Support to Community Initiatives for the Fight Against Female Genital Mutilation in Mali

Projektperiode:

17.01.2011 - 31.12.2013

Beviliget beløb:

1.102.074,- DKK

Organisation:

BØRNEfonden (deaktiveret)

Partnere:

ASDAP (Association pour le Soutien du Développement des Activities de Population)

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt D (1 - 3 mio)

Indsatser foregår i:

Mali

Overordnede mål

At reducere dødeligheden bland mødre, nyfødte og småbørn i fem sundhedsdistrikter i Mali

Umiddelbare mål

1) At forbedre kvaliteten af behandling og støtte i forbindelse med komplikationer relateret til kvindelig omskæring på sundhedsklinikker og distriktshospitaler i projektområdet. 2) At mindske antallet af piger der bliver omskåret i projektområdet.

Målgrupper

Den primære målgruppe i de fem sundhedsdistrikter opdeles i to: 1) Kvinder og pigebørn der allerede er blevet omskåret og har komplikationer, 2) Nyfødte piger og småbørn der endnu ikke er blevet omskåret. Den sekundære målgruppe: lokale ledere (traditionelle, administrative og religiøse), sundhedsarbejder på alle niveauer, lokale organisationer, BØRNEfondens personale mv. Samlet forventes projektet at nå 39.000 personer.

Resume

Projektet søger gennem kapacitetsopbygning på lokalt niveau at styrke indsatsen mod kvindelig omskæring i fem sundhedsdistrikter i Mali. Projektet gennemføres over 3 år som et samarbejde mellem danske BØRNEfonden og den malinesiske NGO ASDAP og har to delmål 1) At forbedre kvaliteten af medicinsk og psykosocial støtte og tilbud til kvinder og piger med komplikationer relateret til omskæring, og 2) At reducere antallet af piger, der bliver omskåret. Disse to mål søges nået gennem kapacitetsopbygning i 25 sundhedsklinikker (teknisk træning af personale, udstyr, opfølgning) og kapacitetsopbygning af lokalsamfundsgrupper (træning i kommunikation og organisering, opfølgning på aktiviteter i lokalområdet og indsamling af dokumentation). For at opnå bred opbakning og langsigtede praksis- og holdningsændringer inddrages mange aktører (lokale ledere, religiøse ledere, teknisk personale, unge, mænd og kvinder, mv.).