Udvikling af ressourcecentre til forebyggelse af seksuelt misbrug af børn i Filippinerne

Projektperiode:

01.10.2008 - 01.03.2010

Beviliget beløb:

400.000,- DKK

Organisation:

Stairway Danmark

Partnere:

Stairway Foundation Inc.

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Partnerskabsaktivitet

Indsatser foregår i:

Philippines

Overordnede mål

At understøtte spredning af Stairways metoder og værktøj til styrkelse af børns rettigheder og forebyggelse af sexmisbrug af børn

Umiddelbare mål

At etablere og træne et netværk af partnerorganisationer, som kan implementere metoder og værktøj i deres eget arbejde, samt selv fungere som træningscentre i forhold til nye partnere.

Målgrupper

Stairways egen stab og ledelse - ligelig kønsfordeling. 10-15 medarbejdere ved hver partnerorganisation - erfaringsmæssigt flest kvinder. Endelig målgruppe for indsatsen er udsatte børn - ligelig kønsfordeling.

Resume

Projektet skal styrke spredningen af de metoder til styrkelse af børns rettigheder og forebyggelse af sexmisbrug af børn, som er udviklet siden 2001 af Stairway Foundation Inc. (SFI) i Filippinerne. Det skal ske ved at etablere et netværk af andre organisationer, som arbejder med børns rettigheder, som skal trænes i SFIs metoder og implementere dem i deres eget arbejde. Samtidig skal SFIs egen organisation udvikles til den nye rolle. Projektet skal munde ud i den fælles formulering af et nyt, langsigtet projekt, der kan danne grundlag for at udvikle de deltagende organisationer til egentlige ressourcecentre, som kan udføre fortalervirksomhed, træning og spredning i deres lokalområde, mens SFI monitorerer arbejdet og fungerer som det centrale ’udviklingsværksted’ og træningscenter.