Unity for Change

Projektperiode:

01.01.2013 - 28.02.2015

Beviliget beløb:

1.394.674,- DKK

Organisation:

Global Aktion - Mennesker & miljø før profit

Partnere:

Swaziland United Democratic Front

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt D (1 - 3 mio)

Indsatser foregår i:

Eswatini

Overordnede mål

'- At udrydde fattigdommen i Swaziland, gennem udviklingen af en demokratisk kultur ved at udbrede forståelsen for og fokus på demokrati, menneskerettigheder og specielt socio-økonomiske rettigheder.

Umiddelbare mål

Projekt har som umiddelbart mål, at styrke SUDF´s bæredygtighed, så organisation vil være i stand til, at koordinere den politiske kamp imod regimet uden danske bistandsmidler. Den umiddelbare målsætning med projektet skal nås gennem følgende tre målsætninger: 1. At opbygge og styrke kapaciteten hos de lokale netværk som samarbejder med SUDF, samt at styrke kapaciteten hos ledelsen i SUDF. 2. At skabe et fundament for lokal græsrodsaktivisme igennem SUDF, samt at styrke kontakten imellem top og bund i SUDF. 3. At styrke forbindelser og bånd til internationale solidaritetsnetværk og donorer for derved, at sikre SUDF´s økonomiske bæredygtighed og synlighed i det internationale politiske miljø.

Målgrupper

Projektets målgruppe udgøres i grove træk af 64.000 mennesker - medlemmerne af SUDFs organisationer. Swaziland er præget af stor ulighed imellem kønnene. Dette projekt er derfor også struktureret omkring, at udligne disse forskelle. Projektets udgangspunkt er at 63 % af den del af Swazilands befolkning, som lever under fattigdomsgrænsen er kvinder. Da dette projekt sigter efter at mindske fattigdommen, er kvinder en naturlig del af projektets målgruppe.

Resume

Projektet Unity for Change søger at styrke sydpartneren SUDFs kapacitet, organisatoriske strukturer, politiske lederskab, samt medlemsorganisationernes kapacitet. Som den eneste samlende platform for demokratiske formationer og kræfter i Swaziland kan SUDF spille en afgørende rolle i den folkelige demokratisering af Swaziland. Da de danske bistandsmidler til Swaziland udfases fra 2014, er dette projekt forankret i et ønske om, at skabe bæredygtighed for SUDF således, at organisationen forbliver en central aktør i kampen for politisk forandring i Swaziland. Ved at styrke det politiske lederskab og de organisatoriske kernestrukturer håber vi, at den samlede demokratiske bevægelse i Swaziland kan få et løft, og at SUDF kan udfylde rollen som bannerfører.