV 2/Danmark, Allinge Havn, inder- og ydermole

Resumé:

Ulla Terkelsen og Lotte Mejlhede er taget til Folkemødet. Mød dem til en snak på havnen.

Arrangør: LGBT Danmark.

Link

 

Sted:

J9 Regnbueteltet - Kæmpestranden

Resumé:

Samarbejde med afrikanske LGBT-organisationer skal skabe fremskridt lokalt

Beskrivelse:

I mange afrikanske lande oplever LGBT-personer social marginalisering og politisk forfølgelse, som fører til lavt selvværd, selvstigmatisering og isolation. Første skridt til at drive sociale handlinger er at fokusere på, hvordan vi forstår os selv. Motiveret af denne overbevisning anvender LGBT Danmark LILO-metoden i vores arbejde i Tanzania, Tunesien og Uganda. LILO, som står for Looking In, Looking Out, udgør en vigtig platform for at udforske sin personlige rejse med seksuel orientering, kønsidentitet og kønsudtryk, opbygge forståelse og empati og reducere stigmatisering både inden for og uden for LGBT+-bevægelsen. Målet er at styrke den enkelte, så vedkommende bliver i stand til at gå op imod de udfordringer man møder. Mød Nicole, vores erfarne projektmedarbejder, som fortæller om vores vigtige, givende og vanskelige arbejde i det globale syd.

Deltagere:

Nicole Scharf, Projektmedarbedjer, LGBT Danmark.

Arrangør: DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd. IMCC. Verdens Bedste Nyheder.

Link

Sted: C3 Spejdernes og Ungdommens hus - Cirkuspladsen

Resumé:

Kom og vær med til at udfordre din viden og fordomme om, hvordan man arbejder i udviklingslande!

Beskrivelse:

Er der forskel på nødhjælp og udviklingssamarbejde? Hvad er bæredygtigt arbejde egentligt? Og hænger det sammen med FN’s 17 nye Verdensmål? DUF, Verdens Bedste Nyheder og IMCC inviterer alle interesserede med på en rejse gennem et udviklingsprojekt, hvor dine valg har konsekvenser. Du vil se, hvordan dine valg påvirker lokalsamfundet, projektet og fremtiden. Kom og vær med til at udfordre din viden og fordomme om, hvordan man arbejder i udviklingslande.

Deltagere:

Thomas Ravn-Pedersen, Sekretariatsleder, Verdens Bedste Nyheder. Sarah Chehri, Formand, IMCC.

Arrangør: Den Danske Helsinki-Komité for Menneskerettigheder.

Link

Sted: J32 Kæmpestrandens Eventtelt - Kæmpestranden

Resumé:

Valgsystem og retsvæsen er nøgler til magtmisbrug og korruption. Danmark leder EUs reformindsats

Beskrivelse:

Ukraines udvikling hæmmes af udbredt magtmisbrug og korruption. Forbedring møder mange hindringer: valgsystemet favoriserer oligark-støttede politikere og hindrer fornyelse, og retsvæsenet er ikke reformeret, anses for korrupt og kan misbruges politisk. Men der er også lyspunkter. Den nye regering har fået vedtaget vidtgående reformlovgivning. EU har lanceret et 16 mio. Euro stort program til bekæmpelse af korruptionen. Danmark er sat til at lede det. Talerne er alle eksperter, som har spillet en central rolle i Ukraines reformbestræbelser. Karsten Fledelius er tidl. universitetslektor og hyppig kommentator om Østeuropa, Hanne Severinsen er tidl. MF og har i mange år været Europarådets rapportør om Ukraine, Mikael Lyngbo er tidl. politimester og har været legal expert i Ukraine for Europarådet vedr. lovgivning om retsvæsenet og Uffe Balslev er tidligere dansk ambassadør i Ukraine og nu kontorchef i Udenrigsministeriet med ansvar for Naboskabslandene.

Deltagere:

Uffe Balslev, Kontorchef, Udenrigsministeriet. Karsten Fledelius, Universitetslektor, Helsinki-komiteen. Mikael Lyngbo, Tidl politimester, Helsinki-komiteen. Hanne Severinsen, Tidl MF, Helsinki-komiteen.

Arrangør: Institut for Menneskerettigheder. Amnesty International.

Link

Sted: J38 Institut for Menneskerettigheder - Kæmpestranden

Resumé:

Menneskerettighederne er under pres i hele verden. Kan vi nå at redde dem? Og hvem skal gøre det?

Beskrivelse:

Menneskerettighederne er under pres i hele verden. Ikke kun i Trumps Amerika og Dutertes Filippinerne. Også i EU-landene Polen og Ungarn. Der er brug for at tænke nyt, hvis vi skal genskabe den globale respekt for menneskerettighederne. Kan man genskabe respekten for menneskerettighederne på globalt plan? Er det helt nye aktører, der skal være fremtidens fortalere for menneskerettigheder? Kan man fremme menneskerettigheder med en business case? Er det økonomiske, demokratiske, militære eller helt andre rationaler, der skal være menneskerettighedernes redning?

Deltagere:

Jonas Christoffersen, direktør, Institut for Menneskerettigheder. Trine Christensen, generalsekretær, Amnesty International. Christian Friis Bach, tidligere undergeneralsekretær, FN. Rasmus Helveg Petersen, direktør, DIPD. Peter Viggo Jakobsen, lektor, Forsvarsakademiet. Birgitte Bang Nielsen, sustainability director, Investeringsfonden for udviklingslande. Stine Bosse, erhvervsleder.

Arrangør: Politiken. Folkekirkens Nødhjælp.

Link

Sted: L18 Gæstgiveren - Kirkepladsen

Resumé:

Lille scene: Er medier og politikere ude af stand til at tænke på to konflikter samtidig?

Beskrivelse:

Ifølge FN er 65 mio. mennesker drevet på flugt. Heraf er 21 mio. mennesker flygtninge uden for deres eget land. Vi kender alle billederne fra den forfærdelige borgerkrig i Syrien. Vi har set billeder fra flygtningelejre i Libanon og Jordan. Vi så alle med da syriske flygtninge gik på de europæiske motorveje. Færre har måske set billeder fra konflikterne i Yemen, Sydsudan, Burundi, den Centralafrikanske Republik. Ikke fordi mennesker ikke er på flugt eller ikke lider nød. Men fordi konflikterne ikke får den samme opmærksomhed. De er ” glemte konflikter”. Hvad kan vi gøre for at huske disse mennesker på flugt? Er det mediernes ansvar at fortælle historierne? Er politikerne for dårlige til at fokusere? Er NGO’erne medansvarlige fordi det er nemmere at samle penge ind til der hvor kameraerne peger hen?

Deltagere:

Ulla Tørnæs, Udviklingsminister, Venstre. Birgitte Qvist-Sørensen, Generalsekretær, Folkekirkens Nødhjælp. Anders Jerichow, Journalist, Politiken. Mikkel Frey Damgaard, Journalist.

Arrangør: Dansk Industri.

Link

Sted: L6 Dansk Industri i Klostergaarden - Kirkepladsen

Resumé:

Ungdomspolitikere fra alle partier konkurrerer om de bedste bud på dansk udenrigspolitik i fremtiden

Beskrivelse:

Verden er under forandring. De globale magtbalancer rykkes, og internationalt samarbejde og samhandel, som vi før tog for givet, er nu til diskussion. Hvad skal det betyde for den danske udenrigspolitik? De mest talentfulde af landets ungdomspolitikere forhandler under Folkemødet på kryds og tværs af partier og blokke og konkurrerer om de bedste løsninger på, hvordan Danmark i fremtiden skal håndtere alt fra grænseoverskridende klimaudfordringer, EU-medlemskabet til udviklingsbistand. Forhandlingerne er skudt i gang ved et kick-off event torsdag. Nu er det tid til, at vi kårer en vinder og debatterer de unges løsninger. Uffe Ellemann-Jensen og Mogens Lykketoft er det rutinerede og knivskarpe kommentatorpar, der vurderer de prioriteringer, ungdomspolitikerne lægger frem. Men det er publikum, som i sidste ende bestemmer, hvem der har sat den rette kurs for Danmark i verden.

Deltagere:

Andreas Weidinger, KU. Caroline M Jensen, KU. Jakob Sabroe, VU. Simon Lindkær, VU. Søren Nielsen, LAU. Carl Andersen, LAU. Mathias Thorsson, ÅU. Chris Bjerknæs, DFU. Tobias Weische, DFU. Lasse Quvang, DSU. Morgan Krüger, DSU. Johanne Kildesgaard, SUF. Victor Boysen, RU. Alexander Bjørn, RU. Jacob K Vestergaard, SFU. Victor Ottosen, SFU. Mogens Lykketoft, Fhv udenrigsminister. Uffe Ellemann-Jensen, Fhv udenrigsminister. Karsten Dybvad, DI, DI. Niels Kvale, Moderator.

Arrangør: CARE Danmark. Dansk Industri. Mellemfolkeligt Samvirke. Verdens Bedste Nyheder.

 

Link

Sted: F4 Dansk Industri - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek

Resumé:

Folkemødets bedste Bingo med underholdning, spændende spørgsmål om Verdensmålene og overraskelser!

Beskrivelse:

I 2015 blev FN’s Verdensmål vedtaget – 17 mål for bæredygtig udvikling, gældende for hele kloden. Men hvad ved du egentlig om dem? Anders og Peter Lund Madsen guider dig igennem 17 spørgsmål, du bruger dine fødder til at svare på spørgsmålene, og hvis du er rigtig heldig får du pladen fuld! Alle er velkomne – Men vi starter til tiden. Bag arrangementet står CARE Danmark, Verdens Bedste Nyheder, MS og Dansk Industri, der alle arbejder målrettet med Verdensmålene

Deltagere:

Anders Lund Madsen, Bingo vært og den ene bror. Peter Lund Madsen, Bingovært og den anden bror. Thomas Bustrup, Direktør, Dansk Industri. Hans Beck Gregersen, Kommunikationschef, CARE Danmark. En Masse Frivillige, Ildsjæle, CARE VBN & MS.

Arrangør: Rådet for International Konfliktløsning.

Link

Sted: G28 International Konfliktløsning - Allinge Havn, inder- og ydermole

Resumé:

Vi diskuterer Danmarks bidrag til opfyldelsen af FNs verdensmål, og gør status på hvor langt vi er

Beskrivelse:

Danmarks handlingsplan for FNs verdensmål for bæredygtig udvikling (SDGerne) blev lanceret i marts i år, hvori Danmark beskrives som blandt de lande, der er allerbedst rustet til at bidrage til den globale realisering af målene. Handlingsplanen påpeger, at Danmark generelt er i hus i med SDGerne. I Danmarks nye udviklingspolitiske strategi, Verden 2030, danner verdensmålene ramme for strategien. Danmark har blandt andet prioriteret verdensmål nummer 16: Fred, retfærdighed og stærke institutioner, og ifølge handlingsplanen anses det som et af de grundlæggende SDGer, der derfor skal gå på tværs af alle Danmarks indsatser for realisering af SDGerne. Men er vi virkelig ”generelt i hus”? Hvis man kigger på Danmarks muligheder for at fremme og leve op til SDGerne, er der så rum til forbedring? Hvordan kan Danmark bedst bidrage til at realisere verdensmålene?

Deltagere:

Helle Munk Ravnborg, Forkvinde, Mellemfolkeligt Samvirke. Knud Vilby, Journalist og forfatter.

Arrangør: Mellemfolkeligt Samvirke.

Link

Sted: J50 Mellemfolkeligt Samvirke - Kæmpestranden

Resumé:

Hvor står kampen mod skattely og aggressiv skatteplanlægning i EU? Det spørger vi MEP Jeppe Kofod om

Beskrivelse:

Det kommer efterhånden ikke som et chok, når multinationale selskaber bliver afsløret i at gemme deres penge i skattely. Afsløringer som LuxLeaks og Panama-papirerne har sat fokus på problematikken, og så sent som i marts i år kom der endnu en afsløring, der viste, at bl.a. Nordea og Danske Bank endnu engang har faciliteret brugen af skattely. Mellemfolkeligt Samvirke har i mange år kæmpet mod multinationale virksomheders aggressive skatteplanlægning og brugen af skattely. Men hvordan står det egentlig til med kampen for et solidarisk skattesystem med større retfærdighed og lighed? Hvad er næste skridt? Hvad gør politikerne? Bliv klogere på dette, når MS’ skatteekspert Hannah Brejnholt taler med medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet, Jeppe Kofod, om situationen på skattely-området i EU, og om hvordan vi for alvor kan sætte en stopper for skattely og den negative indflydelse, det har på den stigende globale ulighed.

Deltagere:

Jeppe Kofod, Medlem af Europa-Parlamentet, Socialdemokratiet. Hannah Brejnholt, skattepolitisk rådgiver, Mellemfolkeligt Samvirke.

Arrangør: Operation Dagsværk.

Link

 

Sted: A3 Ungdom - kend din plads! - Danchells Anlæg

Resumé:

Udford dine venner i alt fra vand, vind og varme, isbjørne, ris og blyanter, træer, byer og ligeløn!

Beskrivelse:

Hvad ved du egentligt om de 17 Verdensmål – og hvad ved dine modstandere? Kom og spin the wheel sammen med dine venner, når Operation Dagsværk inviterer inden for til den store Lykkehjulsquiz om FN’s 17 Verdensmål. Det handler hverken at kunne citere Ban Ki Moon eller kunne redegøre for beslutningsprocesserne i FN. I stedet kan I blære jer med viden om alt fra vand, vind og varme over isbjørne, ris og blyanter til træer, byer og ligeløn! Sammen med dit hold dyster du mod 5 andre hold om den lækre præmie, og bliver undervejs både klogere på, hvordan verden bliver et bedre sted – og får selvfølgelig lov til at dreje det store Lykkehjul! Vel mødt til en quiz i glimmerens, verdens og fremtidens tegn!

Arrangør: Den Danske Helsinki-Komité for Menneskerettigheder.

Sted: J32 Kæmpestrandens Eventtelt - Kæmpestranden

Link

Resumé:

Er det i Danmarks interesse, at internationalt samkvem bygger på konventioner om fælles værdier?

Beskrivelse:

Hvorfor har vi overhovedet konventioner? Er det i Danmarks interesse at støtte en legalisering af samkvemmet mellem lande? Danmark skal i efteråret 2017 overtage formandskabet i Europarådet, og regeringen har varslet en international ekspert konference vedr. Menneskeretsdomstolens udvidelse af området for Den Europæiske Menneskeretskonvention. Konventionen er udtryk for landenes fælles værdier; hvilken betydning har de i den aktuelle diskussion om en interessebaseret eller en værdibaseret udenrigs- og bistandspolitik? Emnet belyses bl.a. med konkrete nationale eksempler vedr. behandling af personer på tålt ophold og vedr. ytringsfriheden i relation til blasfemiparagraffen.

Deltagere:

Mikael Lyngbo, Tidl politimester, Helsinki-komiteen. Claus von Barnekow, Tidl ambassadør, Helsinki-komiteen. Bodil Philip, Tidl fængselsinspektør, Helsinki-komiteen. Karsten Fledelius, Tidl universitetslektor, Helsinki-komiteen. Hanne Severinsen, Tidl MF, Helsinki-komiteen.

Arrangør: Europa-Kommissionen.

Sted: C9 Europa i bevægelse - Cirkuspladsen

Link

Resumé:

 

Hvem er de, hvad flygter de fra og hvordan skal vi håndtere situationen? Vi tager debatten!

Beskrivelse:

Hvem er de, hvad flygter de fra og hvordan skal vi håndtere situationen? Vi tager debatten!

Arrangør: Plan Danmark.

Sted: A3 Ungdom - kend din plads! - Danchells Anlæg

Link

Resumé:

Bliv klogere på slum. Og er du heldig, får du pladen fuld og bliver slummester i Plans lotteri.

Beskrivelse:

Kom og spil med. Fyld din slumplade med skraldebjerge, overfyldte toiletter, voldelige bander og forurenet spildevand og vind enestående præmier. Samtidig bliver du klogere på, hvad en slum egentlig er, og hvorfor der snart bor to milliarder mennesker i slum. Plan Danmark arbejder i storbyernes vildtvoksende slum i både Asien og Afrika, hvor vi støtter unge i at forbedre deres områder, kræve deres rettigheder og skabe bæredygtige byer. Det gør vi med støtte fra blandt andet EU og CISU.

Deltagere:

Gwen Wisti, Direktør, Plan Danmark. Rasmus Bering, Program koordinator, Plan Danmark.

Arrangør: Københavns Universitet.

Sted: G25 Københavns Universitet - Allinge Havn, inder- og ydermole

Link

Resumé:

Er klimarelaterede katastrofer kommet for at blive? Kan politik og jura afhjælpe katastrofer?

Beskrivelse:

De sidste 40 år er antallet af registrerede klimarelaterede katastrofer mere end firdoblet. I hele verden oplever man, hvordan klimaforandringer som tørke og forhøjede vandstande ændrer livsvilkårene og fører til katastrofer som hungersnød, skovbrande og oversvømmelser. Men hvordan prioriterer vi egentlig, når det gælder om at forebygge og afhjælpe katastrofer både i ulandet og inden for danske grænser? Skal der skrues ned for hjælp til akutte katastrofer og i stedet postes penge i at undgå katastrofer i fremtiden? Kan man overhovedet planlægge sig ud af katastrofer, og hvilken rolle spiller jura, når man forsøger at styre uden om og/eller håndtere katastrofer? Hvilke regler gælder i en verden, hvor naturen er ødelagt, og muligvis ikke kan genoprettes? Deltag i samtale med 2 KU-forskere og redaktøren for Danidas magasin 'Udvikling', og bliv klogere på klimarelaterede katastrofer – både dem i fjernsynet og dem der rammer dig selv.

Deltagere:

Morten Broberg, Professor i international udviklingsret, Københavns Universitet. Kristian Cedervall Lauta, lektor i offentlig ret og formand for Copenhagen Center for Disaster Research, Københavns Universitet. Louise Stigsgaard Nissen, redaktør på magasinet Udvikling, Danida.

Arrangør: Nødhjælpens Ungdom.

Sted: A3 Ungdom - kend din plads! - Danchells Anlæg

Link

Resumé:

 

Vær med til at feste og fejre, at vi i 2030 har nået verdensmål nr. 1 og udryddet ekstrem fattigdom.

Beskrivelse:

Nødhjælpens Ungdom og andre ungdomsorganisationer slutter deres pop-up event af hos Operation Dagsværk. Her er alle inviteret til fest og skåltaler af dygtige ungdomsledere! Kom og vær med til at fejre Folkemødet, og at vi 2030 har udryddet ekstrem fattigdom én gang for alle!

Arrangør: Operation Dagsværk. IMCC. Mellemfolkeligt Samvirke. Nødhjælpens Ungdom er en udviklingspolitisk ungdomsorganisation,. Ungdommens Røde Kors.

Dag:

Link

Sted: A3 Ungdom - kend din plads! - Danchells Anlæg

Resumé:

Kristian Jensen og en række unge skal til terminsprøve i FN’s 17 Verdensmål. Kom og følg med!

Beskrivelse:

Danmark skal i juli igennem et voluntary national review - en eksamen i de 17 Verdensmål med FN som censor. Følg med når vi afholder terminsprøven! Finansminister Kristian Jensen skal sammen med unge frivillige testes på Danmarks indsats og de unges rolle i at opnå Verdensmålene. Der er naturligvis 17 spørgsmål – kom og se hvilke 3 spørgsmål, som Ministeren trækker, og hvad han sammen med de unge når frem til af besvarelser, når terminsprøven foregår i fuld offentlighed. Et censorkorps bestående af unge, dygtige udviklingsarbejdere vil bedømme Ministeren og gruppens besvarelser, hvor karakteren 12 kun er muligt, hvis de er dygtige til at inddrage unges rolle i fremtidens udviklingssamarbejde. Det er unge i verden, der skal skabe verdens fremtid, og det er unge i Danmark, der også skal skabe Danmarks indsats i verden fremadrettet. Arrangementet afholdes af unge frivillige fra Operation Dagsværk, Nødhjælpens Ungdom, IMCC, Ungdommens Røde Kors og Mellemfolkeligt Samvirke.


Hvad kom der frem af interesse for CISUs medlemsorganisationer?
Finansministeren blev til arrangementet testet i den danske udviklingspolitiske og humanitære strategi, den danske handlingsplan for verdensmålene samt “Youth leading the world 2030”, som er Danida Youth Panels anbefalinger til, hvordan unge skal inddrages i det danske udviklingssamarbejde. Han var overordnet meget skarp på det hele, og særligt hvordan unge skal inddrages. Det blev tydeligt, at det fortsat er en mærkesag for ministeren.  

Afslutningsvist nævnte Kristian Jensen, at han glæder sig til at samarbejde med den nyudnævnte officielle FN Ungdomsdelegat Clara Halvorsen, som deltager til HLPF og UNGA. CISUs medlemsorganisationer kan med fordel tage kontakt til hende, hvis de vil søge indflydelse.


Satte vi et CISU-aftryk?
Arrangementet var et eksempel på, hvordan CISUs medlemsorganisationer kan få meget ud af at samarbejde. Fire af organisationerne bag arrangementet -  Operation Dagsværk, IMCC, Ungdommens Røde Kors og Nødhjælpens Ungdom - er medlemmer af CISU.

 

Arrangør: Folkekirken.

Link

Sted: C6 Folkekirken - Cirkuspladsen

 

Resumé:

Hvor går jeg hen, når krisen rammer, og jeg er langt væk hjemmefra? Hvor er der hjælp at hente?

Beskrivelse:

Ingen institution eller organisation kan klare hele spektret omkring ulykkelige og svære situationer, der rammer danskere i udlandet, men der er faktisk hjælp at hente! Danske Sømands- og Udlandskirker og deres præster har været til uvurderlig hjælp når danskere har været involveret i eller vidne til terrorhandlinger, naturkatastrofer og ulykker. Udenrigsministeriet og Danes Worldwide ligeså. Noget skal afhjælpes teknisk i forhold til myndigheder, andet er der brug for juridisk hjælp til, og oveni det er der den menneskelige, eksistentielle dimension. Krisen i hverdagen er også til at tage og føle på! Nogle mister en ægtefælle under en ferie, andre kommer ud for alvorlige ulykker og havner på hospitalet, hvor der er brug for besøg og hjælp omkring forsikring, jura mm. Atter andre havner i udenlandske fængsler. Hør hvordan stat og civilsamfund dækker forskellige aspekter for at hjælpe danskere i svære situationer.

Deltagere:

René Dinesen, Chef for Borgerservice, Udenrigsministeriet. Pia Sundbøll, Udlandsprovst, Folkekirken. Anne Marie Dalgaard, Danes Worldwide. Lone Kühlmann, Journalist.

Denne hjemmeside anvender cookies til at analysere og forbedre brugen og brugeroplevelsen. En cookie er en lille tekstfil, som bliver lagret på din computer.

Hvis du ikke ønsker, at der bliver lagt cookies på din computer, eller hvis du ønsker at slette cookies, der allerede ligger der, er fremgangsmåden lidt forskellig fra browser til browser. Du kan finde en vejledning til, hvordan du skal gøre på hjemmesiden: http://minecookies.org/

Læs også Cisus cookiepolitik

Acceptér ikke cookies

Acceptér kun funktionelle cookies

Acceptér alle cookies