Aktivitetshus for unge forældreløse

Projektperiode:

01.07.2007 - 01.08.2009

Beviliget beløb:

385.700,- DKK

Organisation:

Disuzo Kwekwe

Partnere:

Phakamani

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt B (0,2-0,5 mio)

Indsatser foregår i:

Zimbabwe

Overordnede mål

Styrke kapaciteten i Phakamani, så de bliver rustet til at give kurser og træning til forældreløse unge.

Umiddelbare mål

1. At styrke kapaciteten i Phakamani 2. At en række unge får redskaber til at skabe sig en mindre indkomst. 3. At deltagerne får kvalificeret viden om HIV/AIDS, så de får en mindre risikofyldt hverdag.

Målgrupper

Projektets primære målgruppe er unge forældreløse kvinder og mænd i alderen 15-25 år i Kwekwe District. Dog en større %-del af unge piger.

Resume

Projektet går ud på - i samarbejde med Phakamani - at lave et aktivitetshus, som forældreløse unge i alderen 15-25 kan benytte. Aktivitetshuset skal indeholde forskellige tilbud, såsom et syværksted og computercafé og et forum, hvor der kan oplyses om HIV/AIDS. Målet er, at give de unge nogle redskaber til at klare sig bedre i deres hverdag i form af færdigheder i syning, computer og mindre risikofyldt adfærd ift. AIDS. P.t. bliver de let ofre for et liv med kriminalitet, prostitution, vold og er lette at rekruttere til at skabe politisk uro. Phakamani har i den tid, de har eksisteret, oprettet en computercafé og syværksted, som kører med begrænsede midler og p.t. er selvbærende. Disse vil danne grundlag for Aktivitetshusets aktiviteter.