Kapacitetsopbygning og erfaringsudveksling mhp. gensidig styrkelse

Projektperiode:

01.05.2004 - 15.11.2006

Beviliget beløb:

983.999,- DKK

Organisation:

Kvinder med Handicap

Partnere:

National Union of Women with Disabilities of Uganda (NUWODU)

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt C (0,5 - 1 mio)

Indsatser foregår i:

Uganda

Overordnede mål

Styrkelse af kvindehandicaporganisationen NUWODU på lokalt niveau for at kunne skabe bedre vilkår og muligheder for kvinder med handicap i Uganda.

Umiddelbare mål

Kvinder med handicap trænes til at mobilisere, organisere og til at træne andre kvinder. Træning og øget adgang til viden og information skal for-bedre kvindernes muligheder for at deltage i eksempelvis mainstream ud-viklingsaktiviteter og øge bæredygtigheden af deres lokale organisering.

Målgrupper

Kvinder med handicap på græsrods- og ledelsesniveau identificeret af NUWODU.

Resume

Projektets formål er at styrke NUWODU på lokalt niveau i det fortsatte arbejde for at skabe bedre vilkår og muligheder for kvinder med handicap i Uganda.Gennem udvikling og afprøvning af nye strukturer for informationsudveksling og selvbærende, low-cost kapacitetsop-bygning af kvinder-med-handicap-frivillige forventes NUWODU at få en god basis for at kunne skabe udvikling for si-ne medlemmer, forbedre kvindernes muligheder for at deltage i eksempelvis mainstream udviklingsaktiviteter og at øge bæredygtigheden af deres lokale organisering. Én komponent er udvikling af en træningspakke til brug for træning af forventet 1.300 kvinder med handicap, som så vil kunne træne andre kvinder. En anden komponent er etablering af et ressourcecenter for indsamling og udveksling af national-, regional- og international viden og erfaring om og af kvinder med handicap, som vil tilgodese kvindelige ledere på nationalt og regionalt niveau.