ForsideAktueltOpslagstavle

Herunder er CISUs opslagstavle for medlemsorganisationer, hvor man kan lave opslag med relevans for andre organisationer.

 

Det kan være pressemeddelelser, information om arrangementer eller lignende. Oversigten kommer så med i CISUs nyhedsbrev.

 

Men opretter dem i formularen nederst.

CISUs opslagstavle for medlemsorganisationer

Der skal festes! 2020 har været et vildt år med op og nedture, og efteråret byder heldigvis på en af de store opture: Dobbeltfødselsdag!

FN fejrer i år 75 års fødselsdag den 24. oktober, og FN-forbundet fylder også rundt - nemlig 50!
Derfor vil vi gerne invitere til en virus-venlig fest. FN-forbundet København har arrangeret virtuel fejring fra kl. 16-18, og det er åbent for alle.

Globalt er FN samlingspunkt for fredsskabelse, bæredygtig udvikling og samarbejde mellem verdens nationer. Menneskerettighederne er blevet til vores alles kompas for sikring af fundamentale rettigheder, såsom religion, ytrings- og forsamlingsfrihed. Lokalt har befolkninger verden over, inklusiv danskerne, taget FN’s 17 Verdensmål til sig for en mere bæredygtig verden.

Vi opfordrer alle til at tage del i FN-fejringen på deres pc, telefon eller tablet. Vi skal nok sørge for quiz, spil og god stemning. Og der er præmier til vinderne!

 

Se Facebook-link her

Se et etableret dansk skovlandbrug og hør om skovlandbrugssystemer i Danmark og Afrika. Hvad kan vi lære om skovlandbrug af erfaringerne fra syd? Hvilke fordele og ulemper er der ved skovlandbrug? Hvilke træer og afgrøder er mest optimale i systemerne, og hvor kommer de fra? Hvad gør skovlandbrug for klima, frugtbarhed og biodiversitet og hvordan med økonomien? Mere information og tilmelding senest 6. oktober på okologi.dk/kalender.

 

læs mere her

Løgumkloster Højskole tilbyder legater til unge, der inden for det sidste år har arbejdet frivilligt i en NGO eller ungdomsbevægelse med fokus på social, økonomisk eller miljømæssig, bæredygtig udvikling.

Legatet er på 6.000 til 10.000 kroners afslag i normalprisen på 24.960 for 16 uger. Legatet kan søges her: https://www.logumklosterhojskole.dk/legatformular.

Vi giver legater, fordi vi mener højskoleopholdet er mulighed for at opkvalificere/klæde frivillige på til at fortsætte og udvikle deres gode arbejde i fællesskab med andre, at blive endnu skarpere på, hvordan man leder og iværksætter bæredygtig udvikling.

Højskolen tilbyder også et rum, hvor den enkelte kan bringe sit personlige engagement og interessen for aktivisme og frivillighed ind i sine overvejelser over studievalg og fremtid.

 

Højskolens profil:

Løgumkloster er en almen grundtvigiansk højskole i det sønderjyske grænseland med fokus på bæredygtighed, især FN’s 17 Verdensmål. Vi har linjefag og valgfag, der klæder eleverne på til at lede og tage initiativ til bæredygtig udvikling, samtidigt med at man får en god højskoleoplevelse for livet. 

Vi har fag indenfor ledelse og kommunikation, selvforsyning og samarbejde omkring den grønne omstilling, med meget mere. 

Især Ledelseslinjen er egnet til de unge frivillige (se https://www.logumklosterhojskole.dk/ledelseslinjen).

 

Her kan du indesende en nyhed til CISUs opslagstavle