The Nairobi Eastlands Cardiovascular Disease Prevention Programme

Projektperiode:

01.05.2009 - 30.04.2012

Beviliget beløb:

2.871.703,- DKK

Organisation:

Hjerteforeningen

Partnere:

Kenyan Heart National Foundation

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt D (1 - 3 mio)

Indsatser foregår i:

Kenya

Overordnede mål

Målet er at udvikle en anvendelig og solidt funderet model til at forebygge hjerte-kar sygdomme i slumområder i Kenyas byer.

Umiddelbare mål

At sikre, at målgruppen er bekendt med de bestående risici for RHD (rhumatic heart disease) og er bekendt med, hvorledes de skal forebygges. At udvikle et mangesidet program til forebyggelse af hjerte-kar sygdomme i Eastlands. At støtte en velfunderet hjerteforening i Kenya (Kenyan Heart National Foundation KHNF)..

Målgrupper

Medlemmer af de 10 100 børne-hjerteklubber hvoraf 35 er nye 10 hjerte-klinik klubber Befolkningen i Eastlands, 2,8 mill. 70 registrerede klinikker, 132 grundskoler 24 Kardiologer og børnelæger Sekundære målgrupper Kenya Cardiac Society, Kenyan Heart National Foundation Andre Ngoér Lokale myndigheder og sundhedssektoren generelt. Som nævnt i afsnit B3

Resume

Baseret på metoder, netværk, kapacitet og organisation udviklet igennem "The Nairobi Eastlands Children’s Heart Education Project", udvides projektet til at fokusere på forebyggelse af hjertekarsygdomme og deres risikofaktorer med henblik på at skabe en bæredygtig strategi for forebyggelse af ikke smitsomme sygdomme i Kenya. Projektet skal skabe viden om: rheumatisk hjertesygdom, hypertension, diabetes 2 og deres forebyggelse samt lobbyvirksomhed og kampagner imod tobak, ernæring og motion og forebyggelse af fedme. Målet er at opbygge kapaciteten til at forebygge i nøgleinstitutioner som skoler, klinikker, trossamfund, sociale institutioner som sportsklubber og civilsamfundet (lokalkomiteer under Kenyas Hjerteforening) med henblik på at forbedre hjertekarsundheden i området. Der er tale om et demonstrationsprojekt med konkrete forebyggelsesaktiviteter samt forskning og evaluering for at dokumentere og formidle resultaterne. Projektet gennemføres i et samarbejde mellem Kenyan Heart National Foundation, Kenya Cardiac Society og Hjerteforeningen.