Uddannelses- og kapacitetsopbygningsindsats for socialarbejdere i Kirgistan

Projektperiode:

01.03.2015 - 07.09.2016

Beviliget beløb:

499.729,- DKK

Organisation:

Dansk Socialrådgiverforening

Partnere:

Association of Social Workers in the Kyrgyz Republic (ASWKR)

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Partnerskabsaktivitet

Indsatser foregår i:

Kyrgyzstan

Overordnede mål

Målsætningen er at skabe et løft i den sociale indsat for sårbare grupper i Kirgistan ved at styrke socialarbejdernes viden og faglighed.

Umiddelbare mål

I partnerskab med Association of Social Workers of the Kygyz Republic (ASWKR) skaber projektet et socialfagligt grundkursus, gennemfører en træning af ca. 50 trænere i dette kursus, ruller kurset ud i en pilot-region (Chui) og etablerer et center, der kan forankre den socialfaglige viden og stå for at rulle kurset ud i resten af landet. Projektet skal ved at forbedre socialarbejdernes kompetencer styrke anseelsen af socialt arbejde i landet.

Målgrupper

Den umiddelbare målgruppe er socialarbejderne i Kirgistan (ASWKRs 3100 medlemmer). I sidste ende er målgruppen de udsatte grupper af børn og voksne, som vil nyde godt af, at den sociale indsats styrkes, fordi socialarbejdernes viden og færdigheder øges gennem grundkurset og ved den efterfølgende aktivitet fra det oprettede center.

Resume

Indsatsen skal skabe en uddannelsesmulighed for kirgisiske socialarbejdere, der er uden uddannelse/kun har kort uddannelse. Det udviklede kursus med en training of trainer (ToT) skal afprøves i Chui-regionen, og efter projektets afslutning rulles ud til landets andre regioner. Udrulningen og den fortsatte faglige opkvalificering forankres i et permanent uddannelses- og videnscenter. Partnerskabet mellem Dansk Socialrådgiverforening og ASWKR, den kirgisiske socialarbejderforening tillægges stor betydning for muligheden for at organisere socialarbejderne og kvalificere dem fagligt og fagpolitisk. Projektet gennemføres i samarbejde med Bishkek Humanities University, der sammen med ASWKR vil stå for den fortsatte drift af uddannelsescentret. Der er tilsagn fra den kirgisiske regering om at sikre centret efter projektets afslutning og om at medvirke ved udrulningen af kurset til landets øvrige regioner. Der er et formaliseret samarbejde med Socialstyrelsen i Danmark om materiale og undervisere til ToT’en.