Setting up af Safe Childhood: Promoting rights for children in vulnerable families in Nyamirama sector, Rwanda

Projektperiode:

01.11.2010 - 31.03.2014

Beviliget beløb:

2.283.950,- DKK

Organisation:

SOS Børnebyerne

Partnere:

SOS Children's Villages Rwanda

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt D (1 - 3 mio)

Indsatser foregår i:

Rwanda

Overordnede mål

Fremme børns rettigheder i sårbare familier i Nyamirama i Kayonza distriktet i Rwanda.

Umiddelbare mål

Når projektet er slut: 1. Har SOS Rwanda øget organisatorisk kapacitet til at arbejde rettighedsbaseret og til at planlægge og udføre fortalervirksomhed 2. Går mindst 70 % af børn mellem 7 og 9 år (som ikke allerede er indskrevet i skole) fra sårbare familier i skole 3. Er mindst 70 % af børn under tre år fra sårbare familier lovligt registreret

Målgrupper

Den primære målgruppe er 300 børn (piger og drenge) fra udsatte familier. Disse familier (forældre og/eller andre omsorgspersoner) er også målgruppe og er fortrinsvis kvinder.

Resume

SOS-Børnebyerne i Danmark har lagt en internationalt funderet strategi, der skal flytte organisationen til i højere grad at være rettighedsbåret. Allerede nu består en stor del af organisationens arbejde af forebyggende og kapacitetsopbyggende arbejde. Indeværende projekt retter sig mod udsatte børn og familier i Nyamirama sektor i Rwanda. Målet er at styrke børns basale rettigheder i området. Projektet vil gennem kapacitetsopbyggende aktiviteter og fortalervirksomhed styrke områdets demokratiske udvikling og derigennem børns rettigheder. Gennem adgang til uddannelse og fødselsregistrering vil der komme fokus på børns rettigheder og betydningen af uddannelse. En styrkelse af udsatte familiers indkomstgrundlag vil understøtte bæredygtigheden i projektet. Samtidig øges lokale myndigheders ansvar for at påtage sig deres ansvar i forhold til børns rettigheder. Den primære målgruppe er 300 børn fra udsatte familier.