ForsidePuljerEngagementspuljen og OpEnInspirationsmateriale

Her finder du materiale, du kan bruge som inspiration til at planlægge indsatser til at engagere danskere i udviklingssamarbejde. 


Noget af materialet er udviklet af CISU selv og en stor del af det af andre. 
 


Foto: FANT - Football for a New Tomorrow 

 

Inspirationsmateriale

 • Er man på jagt efter håndgribelige råd til at udvikle kampagnestrategier og kreative idéer til at udvikle kampagneaktiviteter, kan man finde det i "Game on! A practical guide to campaigning", som er udviklet til "Make Fruit Fair!"-kampagnen. 
   
 • Har man brug for nye måder at tænke kampagnearbejde, kan man hente inspiration ved den serbiske revolutionskonsulent, Srdja Popovic. Med udgangspunkt i fortællinger om, hvordan civilsamfundsorganiseringer har lavet ikke-voldelige kampagner for at vælte diktatorer, giver hans bog Blueprint for Revolution inspirerende og sjove eksempler på, hvordan man kan mobilisere befolkningen omkring politiske kampagner, særligt i lande uden ytrings- og forsamlingsfrihed. Man kan også se hans Ted talk om Laughtivism.
   
 • Den EU-støttede pulje Frame, Voice, Report!, har støttet en række projekter, der skaber engagement og oplyser europæerne om verdensmålene. Projekterne kan du læse om og finde inspiration i her.
   
 • I Frame, Voice, Reports afslutningsrapport How to Engage Citizens with the Sustainable Development Goals kan man læse om refleksioner, successer og læringsresultater fra hele projektet. Rapporten indeholder både de teoretiske tilgange, der er brugt i FVR-projetet og konkrete cases fra de støttede projekter. 
 • CISU udvikler løbende faglige temapapirer med formålet om, at give en forståelse af centrale begreber i udviklingssamarbejdet som inspiration til medlemsorganisationer og andre brugere. 

  Her kan du hente temapapiret om Folkeligt Engagement, som blev lavet i oktober 2020. 

  - Hent på dansk. 
  - Hent på engelsk. 

 

Læs mere

Kurser og events
Find aktuelle kurser og events om folkeligt engagement i udviklingssamarbejdet her.