ForsideVærktøjerOrganisationEn stærkere forening

For at kunne sikre, at jeres forening er velfungerende, kan det være nødvendigt at se på mange forskellige aspekter - fra mål og strategier over ledelse og organisation til helt praktiske ting som valg af bankforbindelse og udsendelse af nyhedsbreve.

 

Neden for kan du finde en række nyttige materialer om drift og udvikling af jeres forening. CISU har selv udgivet en Guide til Organisationsudvikling med teori og værktøjer omkring organisationsudvikling.

 

 

 

 

Generelle materialer om foreningsarbejde

 

Center for frivilligt socialt Arbejde i Odense har udarbejdet en række små hæfter, som belyser forskellige aspekter af det at oprette og udvikle en velfungerende forening. Hæfterne er ikke specielt rettet mod foreninger, der arbejde med udvikling, men mange centrale opgaver og problemstillinger er de samme for alle typer af foreninger.

 

Når I stifter en forening

Om de overvejelser man bør gøre, inden man stifter en forening, om de formelle krav og om hvordan man i praksis indkalder til og gennemfører en stiftende generalforsamling.

Hent materiale

 

Bestyrelsens ansvar og opgaver

Om de praktiske og juridiske forpligtelser, som følger med at være bestyrelsesmedlem i en forening, og om hvordan man i praksis løfter opgaven på en god måde.

Hent materiale

 

Foreningen som arbejdsgiver

Om de praktiske og juridiske overvejelser og problemstillinger i forbindelse med at ansætte (især den første) medarbedjer i en frivilligt baseret forening.

Hent materiale

 

Foreningens økonomi

Om hvordan man i praksis håndterer foreningens budget, regnskab og økonomi, og om de formelle og praktiske krav til kasseren og den øvrige bestyrelse.

Hent materiale

En velfungerende forening kræver løbende diskussion, eftertanke og udvikling