Forsoning og integration af ekskombatanter og lokalbefolkning i Makeni.

Projektperiode:

01.10.2005 - 31.12.2007

Beviliget beløb:

800.000,- DKK

Organisation:

Venskabsforeningen Danmark - Sierra Leone

Partnere:

Hope-Sierra Leone, Freetown

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt C (0,5 - 1 mio)

Indsatser foregår i:

Sierra Leone

Overordnede mål

At bidrage til forsoning i Makarie-Gbanti og Bombali-Sebora chiefdoms i Makeni District

Umiddelbare mål

500 lokale mænd/kvinder og 100 ekskombatanter er inddraget i egne og fælles landbrugsaktiviteter inden august 2006 Politiske og traditionelle ledere i projektområdet har været inddraget i og støtter forsoningsprocessen Forsoningsarbejdet er inddraget i lokale skoleundervisning.

Målgrupper

Landsbybeboere og ekskombatanter i Makarie/Gbanti (ca. 2120) og Bombali/Sebora chiefdoms (ca. 1.200). Lederne for de politiske fraktioner i området

Resume

Den lokale partner Hope-Sierra Leone har erfaring for, at der gennem deltagelse i landbrugsprojekter kan ske integration og forsoning mellem befolkningsgrupper (eks-kombatanter og lokalbefolkning), som ellers ikke vil mødes eller føre en dialog. Projektet vil endvidere inkludere de politiske ledere i kurser og seminarer om forsoning. Projektet vil blive realiseret i de to chiefdoms, Makarie Gbanti og Sheborah, i Makening-Bombali Distrikt Projektet består af to hovedkomponenter: Det ene er et landbrugsprojekt, baseret på risdyrknig, mens det andet omfatter seminarer og møder til fremme af en forsoning. De to dele støtter hinanden indbyrdes og har samme overordnede mål. 500 fra lokal samfundet og 100 eks-kombatanter vil indgå i landbrugsaktiviteterne.