CENTER KOUBRI

Projektperiode:

09.03.2020 - 09.03.2022

Beviliget beløb:

497.340,- DKK

Organisation:

Røgen Borgerforening

Partnere:

Association de soutien aux enfants en circonstances difficiles ( ASECD)

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Medborgerindsats

World goals:

Mål 1: Afskaf fattigdom

Mål 4: Kvalitetsuddannelse

Mål 7: Bæredygtig energi

Mål 17: Partnerskaber for handling

Indsatser foregår i:

Burkina Faso

Overordnede mål

Med et attraktivt tilbud om uddannelse at give børn og unge som lever på gaden en chance for at ændre deres fremtid.

Umiddelbare mål

Med et køkken drevet på biogas og solenergi som omdrejningspunkt at etablere tre uddannelsesforløb inden for - økologisk og bæredygtigt landbrug - vedvarende energiløsninger - sundhed og ernæring

Målgrupper

Børn og unge som lever på gaden i Ouagadougou, hovedstaden i Burkina Faso. Gruppen er hurtigt voksende. På landsplan anslås gruppens størrelse i dag til omkring 10.000 børn og unge. I Ouagadougou er antallet ca. 2300. Over halvdelen er i alderen 12-18 år. Drengene udgør 80%. Halvdelen kan i nogen grad skrive, læse og regne.

Resume

I Burkina Faso lever tusindvis af børn og unge på gaden. Vores samarbejdspart-ner ASECD (Association de Soutien aux Enfants en Circonsstances Difficile) har i mange år hjulpet denne meget udsatte gruppe mennesker. Formålet med pro-jektet er at hjælpe ASECD med at opbygge et centerinternat, hvor gadebørnene får almen skoleundervisning og en håndværksmæssig uddannelse, som vil give dem mulighed for at forsørge sig selv. Uddannelserne er koblet sammen med de produktionsopgaver, som driften af centret indebærer. Der opføres et biogasdre-vet køkken, som således bliver omdrejningspunkt for tre uddannelsesforløb i hhv. økologisk og bæredygtigt landbrug, vedvarende energi og sundhed og ernæring.