ForsideAktueltOpslagstavle

Herunder er CISUs opslagstavle for medlemsorganisationer, hvor man kan lave opslag med relevans for andre organisationer.

 

Det kan være pressemeddelelser, information om arrangementer eller lignende. Oversigten kommer så med i CISUs nyhedsbrev, der hver anden uge kommer ud til over 2.000 modtagere.

 

Men opretter dem i formularen nederst.

CISUs opslagstavle for medlemsorganisationer

Vores Brillebibliotekssystem er nu så langt, at vi begynder at kigge efter nye områder at etablere Brillebiblioteker i. Vi har brilleviden og er system der gør det muligt at genanvende alle briller og hjælpe folk med vanskeligt syn, da vores system kan håndtere sortering af briller med bygningsfejl og ekstreme styrker. Vi søger medlemmer med viden fra andre lande, hvor Brillebiblioteket også vil kunne gøre en forskel. For de nye destinationer vil det være muligt at udsende udstyr og optikere, men det kræver viden om destination og en stærk samarbejdspart i modtagerlandet. I sidste ende er det også et spørgsmål om økonomi og vi vil gerne kunne tælle til 300 medlemmer, så vi håber at flere vil være med.

Læs mere her: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=6656423114437324&id=100002091043477

Vil du have erfaring med at arbejde i en NGO? Mellemamerika Komiteen søger en praktikant som frivillig- og eventkoordinator. Vi er en af Danmarks eneste NGO’er som udelukkende arbejder for at støtte udviklings- og solidaritetsarbejdet i Mellemamerika. Som praktikant bliver en del af vores lille frivillige sekretariat, og får derigennem også frivillige og aktivister som kollegaer.

Frivillig- og eventkoordinator i Mellemamerika Komiteen, 37t/ugen i foråret 2024.
Som praktikant kommer du til at være tovholder og igangsætter for frivilliggrupper og aktiviteter i Mellemamerika Komiteen. Du vil få til opgave at rekruttere nye frivillige, vedligeholde, analysere og pleje eksisterende frivillige. Arbejdet indebærer introduktion og hvervning af nye frivillige, deltagelse i introaftener, besøg og oplæg på uddannelsesinstitutioner, stå sociale aktiviteter for frivillige samt afholdelse af events med fokus på Mellemamerika. Og ikke mindst være stå for planlægning af årets største arrangement; Latinamerika dag! En opgave som både kræver overblik, handlekraft og god energi. Som koordinator er du kontaktperson for de frivillige og har derfor en helt central rolle i organisationen med en masse ansvar. Der er plads til at du kan udfolde dine egne idéer. Det er derfor vigtigt, at du kan arbejde selvstændigt og kan strukturere din egen tid. Vi søger en naturlig leder som formår at skabe god stemning og engagement blandt frivillige i organisationen.
Du kommer blandt andet til at:
• Være kontaktperson og sparingsperson for frivillige på tværs af grupperne.
• Organisere oplysningsarrangementer
• Sørge for godt sammenhold blandt de frivillige ved at organisere sociale aktiviteter.
• Planlægge og kordinere Latinamerikadag 2024
• Rekruttere og fastholde frivillige, herunder besøg på relevante uddannelsesinstitutioner.
• Være med til at udarbejde strategier for vedligeholdelse af frivilligt engagement.
• Udarbejde content til sociale medier samt bidrage med indlæg til nyhedsbreve og hjemmeside.
• Ugentlig sparring og idéudveksling med landssekretær

Det er en fordel, men ikke et krav, at du har kendskab til/eller interesse for Mellemamerika og at du har erfaring med frivilligkoordinering. Ligeledes er det en fordel at kunne tale/forstå spansk, men heller ikke et krav. Der vil være forskudte arbejdstider cirka 2-3 dage om ugen grundet arrangementer og møder med frivillige som typisk foregår om eftermiddagen. Du får base på vores kontor i Solidaritetshuset på Nørrebro sammen med vores landssekretær. Stillingen er en ulønnet praktikant stilling.
Om Mellemamerika Komiteen:
Mellemamerika Komiteen (MAK) er en solidaritetsorganisation. Vi ønsker at skabe en aktiv solidaritet med befolkningerne i Mellemamerika: derfor støtter vi aktivt kampen for social retfærdighed, selvbestemmelse og menneskerettigheder, og prioriterer at samarbejde direkte med politiske og folkelige bevægelser. De sidste over 40 år har vi arbejdet med bondebevægelser, fagbevægelser, kvinderettighedsorganisationer og ungdomsorganisationer. Vi er en lille næsten frivilligdrevet organisation med én deltidsansat. Derfor er rollen som frivilligkoordinator en stor og essentiel rolle.
Ansøgning
Send din motiverede ansøgning og dit CV til info@makomiteen.dk senest onsdag d. 11. oktober 2023 kl. 23.59. Praktikantstillingen er tænkt med start 1. februar 2024 indtil juni 2024. Vi kan tilpasse datoerne dit studie. Samtalerne vil finde sted i slutningen af oktober 2023.
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved at kontakte landssekretær Helene Silva-Sørensen på info@makomiteen.dk eller tlf. 21 52 17 40
Vi glæder os til at modtage din ansøgning!

Facilitated by Catherine Nyambura, this training will focus on applying intersectional feminist principles to our organizations’ external operations, specifically international partnerships, programming, and funding. There will be guest speakers sharing their experience, practices and apporaches to feminist programming, partnerships and funding from ASTRAEA, CREA and RFSU.
Target group: The training is relevant for staff, volunteers, activists, and leaders in CSOs with international partnerships, projects and program in countries of the global majority.


Time and place: October 4-5, 9.00-16.00, at Community Hall, MS Action Aid, Fælledvej 12, 2200 Copenhagen N


Background: The training is developed by- and for the participating organisations in the Feminist Network, which consists of ActionAid Denmark, Oxfam Denmark, The Danish Family Planning Association, International Media Support and The Women’s Council Denmark. The Feminist Network was formed in early 2022 to develop our own capacities by applying feminist principles and approaches to our work. This training is the second of three planned training sessions in 2023. The First training focused on bringing feminist principles to the internal organisational and leadership level.

Tilmelding: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdSIdtKYigCQhZUGyCN388TyntLtB5F_1EcyVToRTulrloYDA/viewform?usp=sf_link

// Kvinderådet

 

Teatro Trono kommer på turne i Danmark og den 17 november giver de forestilling i Union, Kbh. N. 'Åndernes sang' er en en dramatisk og musisk forestilling om miljømæssige udfordringer i Bolivia og en kritik af den passivitet, der hersker i samfundet. Køb billet via Billetto (turneen er støttet af CISUs Oplysningspulje)

 

// Spor Media

 

Køb din billet her: 

https://billetto.dk/e/forestilling-teatro-trono-fra-bolivia-billetter-873173

Operation Dagsværk søger en ny sekretariatsleder til organisationens drift og fortsatte udvikling. Det kræver, udover en generel forståelse for frivillige miljøer og organisering af unge frivillige, at du har mod på en solid blanding af strategisk organisationsudvikling, drift og politisk interessevaretagelse.
Operation Dagsværks sekretariat og organisation baserer sig på unge frivilliges arbejdskraft og engagement, hvilket sætter sit tydelige præg på ånden og stemningen i dagligdagen. Det er derfor vigtigt, at du er motiveret til at understøtte og styrke den frivillige drivkraft, der er essensen i at en elevorganisation som Operation Dagsværk kan bestå og udvikle sig i en positiv retning. Målet for vores arbejde koncentreres om den årlige Oplysningskampagne, som målrettes elever på ungdomsuddannelser og efterskoler, der på Dagsværkdagen i november samler ind til et globalt udviklingsprojekt.

Se hele stillingsopslaget her: https://www.od.dk/?page_id=1368

We welcome you to this one-day conference, where we will showcase the Organic Farmer Family Learning Group approach as an efficient sustainable and empowering agriculture development approach.


// Økologisk Landsforening


Link til begivenheden: https://organicfflg.org/events/fflg-conference/

En helt unik 15 dages tur til det skønne Tanzania i januar-februar 2024. Vi opholder os i den første del af rejsen i Arushaområdet, besøger institutioner og skoler og skal på safari. Rejsens afsluttes med et ophold i Usambara Mt.
Læs mere på hjemmesiden www.tesdenmark.com


Tilmelding på tesdenmark@hotmail.com

I konsulenthuset i-Strategi har vi besluttet at tilbyde gratis rådgivning et begrænset antal timer om måneden til CISUs medlemmer.

Vi ved, at det kan være svært at skrive det perfekte nyhedsbrev, op opsætte en god landingsside, eller komme i gang med at lave en god strategi til sociale medier. Måske har man ikke altid kompetencerne i sin forening, eller måske søger man bare gode tips og tricks.

Vi stiller derfor hele vores konsulenthus til rådighed - helt uden beregning for jeres forening. Vi kan hjælpe med alt fra søgemaskineoptimering (SEO), til sociale medier, kommunikationsstrategi, rådgivning ift hjemmesider, mm.

Tilbuddet gælder kun for CISUs medlemsorganisationer og kun i begrænset omfang månedligt. Tilbuddet omfatter ikke udførende arbejde - kun rådgivning.

 

læs mere på istrategi.dk

Her kan du indsende en nyhed til CISUs opslagstavle