Hope Guruve - second phase

Projektperiode:

01.08.2010 - 01.02.2013

Beviliget beløb:

591.380,- DKK

Organisation:

Ulandshjælp Fra Folk til Folk - Humana People to People

Partnere:

Development Aid From People to People Zimbabwe

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt D (1 - 3 mio)

Indsatser foregår i:

Zimbabwe

Overordnede mål

Hovedformålet med Hope Guruve – second phase er at standse spredningen af HIV og at afbøde virkningerne af AIDS epidemien.

Umiddelbare mål

* At opretholde aktivitetsniveauet og engagementet blandt lokale frivillige og støtte folk i Guruve District til at forblive i kontrol over deres situation som HIV positive eller HIV-negative. * Styrke og formalisere de allerede etablerede netværk ved at opbygge en langsigtede kapacitet til at håndtere HIV / AIDS-epidemien og afbøde virkningerne. *At befæste forbindelserne mellem netværket af lokale frivillige og andre interessegrupper med det formål at koordinere og optimere de lokale indsatser mod HIV / AIDS.

Målgrupper

750 frivillige fra lokalsamfundet i Guruve, både mænd og kvinder.

Resume

Hope Guruve- Second Phase er et HIV/AIDS projekt, der mobiliserer & organiserer mennesker i Guruve Distrikt i Zimbabwe til at tage hånd om den nuværende situation omkring HIV / AIDS. Siden projektets start i december 2007 har resultatet betydet øget viden & bevidsthed om HIV / AIDS; mere åbenhed om sex & HIV/AIDS og nedbrydning af fordomme overfor mennesker smittet med HIV / AIDS ; antallet af mennesker testet for HIVer gået op; flere mennesker dyrker sikker sex; og mange mennesker er blevet hjulpet til at acceptere deres status og leve positivt med HIV/ AIDS. 2. fase går ud på at styrke et nu opbygget netværk af 500 frivillige, som arbejder med at styrke samfundets såvel som den enkeltes kapacitet til at overkomme konsekvenserne af HIV&AIDS. En formel forening og 24 lokale klubber oprettes med frivillige, som trænes fagligt og i organisationsopbygning for herigennem at støtte fortsættelsen af aktiviteter inklusive samarbejde med lokale myndigheder, klinikker, og andre organisationer samt drift af foreningens økonomi.