Advocating women's rights in Cameroon

Projektperiode:

01.01.2012 - 30.06.2016

Beviliget beløb:

2.597.401,- DKK

Organisation:

RAW - Rights for All Women

Partnere:

Women’s Counselling and Information Centre (WCIC)

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt D (1 - 3 mio)

Indsatser foregår i:

Cameroon

Overordnede mål

Formålet med projektet er at mindske alle former for vold mod Camerounske kvinder generelt og fattige kvinder i særdeleshed.

Umiddelbare mål

1. At tilskynde til ophøret af kønsdiskriminerende lovgivning og støtte den praktiske implementering af forandringen i samarbejde med relevante netværkspartnere i de forskellige provinser i Cameroun. 2. At yde rådgivning og gratis retsrepræsentation ved domstolene til fattige og marginaliserede kvinder og øge offentlighedens viden om kvinders rettigheder. 3. At sikre WCIC’s bæredygtighed igennem kapacitetsopbygning.

Målgrupper

Primært: 1042 fattige og marginaliserede kvinder og kvinder i Cameroun generelt. Sekundært de frivillige og ansatte i WCIC, Netværkspartnere i Cameroun og 100 parlamentsmedlemmer.

Resume

Projektet har til formål at yde gratis retshjælp og rådgivning til mindst 1042 fattige voldsramte kvinder samt konsolidere WCICs fortalervirksomhed gennem påvirkning af det centrale politiske niveau med henblik på at foranledige varig ændring af kønsdiskriminerende lovgivning i Cameroun. Endelig skal projektet sikre WCICs organisatoriske fundament og fremtidige virke.