ForsideDet mener CISU

I efteråret 2014 bebudede regeringen, at man ville tage yderligere 2,5 milliarder kroner fra udviklingsbistand i fattige lande og bruge dem på asylsøgere i Danmark. I den forbindelse begyndte CISU at opfordre vores medlemmer til at blande sig i den offentlige debat.

 

Vi har på denne side samlet eksempler og gode råd til, hvordan man kan blande sig.

 

 

CISU opfordrer alle medlemmer til blande sig i den politiske debat om brug af bistandsmidler til flygtninge. Det har vi gjort i denne nyhed her og på disse undersider: Vi har også skrevet et brev til samtlige folketingspolitikere. Det kan du læse her

 

Her kommer en række gode råd til at blande sig, og herunder er eksempler på, hvordan man kan sige fra og forslag til at komme igennem med sin holdning.

Siden vil løbende blive udbygget.

Her er nogle gode råd til, hvordan du kan skrive et brev til folketingets medlemmer.

Her kan du finde CISUs miniguide til læserbreve og pressemeddelelser (er på vej)

 

Her er en række eksempler på debatindlæg, du kan lade dig inspirere af.

VIGTIGT:

Nedenfor er en række indlæg og metoder. Når CISU bringer dem, er det ikke fordi vi kan stå inde for alle budskaber og konklusioner. Det er ment som inspiration.

  • Husk på jeres egne værdier som forening, og lad dem skinne igennem i jeres kommentarer I knytter til materiale, I deler.
  • Undgå at reproducere stereotype forestillinger om folk i fattige lande. Tænk særligt over billeder - kan jeres målgruppe og partnere i Syd se sig selv i dem? Fortæl gerne om personer I arbejder med, og hvordan nedskæringer kan være med til at hindre de forandringer og resultater I sammen skaber.
  • Sørg for at kommunikere troværdigt- det vil sige i overensstemmelse med den virkelighed I oplever og arbejder i.

 

Fra CISU-medlemmer og CISU
Blog-indlæg/læserbreve
Pressemeddelelser
Andet

 

Fra andre end CISU
Blog-indlæg/læserbreve
Pressemeddelelser og nyheder
Andet

 

 

Her er en række kampagner og events, som du kan deltage i eller lade dig inspirere af:

 

Fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp har iværksat en underskriftindsamling mod de bebudede nedskæringer. Du kan være med til at sende et signal til regeringen ved at sende en sms med teksten UNDERSKRIV til 1277

Facebook-siden "Menneskehandel på Christiansborg?"

About

Regeringen foreslår at udviklingsbistand til "forebyggende indsatser" reduceres med 2,5 mia for at dække udgifterne til syriske flygtninge. Er det i orden?

Description

Regeringen foreslår at udgiften til det øgede antal flygtninge som følge af krigen i Syrien skal dækkes af andre marginaliserede grupper i verdens fattigste områder ved at skære 2,5 mia. i udviklingsbistanden til forebyggende indsatser. 

Det er svært at overse hykleriet. Som borger i et velstillet land, der er godt på vej ud af den økonomiske krise vi knap har måttet lide for, skammer jeg mig dybt. 

På denne side inviterer jeg alle til at dele argumenter, erfaringer, forklaringer og holdninger mod denne politik i håb om at kunne samle en masse gode grunde til at finde en anden løsning, der klæder Danmark bedre.

Så skriv endelig hvad du mener, del gode artikler, fortæl om konsekvenserne og lad os høre alle stemmer og sammen være en anstændig modvægt til den kyniske menneskehandel, der synes at foregå på Christiansborg.

   

Her er baggrundsmateriale samlet af andre end CISU, som du kan lade dig inspirere af.

 

Baggrundsmateriale og statistikker
Lars Engberg fra DIIS
Globalt Fokus