My Voice My Vote - Amplifying Youth Voices in Ghana's 2020 Elections Agenda

Projektperiode:

01.07.2020 - 01.05.2021

Beviliget beløb:

499.974,- DKK

Organisation:

100% for Børnene

Partnere:

Youth Empowerment Synergy

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Medborgerindsats

World goals:

Mål 16: Fred, retfærdighed og stærke institutioner

Mål 17: Partnerskaber for handling

Indsatser foregår i:

Ghana

Overordnede mål

Forstærke unges stemmer ift. den politiske dagsorden på bæredygtighedsområdet således, at de unge kan få indflydelse på diskursen under det kommende valg.

Umiddelbare mål

1) De ghanesiske unge er blevet styrket i at udtrykke og fremhæve deres holdninger, perspektiver og anbefalinger så de kan presse på for en ungdoms-inkluderende agenda under 2020-valget. 2) En bred gruppe af politiske beslutningstagere og udviklingsaktører har integreret problematikker rejst af de unge i deres agenda for 2020-valget.

Målgrupper

Projektet forventes i alt at nå ud til 450.000 unge i alderen 15-35 år fordelt over 16 regioner i Ghana tilknyttet 'Voices of Youth' koalitionen. Heraf vil 7 unge inddrages som forskere, 50.000 unge vil tage del i en spørgeskemaundersøgelse, 500 unge vil fungere som ambassadører og 350 ungdomsledede organisationer under 'Voices of Youth' koalitionen vil være inddraget.

Resume

My Voice My Vote er en forholdsvis kort og koncentreret indsats, der omhandler unges aktive og kvalificerede deltagelse ved valget i Ghana i december 2020. Projektet vil gennemføre en omfattende My Voice My Vote Youth Survey, der indsamler unges prioriteringer, med reference til SDG dagsordenen, som input til valgkampen. Resultaterne deles i en omfattende national kampagne – My Voice Counts Too -, der implementeres gennem Voices of Youth Coalitionen, der blev stiftet til valget i 2012. Sidste aktivitet er valgmøder med præsidentkandidaterne – der her vil blive præsenteret for de unges stemmer og prioriteringer. Projektet handler om at styrke unges aktive deltagelse og kvalificerede deltagelse, men også om at påvirke politiske dagsordener, som ungdomsgruppe.