Uwazi project

Projektperiode:

01.07.2011 - 30.09.2014

Beviliget beløb:

2.999.997,- DKK

Organisation:

Plan Danmark (deaktiveret)

Partnere:

56 Youth for Change Daysae Kivulu Maiden Hope Youth Economic Empowerment Programme (YEEP)

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt D (1 - 3 mio)

Indsatser foregår i:

Kenya

Overordnede mål

Forbedret demokratisk regeringsførelse, udvikling og trivsel, målrettet de mest udsatte børn og unge.

Umiddelbare mål

1. At øge unge græsrødders kompetencer til at indgå i og skabe rum for nye tilgange til demokratiske beslutningsprocesser i lokalsamfundet. 2. At øge unge græsrødders kompetencer til at overvåge og påvirke statslige puljer allokeret til udvikling i lokalområdet.

Målgrupper

Den primære målgruppe: 1088 unge i alderen 18 – 35 år bosat i Dagoretti Division, herunder medlemmer af de fire ungdomsgrupper samt medlemmer fra YEEP sekretariatet. Kønsfordelingen i gruppen er 63 % mænd og 37 % kvinder.

Resume

Projektet gennemføres i samarbejde med unge græsrødder fra fire YEEP ungdomsgrupper i Riruta og Kawangware slum i Dagoretti Division i Nairobi, Kenya. De unge græsrødder udfører frivilligt socialt arbejde i deres lokalområder bl.a. målrettet udsatte børn og unge. Projektets konkrete mål er at øge unge græsrødders kompetencer til indgå i og skabe rum for nye tilgange til demokratiske beslutningsprocesser i lokalsamfundet, samt til at gennemføre social revision af statslige puljer allokeret til udvikling i lokalområdet. Der iværksættes en række aktiviteter med henblik på sikre de unges kendskab til retten til information og god regeringsførelse, samt øget information om og adgang til de statslige puljer. Aktiviteterne omfatter derudover udvikling af de unge græsrødders kompetencer i forhold til tilegnelse, analyse og videreformidling af information f.eks. vedr. forfatningen, konkrete politikområder vedr. børn og unge samt de statslige puljer. Projektet omfatter en særlig indsats for at sikre inklusion af unge og børn med handikap. Tilsvarende er der særlig opmærksomhed på køn. Kapacitetsopbygning af de unges organisationer, deres kendskab til og fortalervirksomhed for retten til information er med til at sikre bæredygtighed i projektet.