Revisiting YEEP: Strengthening the Youth Umbrella

Projektperiode:

10.05.2010 - 30.11.2011

Beviliget beløb:

499.101,- DKK

Organisation:

Plan Danmark (deaktiveret)

Partnere:

Youth Economic Empowerment Programme (YEEP)

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Partnerskabsaktivitet

Indsatser foregår i:

Kenya

Overordnede mål

YEEP er styrket i deres arbejde som ungdomsparaplyorganisation, og deres legitimitet er styrket i forhold til dets medlemsgrupper samt lokalsamfundet.

Umiddelbare mål

N/A

Målgrupper

Den primære målgruppe er de 31 ungdomsgrupper, som er medlem af YEEP; herunder i alt 1.088 unge i aldersgruppen 16-35 år, heraf 689 unge mænd (63 %) og 399 unge kvinder (37 %).

Resume

Dette projekt gennemføres i et partnerskab mellem YEEP (Youth Economic Empowerment Programme) og Plan Danmark i Kawangware og Riruta i Nairobi, Kenya. YEEP er en lokal ungdomsparaplyorganisation, som arbejder for at reducere fattigdom blandt unge i Kawangware og Riruta gennem øget deltagelse af unge, så de kan øge deres indkomstmuligheder. Derudover arbejder YEEP også for forbedring af de lokale vand- og sanitetsforhold. Det konkrete mål er at styrke YEEP som en paraplyorganisation for dets medlemmer, som består af 31 ungdomsgrupper (i alt 1.088 unge kvinder og mænd i alderen 16-35 år) og derved sikre og styrke ungdomsgruppernes arbejde. Dette skal ske ved at foretage en situations- og trendsanalyse, udarbejdelse af en 3-årig strategi- og implementeringsplan, samt udarbejdelse af en plan for kapacitetsopbygning af YEEP og dets medlemsgrupper, så strategien kan blive implementeret.