Usa River Sports and Hobby Club

Projektperiode:

01.07.2008 - 31.12.2009

Beviliget beløb:

224.000,- DKK

Organisation:

Tanzibarn

Partnere:

Usa River Children Centre

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt B (0,2-0,5 mio)

Indsatser foregår i:

Tanzania

Overordnede mål

Unge mænd i Usa River benytter sig i højere grad af eksisterende muligheder for at komme ud af passiv fattigdom, og der skabes nye muligheder for sociale fællesskab og bidrag til lokalsamfundet.

Umiddelbare mål

1. At målgruppen tager større ansvar for eget liv. 2. At målgruppen øger tilfredsheden med eget liv. 3. At der sker en kapacitetsopbyggelse af projektgruppe TZ, således at de kan påtage sig civilt lederskab og være rollemodeller i Usa River, og dermed kan bidrage til bekæmpelsen af fattigdom.

Målgrupper

300 unge mænd i alderen 12-30 år, bosat i Usa River. Målgruppen er kendetegnet ved at leve kortsigtet, ikke at være tilfredse med eget liv, dårligt uddannede og med ringe eller ingen mulighed for at samles. Gruppen udtrykker interesse i sport og lyst til at lære mere af relevans for deres livssituation.

Resume

Med Usa River Sports og Hobby Club skabes en ramme for et socialt oplysnings- og netværksskabende projekt i Usa River i det nordøstlige Tanzania. Fundamentet for projektet er fodboldklubben Domingo, det eneste eksisterende sportsinitiativ i Usa River og målgruppen er 300 unge mænd i alderen 12-30 år. Målet er, at de unge mænd i højere grad benytter sig af eksisterende muligheder for at komme ud af passiv fattigdom og at der skabes nye muligheder for sociale fællesskaber og bidrag til lokalsamfundet. Forventningen er at målgruppen gennem sports- og hobbyaktiviteter, et dynamisk fællesskab og medbestemmesle i klubben får succesoplevelser, der øger deres tilfredshed med eget liv og motivation til at tage større ansvar. Projektet har endvidere til formål at bidrage til en kapacitetsopbyggelse af projektgruppe TZ, således at de, med kendskab til og samarbejde med andre projekter og LFA’s begreber og metode, kan påtage sig civilt lederskab og være rollemodeller.