With transparency we all win

Projektperiode:

15.12.2015 - 15.04.2019

Beviliget beløb:

3.262.610,- DKK

Organisation:

Viva Danmark

Partnere:

Red Viva Honduras (RVH)

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt E (3 - 5 mio)

Indsatser foregår i:

Honduras

Overordnede mål

At forandre en kultur med høj grad af korruption til en kultur med gennemsigtighed, gennem aktiv deltagelse af børn og unge, som skal fremme ansvarlighed i deres lokalsamfund med støtte fra offentlige institutioner og civilsamfundsorganisationer.

Umiddelbare mål

1. Styrke kapaciteten hos civilsamfundsorganisationer og lokale myndigheder vedrørende problemer med gennemsigtighed og ansvarlighed, så børn, unge og voksne overtager en praksis og adfærd uden korruption, i 15 lokalsamfund i tre regioner: nord, syd og central Honduras. 2. Udvikle og overdrage et undervisningsmateriale omhandlende gennemsigtighed, ansvarlighed og social monitorering til undervisningsinstitutioner for børn og unge i de tre regioner. 3. 4000 børn, 4000 unge og 12 transparens-komiteer, som deltager i undervisningsforløb og fremmer gennemsigtighed, ansvarlighed og social monitorering i deres hjem, undervisningsinstitutioner og lokalsamfund.

Målgrupper

'- 8000 børn og unge (5000 fra byområder og 3000 fra landområder) på uddannelsesinstitutioner - 150 unge frivillige facilitatorer, som vil implementere redskaberne på uddannelsesinstitutioner - 60 repræsentanter fra lokale myndigheder - 40 repræsentanter fra civilsamfundsorganisationer, inklusive lokale ledere - 12 ungdomskomiteer i hver region, som tager del i monitoreringsprocesser i regionerne. - 12 transparanskomiteer, en i hver region, som består af repræsentanter fra civilsamfundet, som vil udføre monitoreringsprocesser sammen med ungdomskomiteerne.

Resume

Projektets formål er at bekæmpe korruption ved børn og unges aktive deltagelse, aktivering af civilsamfunds-organisationer og lokale transparenskomiteer. RVH vil udvikle et børnevenligt materiale om anti-korruption og gennemsigtighed som skal implementeres på en række skoler med deltagelse af 4000 børn og 4000 unge. Herefter vil materialet forsøges indarbejdet i skolers faste undervisningsplaner efter endt projekt. I projektet trænes ungdomsledere i eksisterende ungdomskommittéer samt transparenskommitter på lokalt plan som skal gennemføre social monitorering af de lokale myndigheders brug af offentlige midler møntet på børn og unge. Slutteligt indeholder projektet en anti-korruptions-oplysningskampagne, som implementeres i lokal samfund og via medier for at højne projektets profil og sikre bred opbakning.