Smart Village

Projektperiode:

25.05.2019 - 28.10.2020

Beviliget beløb:

493.664,- DKK

Organisation:

Tanzanians in Denmark (TANDEN)

Partnere:

LONGIDO COMMUNITY INTEGRATED PROGRAM -LOOCIP

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Medborgerindsats

World goals:

Mål 1: Afskaf fattigdom

Mål 3: Sundhed og trivsel

Mål 5: Ligestilling mellem kønnene

Mål 7: Bæredygtig energi

Indsatser foregår i:

Tanzania

Overordnede mål

De involveret kvindegrupper opnår øget kapacitet til at drive indsatser, der kan bidrage til større sammenhængskraft på tværs af køn og status og dermed give dem mere indflydelse i samfundet.

Umiddelbare mål

Det er målet at etablere aktiviteter, der kan skabe fortalervirksomhed blandt projektets involveret kvindegrupper, således at de opnår kompetencer, der kan bidrage til større ligestilling og bæredygtig udvikling i deres lokalsamfund.

Målgrupper

Den primære målgruppe er de ca. 70 kvinder i mellem ca. 20 til 40 år, der er bredt repræsenteret i maasai-stammerne omkring Longido-distriktet. Den sekundære målgruppe er alle dem, der skal være med til at fylde rammerne ud. Det er de umiddelbare brugere af de løsninger og den viden, som bliver formidlet af kvindegrupperne. Dette er borgere som i særlig grad vil være de, der ikke har så mange alternativer for beskæftigelse eller uddannelse, og som i helt særlig grad har brug for det fællesskab, aktiviteterne kan tilbyde.

Resume

Projektet Smart Village går på at yde oplysning og kompetenceopbygning indenfor områder, der har fokus på at forberede levestandarden for en række maasai-landsbyer i Longido-distriktet som ligger i det nordlige Tanzania. Projektet tager afsæt i at undervise eksisterende kvindegrupper i hvordan de kan gøre deres landsbyer ”smartere” og mere bæredygtige ved hjælp af værktøjer som gør dem bedre i stand til at tilpasse sig de store klima-forandringer som området lider under. Dette munder ud i en række workshops, hvor etablering af samfundsdrevne løsninger er centrum for projektet. Herunder områder, som sundhed ift. madlavning, manglende ligestilling, landbrug, strøm og viden omkring vandforvaltning.