ForsidePuljerIndberet uregelmæssigheder og korruptionForebyggelse af korruption

Forebyggelse starter tidligt

Forebyggelse af korruption og svindel starter længe før en eventuel projektbevilling. Allerede i starten af et samarbejde eller udviklingen af et konkret projekt, er det vigtigt at diskutere, hvordan korruption, misbrug og svindel kan forebygges.

 

Det er således vigtigt at bruge tid i partnerskabet til afklare forventninger og sætte sig ind i hinandens organisationer og baggrund m.m., så det er muligt at forstå den baggrund, man reagerer og taler ud fra.

 

Når I har en bevilling

 • Hav klare aftaler om rapportering og regnskabsaflæggelse med jeres partnere.
   
 • Deltag i CISUs kurser Pengene er bevilget og Regnskab og finansielt tilsyn af bevillinger, samt Korruptionsforebyggelse og Økonomistyring 
   
 • Har I eller jeres partner(e) brug for redskaber til bogføring og styring af regnskaber, anbefaler vi jer at bruge det udmærkede materiale, som den engelske organisation Mango har udarbejdet. 
   
 • Ved projektbesøg og i jeres egen organisation anbefaler CISU desuden, at I benytter Mango's Health Check, som giver et godt billede af den finansielle styring i mindre organisationer. Download Mango's spørgeskema her
   
 • CISUs Accountability Dialogue Tool er bygget op som Mango's Health Check, men har fokus på en organisations indre sammenhæng og kontrolniveauer. Redskabet anbefales ved partnerbesøg og i jeres egen organisation. Hent det her.