"Filling the Void" - Training Health Care Providers in Ho Chi Minh City, Hanoi and Khanh Hoa in modern and evidence-based addiction treatment modalities

Projektperiode:

01.07.2011 - 31.08.2014

Beviliget beløb:

3.026.295,- DKK

Organisation:

NGO Fontana

Partnere:

AIDS ASSOCIATION (HCMCHAA) HAAH Hanoi HAAKA Khanh Hoa LIN Center for Community Development (LIN) Management and Sustainable Development Institute (MSD)

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt E (3 - 5 mio)

Indsatser foregår i:

Vietnam

Overordnede mål

Projektet vil formidle viden og færdigheder om internationalt anerkendte teoretiske og praktiske tilgange til rådgivning og behandling af misbrug og afhængighed af narkotika og alkohol.

Umiddelbare mål

1. Kvalificere 30 ex-misbrugere som specialistundervisere og -trænere i moderne og evidens baseret misbrugsrådgivning & -behandling 2. Kapacitetsopbygge personalet i partner og co-partner organisationer og træne samme, således at fremtidig klinisk praksis bygger på moderne og evidens baseret standarder 3. Sikre at NPO og CSO partner & co-partner organisationer får den nødvendige viden og indsigt samt tilstrækkelige færdigheder til at kunne etablere selvhjælpsgrupper og organisere og ekspandere fortalervirksomhed i evidens baseret misbrugsrådgivning og -behandling

Målgrupper

730 social- og sundhedspersonaler. Ca. 70% kvinder og 30% mænd

Resume

Målet med dette program er at formidle viden om internationalt anerkendte teoretiske og praktiske tilgange til rådgivning og behandling af misbrug og afhængighed af narkotika og alkohol blandt 730 social- og sundhedspersonaler. Projektet vil give deltagerne færdigheder i brugen af samme med henblik på at forandre nuværende klinisk praksis på 41 Misbrugsklinikker i Ho Chi Minh City, Hanoi og Khanh Hoa samt at drage omsorg for, at de vietnamesiske partnere har tilstrækkelig viden til at kunne fortsætte fortalervirksomheden efter projektperiodens afslutning, således a projektet opnår markant synlighed blandt politikere, opinions ledere, pressen og professionelle, der beskæftiger sig med forebyggelse, rådgivning og behandling af narkotika- og/eller alkoholmisbrug og –afhængighed.