ForsideAktueltOpslagstavle

Herunder er CISUs opslagstavle for medlemsorganisationer, hvor man kan lave opslag med relevans for andre organisationer.

 

Det kan være pressemeddelelser, information om arrangementer eller lignende. Oversigten kommer så med i CISUs nyhedsbrev, der hver anden uge kommer ud til over 2.000 modtagere.

 

Men opretter dem i formularen nederst.

CISUs opslagstavle for medlemsorganisationer

Vi er en lille NGO med en drøm om et kontorfællesskab i Aarhus med andre, der arbejder med international udvikling.

Vi er i øjeblikket to faste medarbejdere med planer om at udvide i fremtiden. Vi har pt. et lille kontor med 3-4 pladser i kontorfællesskabet hos DISIE, Grønnegade 56, og der er god plads til flere lejere her i kontorfællesskabet, både mindre kontorer og individuelle pladser i et større rum. Se mere her.

Men vi er også åbne for at se efter andre egnede lokaler sammen med andre Aarhus-baserede organisationer med interesse i et kontorfællesskab.

Skriv til rasmus@impactdesigns.dk, hvis du er interesseret i at snakke mere om mulighederne.

 

Projektkoordinator til internationalt udviklingsarbejde søges af Tandsundhed Uden Grænser. 

Ansøgningsfrist: 10. April 2023

Læs mere her.

Præsentation af foreningens projekter i Tanzania vises i Bio Mors 30. marts 2023 kl. 19.00.
Fri entre 

"Klimatilpasning, økologi og teamwork i samme hug. Økologisk landsforening har høstet håb i vores programsamarbejde i Østafrika. Vi har en model, der giver småbønder i udviklingslande mere mad på bordet og bedre sociale vilkår."

Læs hele indlægget i Information her.

Kom med og bliv også klogere på hvilke konsekvenser vores forbrug i Danmark har på biodiversiteten, og de lokales helbred og rettigheder nær Guatemalas største sø.

D. 20. marts vil Anna-Carina Josefsen og Nicoline Kjemtrup, som står bag kampagnen Glimt fra Guatemala, fortælle om deres oplevelser i felten tæt på minegiganten Fénix, som ligger i det østlige Guatemala.

Med sig hjem har de en masse viden om den guatemalanske regerings voldelige håndtering af jordfordelingen mellem de oprindelige folk, der ønsker at bo og dyrke mad på den og dem, der ønsker at grave værdifulde metaller op af den. Det er den klassiske David og Goliat historie, men den eneste vinder er indtil videre den russisk-schweiziske Solway Group, som lige nu ejer og administrerer nikkelminen.

Dørene åbner kl. 17.30
Det vil være muligt at købe drikkevarer mod et symbolsk beløb der går til MAK's arbejde i og om Mellemamerika. Egen mad må gerne medbringes.
Det er gratis at deltage
Oplægget er på dansk
Se begivenheden her.

Hvem er MAK?
Mellemamerika Komiteen er en solidaritetsorganisation. I daglig tale kalder vi os MAK. Vores formål er at mobilisere en aktiv solidaritet med befolkningerne i Mellemamerika. Vi er primært drevet af frivillige kræfter og vores arbejde består af projektarbejde, oplysningsarbejde og kulturudveksling. Mellemamerika Komiteen støtter aktivt kampen for social retfærdighed, selvbestemmelse og menneskerettigheder. Vi prioriterer det direkte samarbejde med politiske og folkelige bevægelser.

Studiepraktik hos VedvarendeEnergi i Århus 

Drømmer du om at arbejde med klimatilpasning i Afrika? Så er du måske vores nye studiepraktikant. 

Du bliver en del af vores internationale team, som i tæt samarbejde med et voksende antal civilsamfundsorganisationer arbejder med fortalervirksomhed, borgerdeltagelse og klimatilpasning blandt småbønder i Kenya, Tanzania og Mozambique. 

Vores internationale arbejde er bl.a. finansieret af CISU med en programbevilling for 2020-2023 og vi er ved at udarbejde en programansøgning til CISU for 2024-2027. Opgaverne i praktikperioden er koncentreret omkring dokumentation af resultater, research og transitionen mellem de to bevillinger. Dine opgaver og ansvarsområder bliver planlagt sammen med dig og med udgangspunkt i dine faginteresser og erfaringer og kan f.eks. omfatte: 

  • Research i forbindelse med udarbejdelse af ansøgninger til donorer. 
  • Udarbejdelse og kvalitetssikring af ansøgninger i samarbejde med dine kollegaer og vores partnerorganisationer i Kenya, Tanzania og Mozambique. 
  • Design af baseline studier og dataindsamling til dokumentation af småbønders klimaresiliens. 
  • Indsamling af kvalitative data gennem individuelle og fokusgruppe interviews. 

Vi forestiller os at du: 

  • Er kandidatstuderende på en relevant studieretning f.eks. antropologi, human security, agrobiologi, internationale studier, statskundskab. 
  • Har erfaring med projektledelse fra en dansk civilsamfundsorganisation (frivillig/lønnet). 
  • Har stærke relationelle kompetencer og kan skabe konstruktive relationer. 
  • Er flydende på dansk og engelsk i skrift og tale. 

Det er en ulønnet studiepraktik på 30-37 timer om ugen efter aftale. Praktikperioden er fra begyndelsen af august 2023 til januar 2024 eller efter nærmere aftale. Arbejdsstedet er Den Gamle Chokoladefabrik, Klosterport 4F i Aarhus midtby. Vi er 16 medarbejdere, arbejdsmiljøet er uformelt og arbejdstiderne fleksible. 

Send din motiverede ansøgning samt CV i et dokument til hs@ve.dk. Eventuelle spørgsmål til stillingen kan rettes til leder af international afdeling Helle Schierbeck hs@ve.dk eller programkoordinator Laura Balle Svendsen lbs@ve.dk – skriv en mail til os og vi ringer dig op. 

Ansøgningsfristen er løbende og samtalerne afvikles løbende.  

Vi glæder os til at høre fra dig.  

Tech for Democracy:  

BLIV EN DEL AF COPENHAGEN PLEDGE FOR TECH FOR DEMOCRACY 

Globalt Fokus samarbejder med Udenrigsministeriet om det danske Tech for Democracy initiativ, der sætter fokus på at få teknologi til at arbejde for menneskerettigheder og demokrati – og ikke imod. 
 
En del af initiativet er The Copenhagen Pledge, der forpligter regeringer, multilaterale organisationer, civilsamfund og tech-virksomheder til at sikre, at de menneskerettigheder og grundlæggende rettigheder, som mennesker har offline, ligeledes beskyttes og fremmes online. 
 
I den forbindelse har over 100 civilsamfundsorganisationer udviklet et Action Programme, der gennem otte anbefalinger konkretiserer og ikke mindst sætter barren for Tech for Democracy-arbejdet og formålet med forpligtelserne. Globalt Fokus opfordrer derfor alle medlemsorganisationer til at tage del i initiativet og underskrive The Copenhagen Pledge her. 

I konsulenthuset i-Strategi har vi besluttet at tilbyde gratis rådgivning et begrænset antal timer om måneden til CISUs medlemmer.

Vi ved, at det kan være svært at skrive det perfekte nyhedsbrev, op opsætte en god landingsside, eller komme i gang med at lave en god strategi til sociale medier. Måske har man ikke altid kompetencerne i sin forening, eller måske søger man bare gode tips og tricks.

Vi stiller derfor hele vores konsulenthus til rådighed - helt uden beregning for jeres forening. Vi kan hjælpe med alt fra søgemaskineoptimering (SEO), til sociale medier, kommunikationsstrategi, rådgivning ift hjemmesider, mm.

Tilbuddet gælder kun for CISUs medlemsorganisationer og kun i begrænset omfang månedligt. Tilbuddet omfatter ikke udførende arbejde - kun rådgivning.

 

læs mere på istrategi.dk

 

 

 

Her kan du indesende en nyhed til CISUs opslagstavle