ForsideOm CISU

CISU er en sammenslutning af mere end 280 folkelige, danske organisationer, der alle er engagerede i udviklingsarbejde. Her kan du se, hvem der er medlem af CISU.

Her kan du se en rapport om CISUs medlemsorganisationer på baggrund af en medlemsundersøgelse i 2019

 

CISU er en uafhængig organisation med egne vedtægter, bestyrelse og målsætninger. Læs mere om organisationen her.

 

 

CISU arbejder på fire måder:

 

  • Forstærker: CISU udvikler og tilbyder kapacitetsydelser, der reflekterer medlemsorganisationers erfaringer og behov, gennem kurser, rådgivning, netværk og online guides om alt fra økonomistyring i projekter over organisationsudvikling til bæredygtig udvikling. 

 

  • Forvalter: CISU forvalter puljer, som yder økonomisk støtte til en bred vifte af udviklings- og humanitære indsatser, som skaber varige og bæredygtige forandringer.

 

  • Forbinder: CISU understøtter deling af viden og læring fra erfaringer og større globale strømninger. Vi bygger bro mellem vores medlemsorganisationer og giver mulighed for at udveksle erfaringer og danne netværk. Vi bygger også bro til andre aktører i civilsamfundet, den private sektor og forskningsinstitutioner. 

 

  • Formidler: CISU motiverer danskeres globale engagement gennem oplysning og kommunikation om globale forhold. Vi arbejder for at synliggøre civilsamfundets rolle og styrke vilkårene for civilsamfundets deltagelse i udviklingssamarbejdet. 

 

Rammerne for CISUs arbejde:

CISUs vision, mission og værdier kan du se, hvad vi er sat i verden for, og hvordan vi arbejder.

CISUs strategi 2022-25 beskriver vi de overordnede mål for vores arbejde.

 

Størstedelen af CISUs aktiviteter er finansieret af Udenrigsministeriet og er på finansloven. Foreningsaktiviteter, såsom generalforsamling og politisk arbejde, betaler CISUs medlemmer for gennem deres kontingent.