USA River Youth and Development Organisation

Projektperiode:

01.01.2013 - 31.12.2016

Beviliget beløb:

700.374,- DKK

Organisation:

Tanzibarn

Partnere:

Usa River Youth and development Organisation

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt C (0,5 - 1 mio)

Indsatser foregår i:

Tanzania

Overordnede mål

Øge livskvaliteten og reducere fattigdom blandt de unge i Usa River.

Umiddelbare mål

Mål 1: Klubbens medlemmer opnår en sundere livsstil og er motiverede til at tage ansvar for deres eget liv. Mål 2: URYDOs organisatoriske kapacitet er forøget. Mål 3: URYDOs medlemmer støttes i at forsørge sig selv og deres muligheder for selvforsørgelse er forøget.

Målgrupper

Indsatsen er rettet mod tre målgrupper: 1) Primær målgruppe: Nuværende medlemmer af ungdomsklubben. Cirka 250 unge mellem 15 og 35, hovedparten mellem 16-25 år. Kønsprofil: 80% mænd, 20% kvinder. Primært beskæftiget i dag-til-dag jobs. 2) Sekundær målgruppe: Unge i Usa River. Fokus: rekruttere unge under 15 år til klubben. Antal: mere end 5000 piger/kvinder og drenge/mænd mellem 10 og 35 år. Ambitionen er at fordoble medlemstallet til 500. 3) Usa River Youth and Development Organization: Videreudviklet demokratisk struktur, øget organisationens kapacitet.

Resume

Usa River Youth and Development Organization er blevet et vigtigt samlingspunkt for unge i Usa River, Tanzania. Ungdomsklubben kører på daglig basis med sports-, netværks-, uddannelses- og oplysningsaktiviteter for ca. 250 unge mænd og kvinder. Der er sket en positiv udvikling hos mange af de unge, hvor de tager mere ansvar i eget liv og udtrykker realistiske uddannelses- og jobønsker. Men det er vanskeligt at blive uddannet, finde job og de mangler kapital, hvilken er en frustrerende situation. Projektets formål er derfor, i samspil med de unge, at tilbyde dem kurser i iværksættere, uddannelse i håndværksfag og etablering af praktikpladser og låne-sparegrupper. Desuden er der et stærkt fokus på medindflydelse og lederskab blandt medlemmerne, ligesom den lokale organisations accountability-strukturer, fundraising og fortalervirksomhed øges. Over en treårig periode viderefører og udbygger vi således Usa River Youth and Development Organization, som blev støttet første gang af PRNGO i 2008.