ForsideDet mener CISU

Fra CISUs bestyrelse til alle medlemmer af CISU. Gør noget - lige nu!

Socialdemokraterne og de Radikale har her til morgen spillet ud med en ændring af deres eget finanslovsforslag for 2015. En kontant nedskæring på voldsomme 2,5 mia. kr. på den danske udviklingsbistand i 2015 skal finansiere en modtagelse af flygtninge i Danmark. En nedskæring der følger efter mange års udhuling af bistanden til de fattige. Forslaget vil have voldsomme konsekvenser - efter alt at dømme også for støtten til civilsamfundsindsatser igennem danske organisationer.

 

Det indgår nu i de finanslovsforhandlinger med partierne, der finder sted i disse uger. Vi kan ikke på nuværende tidspunkt se de konkrete forslag til, hvordan nedskæringen skal udmøntes.

 

Det er LIGE NU i disse dage, at der er mulighed for at påvirke de politiske beslutninger på dette område. CISUs bestyrelse har et dybfølt ønske om at se mange - rigtigt mange - af jer på bane inden for den næste uge.

 

Bland jer! Se på jeres egne mål og værdier - og udtryk, hvordan nedskæringerne udfordrer dem. Vælg budskaber og målgrupper, der passer netop til jer. Gå sammen med andre, hvis det er muligt. Brug alle midler til at holde gang i debatten, så den ikke dør i morgen. Store som små - stort som småt - alt er godt. Hellere lidt end ingenting. Vi må vise, at der er et mangfoldigt og folkeligt Danmark, der ønsker at fastholde, at udviklingsbistand bruges til fordel for de fattige.

 

På siden cisu.dk/blandjer har vi samlet:

 

 

Send gerne alle jeres indlæg, oplæg, aktiviteter, tanker, skriverier, links osv. ind til CISUs facebook eller til CISUs kommunikationskonsulent Kim Jensen på kj@cisu.dk

 

Det er en god idé at følge med (og videregive informationer) fra f.eks.ulandsnyt.dk, altinget.dk og #dkaid + #dkpol på twitter