Democracy Development of Youth in Bhutan - through Capacity Development of Bhutan centre for Media and Democracy

Projektperiode:

01.02.2014 - 01.02.2015

Beviliget beløb:

198.250,- DKK

Organisation:

Venskabsforeningen Danmark-Bhutan

Partnere:

Bhutan Centre for Media and Democracy

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt A (under 0,2 mio)

Indsatser foregår i:

Bhutan

Overordnede mål

At fremme demokrati og demokratisk forståelse blandt unge i Bhutan gennem en styrkelse af civilsamfundet og promovering af deltagende demokratisk medborgerskab i det nye demokrati.

Umiddelbare mål

1. Kapacitetsopbygning af BMCD til at træne Media Lab studerende, gennemføre workshops, oprette klubber, udvikle Media Lab pensum, og udvikle PR-færdigheder 2. Øget kapacitet i BMCD til at engagere unge i demokratisk medborgerskab gennem uddannelse i journalistisk, medborgerskabsfærdigheder samt igennem deltagelse i aktiviteter 3. Øget kapacitet i BMCD til at fremme det civile samfund blandt unge

Målgrupper

1) BCMD personale - 6 personer 2) Unge på Media Lab. Anslået 100 medlemmer 3) Media klub koordinatorer, lærere på Media Lab, college studerende og frivillige i BCMD aktiviteter, andre civilsamfundsorganisationer. Alt sammen anslået 30-35 personer. Alle aktiviteter er en blanding af kvindelige og mandlige deltagere.

Resume

Formålet med projektet er at fremme demokrati og demokratisk forståelse blandt unge i Bhutan gennem kapacitetsopbygning af den bhutanske organisation Bhutan Centre for Media and Democracy (BCMD). Ved at styrke BMCDs kapacitet og aktiviteter styrkes unges engagement i det civile samfund og i demokratisk medborgerskab. Unge uddannes på Media lab i hovedstaden Thimphu og på colleges i Bhutan til at deltage og involvere sig i demokratisk debat som mediebrugere, borgere og producenter af mediestof for at medvirke til selv at skabe forandringer gennem kendskab til demokratiske virkemidler og mediers og frivillige foreningers rolle i demokrati.