ForsideAktueltCISU på Folkemødet

Resiliente civilsamfund på Kutteren Anton

Vær med til at fejre civilsamfundets modstandskraft på Folkemødet 2021

 

Levende Hav og CISU – Civilsamfund i Udvikling arbejder endu engang på at kunne præsentere muligheden for at møde det danske civilsamfund på kutteren Anton.

Vi er dog også klar over, at Folkemødet ikke bliver som tidligere, og at vi ikke kan garantere noget før ganske kort tid før afgang.

Nogle ting står dog fast:

 

  • Folkemødet 2021 kommer til at finde sted
  • Der bliver ikke officielle events på andre scener end Folkemødets egne
  • Der vil på en eller anden måde være begrænsninger for deltagelse
  • Der er et infomøde tirsdag 11/5 klokken 15.30
     

Inden for de rammer har CISUs medlemsorganisationer og Anton imidlertid stadig et råderum. Vi har nemlig i udgangspunktet stadig en plads i havnen i Allinge nær selve festivalpladsen. På den må vi afholde events, men vi bliver ikke en del af det officielle program.

Vi står klar med det tekniske udstyr og vi vil bestræbe os på at optage alle events og udgive dem som podcasts.

Hvis du vil vide mere eller har input, er du velkommen til at skrive til Kim Jensen på kj@cisu.dk.

Du kan også udfylde formularen nederst på siden.

Rammerne for events på Anton 2021

Organisationer, der er medlem af CISU eller har stor relevans for medlemsorganisationer, kan være vært for events på Anton under Folkemødet 2021

Vi er til stede på haven fra onsdag 15. juni.

Vi forestiller os, at der er events fra 13-18 torsdag, fredag og lørdag, men skriv, hvis et andet tidspunkt giver mening.

Der er vidde rammer, men vi anbefaler en times arrangement.

 

Som udgangspunkt skal man selv stå for streaming, men vi vil, hvor det er relevant, optage lyden fra events og lægeg dem ud som podcast.

 

 

Kutteren ligger centralt, men har begrænset plads på dækket, så når man planlægger en event, skal man tænke fordele og begrænsninger.

 

Fordelene er placeringen, fællesskabet, den helt specielle stemning, muligheden for at mødes i øjenhøjde. Kutteren er egnet godt til inddragende events.

 

Ulemperne er, at deltagerne er udsatte i tilfælde af dårligt vejr, adgangen er ikke handicap-venlig, pladsen er begrænset til godt 30 stående eller 20 siddende gæster.

Hvis du kunne tænke dig at bruge Anton som scene eller deltage i events på kutteren, kan du udfylde formularen herunder.

CISU har været til stede på Folkemødet siden 2012.

Tilstedeværelsen har været af forskellig karakter, men grundlæggende mener, CISU, at Folkemødet er en vigtig begivenhed for organisationer og politikere. Derfor er CISU til stede på en måde, der bedst muligt understøtter medlemsorganisationernes interesse.

 

2012: CISU var repræsenteret ved kommunikationskonsulent Tune Nyborg, der gjorde sig betragtninger om CISUs muligheder for et bidrag. Udvikling var stort set ikke et tema på Folkemødet i 2012.

 

2013: CISU deltog som arrangør af debatter om politikernes syn på udviklingsbistand, den folkelige del af udviklingsbistand og ulighed kontra fattigdom. Udbyttet var at sætte udvikling på dagsordnen.

 

2014: CISU var en del af Det Globale Telt. Debatter om ”skaber tabersager og støttesange vores billede af u-lande”, diskussion af Danidas udviklingsstrategi, frivilliges rolle og EU og udvikling. Igen var udbyttet at udvikling kom på dagsordenen. Vi fik desuden politikere i tale.

 

2015: CISU deltog igen i Det Globale Telt med debatter om Udvikling i Skrøbelige Situationer, politisk gennemslagskraft og folkeligt engagement. Igen var udbyttet at præge en dagsorden. Desuden lykkedes det at få hovedpersoner i tale.

 

2016: CISU havde ingen fast plads i Det Globale Telt og arrangerede ikke selv debatter. Deltog i andres arrangementer og lavede samlende forarbejde. Udbyttet var i høj grad at sætte et aftryk og samle input. Der var adskillige arrangementer om udvikling. CISU var til stede og gav opsamling på 29 arrangementer. Den officielle evaluering giver grund til at tro, at politikere er modtagelige over for blød lobbyisme.

 

2017: CISU arrangerer ikke selv debatter, men stiller sig til rådighed for andre og blander sig i debatter. Der vil blive holdt et formøde for medlemsorganisationer og lavet en samlet oversigt over relevante arrangementer.

 

2018: CISU arrangerede ikke selv debatter, men stillede sammen med Levende Hav fiskekutteren Anton til rådighed for medlemsorganisationer.

 

2019: CISU gentog succesen med at stille Levende Havs kutter Anton til rådighed for medlemsorganisationer.