Kapacitetsopbygning til forsvar af kvinders rettigheder i Honduras

Projektperiode:

01.08.2012 - 31.07.2013

Beviliget beløb:

453.705,- DKK

Organisation:

Mellemamerika Komiteen (MAK)

Partnere:

Colectivo Mujeres Trabajadoras de Honduras (COMUTRAH)

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Partnerskabsaktivitet

Indsatser foregår i:

Honduras

Overordnede mål

At konsolidere og udbygge COMUTRAH's demokratiske strukturer, at udvikle en medlemsstrategi samt en strategi for fortalervirksomhed.

Målgrupper

• COMUTRAHs forretningsudvalg bestående af 8 medlemmer (kvinder) • Lokalbestyrelser i 4 netværk (organiseret i hver sit boligområde) bestående af 5 medlemmer pr. netværk (kvinder) • 4 netværk med ca. 25. kvinder pr. netværk (organiseret i hver sit boligområde).

Resume

Partnerskabsaktivitetens formål er at styrke kvinderettighedsorganisationen COMUTRAH som medlemsorganisation, i regionen omkring byerne Puerto Cortés og San Pedro Sula i det nordvestlige Honduras, for at forbedre organisationens muligheder for at arbejde for sine medlemmers rettigheder. COMUTRAH befinder sig i en omstillingsproces fra at være en del af fagbevægelsen til at være en selvstændig kvinderettighedsorganisation. Den proces støtter partnerskabsaktiviteten op om via en styrkelse og konsolidering af medlemsbasen (25 kvinder pr. netværk, i alt 4 netværk); en styrkelse og konsolidering af lokalbestyrelser i 4 netværk (5 kvindelige medlemmer pr. netværk); samt kapacitetsopbygning af forretningsudvalget (8 kvinder) og lokalbestyrelser via udvikling af en medlemsstrategi og strategi til fortalervirksomhed. De primære risicis for partnerskabsaktiviteten er landets ustabile politiske situation, den høje grad af arbejdsløshed med fattigdom, sygdom og vold (mod kvinder) samt faren for naturkatastrofer