Udvikling af træningscenter og bæredygtigt landbrug i Ri-Bhoi District, Meghalaya

Projektperiode:

01.10.2004 - 31.12.2010

Beviliget beløb:

971.000,- DKK

Organisation:

Caritas, Danmark

Partnere:

Bosco Reach Out

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt C (0,5 - 1 mio)

Indsatser foregår i:

India

Overordnede mål

Sikre bæredygtig udvikling og dermed et øget indkomstgrundlag for fattige, marginaliserede familier i Ri-Bhoi distriktet i Meghalaya gennem styrket lokal organisering

Umiddelbare mål

'- Forøgede økonomiske indkomster for 533 fattige, marginaliserede bønder fra 80 selvhjælpsgrupper - Større bevidsthed om og bedre styring af bæredygtig landbrugsproduktion - Etablering af bæredygtige landbrugsmetoder som giver mere produktiv, men samtidig mere skånsom udnyttelse af naturressourcer - Styrkelse af SHG’er og CLF’er gennem øgede indkomster for medlemmerne og øget viden om bæredygtigt landbrug.

Målgrupper

Projektets primære målgruppe består af 533 fattige, marginaliserede Khasi-bønder fra de 80 etablerede selvhjælpsgrupper i projektområdet. 40% af målgruppen er kvinder.

Resume

Projektet har til formål at styrke vores partner Bosco Reach Out (BRO’s) kapacitet og kompetencer i bæredygtigt og økologisk landbrug og forankre erfaringerne i BRO’s res-source- og træningscenter for udvikling af landområder (RRTC) i et frugtbart samspil med de BRO-støttede Selvhjælpsgrupper og sammenslutninger af selvhjælpsgrupper. Der skal udvikles reproducerbare træningsmoduler og interne kontrol systemer, der lever op til de økologiske certificeringskrav med interne regler, dokumentations- og verificeringskrav. Desuden modtager sammenslutningerne målrettet markedsrelateret træning i forarbejdning, præsentation og bedre afsætning af deres produkter.