Udvikling af DCDC’s organisatoriske kapacitet

Projektperiode:

01.02.2017 - 01.05.2018

Beviliget beløb:

198.150,- DKK

Organisation:

Seniorer uden Grænser

Partnere:

Destiny Child Development Center

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Partnerskabsaktivitet

Indsatser foregår i:

Kenya

Overordnede mål

Det overordnede mål er at styrke DCDCs organisatoriske kapacitet med fokus på at forbedre deres administrative, professionelle og ledelsesmæssige færdigheder.

Umiddelbare mål

Partnerskabsinterventionen forventer at igangsætte en proces, hvor DCDCs bestyrelse udvikler fælles værdier, udarbejder strategier og leder organisationen effektivt Interventionen retter sig mod at udvikle den samlende organisations kapacitet til at sikre ressourcer, planlægge, implementere aktiviteter og monitorere Interventionen vil igangsætte en proces med henblik på at styrke organisationens indsats i forhold til at forbedre sårbare børns levevilkår

Målgrupper

Målgruppen er DCDCs bestyrelsesmedlemmer, frivillige samt børnenes omsorgsgivere.

Resume

Seniorer uden Grænser (SuG) samarbejder med den kenyanske civilsamfundsorganisation Destiny Child Development Center (DCDC); organisationen er oprettet af personer indenfor Yaaku folket - en pastoral minoritetsgruppe, der lever i et fattigt område. DCDCs formål er at støtte forældreløse og andre sårbare børn gennem psyko-sociale aktiviteter og sikring af deres rettigheder i forhold til det omgivende samfund og de lokale myndigheder. DCDC er en pioner organisation der hidtil har formået at støtte børnene ved minimale bidrag fra lokalbefolkningen, og ved frivilliges indsats. Partnerskabs Interventionen fokuserer på at støtte DCDCs organisatoriske udvikling, således at den fremover bliver bedre i stand til at konsolidere og videreudvikle dens organisatoriske og strategiske kapacitet.; SUGs tilgang til partnerskabet er en inkluderende proces sammen med DCDC, frivillige, lokalbefolkningen, de lokale myndigheder samt syd organisationer med samme indsatsområde.