Family Empowerment Project

Projektperiode:

01.08.2013 - 31.08.2015

Beviliget beløb:

471.836,- DKK

Organisation:

Seniorer uden Grænser

Partnere:

Karunalaya social service society

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt B (0,2-0,5 mio)

Indsatser foregår i:

India

Overordnede mål

Styrkelse af kvinderne og familierne i Chennai således at de vil få et bedre liv, hvor deres menneskerettigheder vil blive respekteret

Umiddelbare mål

1. Styrkelse og uddannelse af kvinderne ved at fremme personligt lederskab i alle aspekter af livet således, at de kan kæmpe for deres rettigheder. 2. Sikring af kønslighed og hindring af vold i hjemmene. 3. Styrkelse af de unge således at de kan få en bedre fremtid.

Målgrupper

Målgrupperne er: • 300 af de fattigste og mest marginaliserede kvinder fra slumområderne og fra gaderne i den nordlige del af Chennai. Women Association in the Community er en del af målgruppen. • 100 mænd fra det samme område, som bruger og misbruger alkohol • 50 unge 13-19-årige piger og 50 unge 13-19-årige drenge fra det samme område • 25 unge 19-25 årige fra det samme område.

Resume

Den indiske samarbejdspartner er Karunalaya, der er en almennyttig organisation, der arbejder i slumområderne i den nordlige del af Chennai i Sydindien med f.eks. hjælp til gadebørn og udvikling og styrkelse af kvinder. Dette projekts målgruppe er 300 fattige og marginaliserede lavkastekvinder, 100 mænd, samt 50 unge drenge og 50 unger piger fra disse slumområder. De konkrete projektmål er at udvikle kvindernes lederskab i alle aspekter af livet, at gennemføre alfabetiseringsprogram for kvinderne, at udvikle kønsligestilling og reducere vold i hjemmene og i samfundet samt at styrke og udvikle de unge, så de får en bedre fremtid. Følgende aktiviteter vil f.eks. blive gennemført: etablering af selvhjælpsgrupper for kvinder, mænd og unge, træning i lederskab, undervisning i pol. sociale og økonomiske forhold og kvinder rettigheder, alfabetisering af kvinderne, rådgivning, alkoholbehandling af mændene, undervisning i seksuel- og reproduktivsundhed for de unge, samt problemerne ved at indgå tidligt ægteskab.